Fotbal international

Mourinho a stabilit ce jucători ia din bugetul record de transferuri

Jose Mourinho are planuri mari la Manchester United şi pregăteşte mai multe transferuri spectaculoase în acest sezon. Cu un buget de transferuri de aproximativ 300 de milioane de euro, antrenorul...
31.05.2016 | 14:12
Mourinho a stabilit ce jucatori ia din bugetul record de transferuri
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho are planuri mari la Manchester United şi pregăteşte mai multe transferuri spectaculoase în acest sezon. Cu un buget de transferuri de aproximativ 300 de milioane de euro, antrenorul portughez a stabilit ţintele pentru care va intra în negocieri în următoarea perioadă.

Stones, prima variantă pentru defensivă

Jose Mourinho a insistat pentru a primi un fundaş central de primă clasă, iar cel vizat de portughez este fotbalistul lui Everton, John Stones, 22 de ani. Doar concurenţa pentru internaţionalul englez este una acerbă. Barcelona a făcut deja o ofertă de 35 de mlioane de euro, refuzată de Everton. Manchester City şi Chelsea sînt şi ele interesata de Stones. O altă variantă pentru defensivă este Gregory van der Wiel, 28 de ani, al cărui contract cu PSG va expira peste doar cîteva săptămîni. Şi pentru fotbalistul belgian este concurenţă. Barcelona ar fi interesată de el în cazul în care Alves pleacă la Juventus.

ADVERTISEMENT

Trei super mijlocaşi pe listă: Pogba, Saul şi Andre Gomes

Jose Mourinho le-a transmis şefilor lui United că echipa suferă cel mai mult la mijlocul terenului. Schniederlin şi Schweinsteiger nu sînt văzuţi cu ochi buni de portughez. Mou a stabilit trei ţinte importante pentru mijlocul terenului, dintre care ar vrea realizarea a cel puţin două transferuri.

Primul ar fi chiar Paul Pogba, 23 de ani, fotbalist pe care United l-a avut în curte, dar l-a lăsat să plece liber de contract, la Juventus, în 2012. Francezul a devenit unul dintre cei mai buni jucători ai planetei, iar campioana Italiei cere acum 80 de milioane de euro pentru a-l lăsa să plece.

ADVERTISEMENT

Al doilea jucător pe care a pus ochii Mourinho este Saul Niguez, 21 de ani. Mijlocaşul care a jucat finala Ligii Campionilor cu Atletico Madrid a avut un sezon de excepţie care l-a dus şi în lotul Spaniei pentru Euro 2016. S-a evidenţiat şi cu un gol de generic marcat pe Vicente Calderon, contra celor de la Bayern Munchen. Este şi el greu accesibil, mai ales că Barcelona are prima opţiune încă de cînd l-a cedat pe Villa la Atletico.

În fine, al treilea nume de mijlocaş aflat sub radarul lui Mou este Andre Gomes, 22 de ani. Portughezul a fost transferat de Valencia de la Benfica, în vara anului trecut, pentru 15 milioane de euro, şi a făcut un sezon de excepţie în tricoul “liliecilor”. A jucat pe postul de mijlocaş central şi a bifat două goluri şi patru pase decisive. De serviciile lui Andre Gomes se interesează şi Juventus, iar preţul ar fi în jurul a 30 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cireaşa de pe tort: Benzama sau Aubameyang

Jose Mourinho a decis să îl păstreze pe Marcus Rashford, căruia i-a prelungit contractul, a promis că Rooney va rămîne căpitan, dar şi că Lingaard va primi în continuare şanse. Cu toate astea, vrea şi un atacant care să aibă cifre foarte bune. Karim Benzema şi Aubameyang sînt cei vizaţi. Real Madrid ar fi gata să renunţe la Karim, iar francezul chiar şi-a pus pe contul de Instagram o poză în care apare şi o siglă a lui United. Pentru Aubameyang, United ar trebui să le plătească aproximativ 90 de milioane de euro celor de la Borussia Dortmund.

350 de milioane de euro ar fi suma de care Jose Mourinho dispune în actuala campanie de achiziţii