Sport

Jose Mourinho și Max Allegri, cei mai bine plătiți antrenori din Serie A. Diego Simeone face legea în topul mondial

Jose Mourinho, adus în vară de AS Roma, și tehnicianul lui Juve, Masssimiliano Allegri, câștigă mai mult decât încasează laolaltă tehnicienii primelor două clasate, Napoli și AC Milan. Sunt însă departe de liderul topului mondial, Diego Simeone.
03.11.2021 | 11:25
Jose Mourinho si Max Allegri cei mai bine platiti antrenori din Serie A Diego Simeone face legea in topul mondial
Jose Mourinho. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pandemia a afectat bugetele din fotbalul mondial, iar acest lucru s-a văzut și în politica de transferuri sau salariile oferite. Indiferent dacă vorbim despre jucători sau antrenori. Lucrurile încep însă să se așeze.

Iar în Serie A, potrivit jurnaliștilor de la Calcio e Finanza, veniturile antrenorilor celor 20 de echipe au crescut cu 5%. Astfel că valoarea totală a ajuns la 40 de milioane de euro. Față de 37,85 milioane, cuantum consemnat la finele stagiunii precedente.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho, direct pe primul loc în topul salariilor antrenorilor din Serie A

Nu-i mai puțin adevărat că unul dintre motive îl reprezintă sosirea lui Jose Mourinho la AS Roma. Investitorii americani de la Friedkin, cei care au preluat AS Roma, l-au însărcinat să construiască o echipă care să ia Scudetto. Și, evident, ulterior, Champions League. Iar pe lângă bugetul de transferuri, i-au satisfăcut și cerințele salariale.

Astfel, Mourinho s-a instalat direct pe primul loc. Poziție pe care o împarte cu Massimiliano Allegri, tehnicianul lui Juventus. Ambii au, potrivit celor de la Calcio e Finanza, un salariu de 7 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Antrenorii primelor clasate iau, împreună, cu 30% mai puțin

Salariile plătite celor doi reprezintă și un salt important al cheltuielilor făcute de cele două echipe. Pirlo avea doar 1,8 milioane de euro, în timp ce fostul antrenor al Romei, Fonseca, 2,5 milioane de euro.

Un alt aspect interesant este faptul că ambii câștigă de aproape două ori mai mult decât al treilea clasat. Este vorba despre Simone Inzaghi, care încasează pentru activitatea la campioana Inter numai 4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Mai spectaculos este însă un alt fapt. AS Roma este doar pe locul 4 în Serie A, la 12 puncte de Napoli și AC Milan, primele clasate. Iar Juve, este adevărat, neînvinsă în UEFA Champions League, și deja calificată în primăvara principalei competiții continentale, este pe 3, la 7 lungimi de acestea.

Ei bine, Luciano Spalletti, tehnicianul lui Napoli, ocupă doar locul 4, la egalitate cu Maurizio Sarri, de la Lazio, cu 3 milioane de euro. În timp ce Stefano Pioli, antrenorul lui Milan, cealaltă echipă neînvinsă din campionat, ia cu un milion mai puțin. Ceea ce înseamnă că salariile lor cumulate sunt cu 28,57% mai mici decât ale lui Mourinho sau Allegri.

ADVERTISEMENT

Clasamentul salariilor antrenorilor din Serie A

Massimiliano Allegri (Juventus): 7 milioane euro
José Mourinho (Roma): 7 milioane
Simone Inzaghi (Inter): 4 milioane
Maurizio Sarri (Lazio): 3 milioane
Luciano Spalletti (Napoli): 3 milioane
Gian Piero Gasperini (Atalanta), 2,2 milioane
Stefano Pioli (Milan): 2 milioane
Sinisa Mihajlovic (Bologna), 2 milioane
Ivan Juric (Torino): 2 milioane
Vincenzo Italiano (Fiorentina): 1,2 milioane
Walter Mazzarri (Cagliari): 1 milioane
Davide Ballardini (Genoa): 900.000
Alessio Dionisi (Sassuolo): 850.000
Roberto D’Aversa (Sampdoria): 750.000
Thiago Motta (Spezia): 700.000
Luca Gotti (Udinese): 600.000
Paolo Zanetti (Venezia): 500.000
Aurelio Andreazzoli (Empoli): 500.000
Igor Tudor (Hellas Verona): necomunicat
Stefano Colantuono (Salernitana): necomunicat

Diego Simeone, de trei ori mai mulți bani

La acest capitol însă, la nivel mondial, tehnicienii din Italia nu sunt nici măcar pe podium. Indiferent de sursă, pentru că au fost publicate zeci de clasamente, un lucru este constant. Topul este deschis de Diego Simeone, cu circa 40 de milioane de euro. Mai mult decât dublul celor mai bine plătiți jucători de la Atletico.

Pe doi este Pep Guardiola, cu 22,5 milioane de euro, în timp ce locul 3 vine tot din Premier League. Și este trecut în contul lui Jurgen Klopp, care câștigă aproximativ 18 milioane de euro.

ADVERTISEMENT