News

EXCLUSIV. Mourinho, la puşcărie în România! “O, mi HERMANO!”

„The Special One” i-a anunţat pe apropiaţii fostului impresar că doreşte ca în această vară să dea o fugă pînă la Penitenciarul de la Slobozia, pentru a-l vedea pe prietenul său....
03.07.2015 | 17:50
EXCLUSIV Mourinho la puscarie in Romania O mi HERMANO

„The Special One” i-a anunţat pe apropiaţii fostului impresar că doreşte ca în această vară să dea o fugă pînă la Penitenciarul de la Slobozia, pentru a-l vedea pe prietenul său.

Giovani Becali a fost condamnat în martie 2014 la şase ani de închisoare în Dosarul Transferurilor, primind, alături de Cristi Borcea, cea mai mare pedeapsă dintre toţi oamenii de fotbal implicaţi în acest dosar. În ciuda impedimentelor evidente, acesta a reuşit, prin oamenii de încredere, să îşi conducă firma de impresariat cu o mînă de fier, ultimul transfer realizat de Ioan Becali fiind trecerea lui Cristian Manea, fundaşul Viitorului, la Chelsea, sub comanda lui Jose Mourinho.

„În perfectarea tranzacţiei a contat, pe lîngă valoarea certă a jucătorului, şi relaţia pe care fostul impresar o are cu tehnicianul grupării londoneze. Antrenorul campioanei din cel mai scump campionat şi-a ajutat prietenul, care a încasat un comision mare după realizarea tranzacţiei, dar a şi pus mîna pe unul dintre cei mai promiţători tineri din România”, au precizat apropiaţii omului de afaceri machedon.

La „vorbitor”

Relaţia de prietenie dintre Jose Mourinho şi Ioan Becali este de notorietate şi s-a confirmat de-a lungul timpului, celebrul tehnician de pe „Stamford Bridge” ajungînd, prin intermediul fostului impresar FIFA, inclusiv la luxosul Palat al lui Gigi Becali. Prietenia dintre fostul impresar şi Mourinho urmează să se mute din locaţiile impetuoase şi ceaiurile scumpe la „vorbitorul” de la Penitenciarul Slobozia.

Mîna dreaptă a lui Giovani: „Cei doi discută periodic”

Chiar dacă trece prin momente dificile, Ioan Becali nu a fost uitat de către tehnicianul lusitan. „The Special One” a fost trecut de Giovani pe lista persoanelor care au voie să-l sune, iar cei doi ţin legătura periodic, vorbind la telefon o dată la două săptămîni, aproximativ 10 minute. „Tehnicianul şi Giovani au vorbit foarte mult inclusiv pe marginea transferului efectuat de Chelsea din Liga 1, trecerea lui Manea pe Stamford Bridge. Nimic nu s-a făcut fără sfatul machedonului. Chiar dacă trece prin momente grele, relaţiile lui Ioan Becali au rămas intacte”, au dezvăluit sursele FANATIK.

Informaţia oferită este confirmată şi de Dragoş Sîrbu, cel care se ocupă de destinele firmei de impresariat controlată de Ioan şi Victor Becali. „Ioan Becali nu a fost uitat de Jose Mourinho, chiar dacă acum se află închis. Aşa este, cei doi îşi vorbesc periodic, în limitele legii şi al timpului liber pe care îl are Mourinho”, a precizat impresarul în exclusivitate pentru FANATIK.

Doar data mai trebuie stabilită

Mai mult, reputatul tehnician a făcut, în urmă cu cîteva luni, o mărturisire interesantă, dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Jose Mourinho i-a anunţat atît pe Giovani, cît şi pe Dragoş Sîrbu, că doreşte să facă o vizită fulger în România, la Penitenciarul Slobozia. „După scurta vacanţă pe care o are după ce a luat titlul în Premier League, Mourinho doreşte să vină să îşi vadă prietenul şi să discute cu el o oră, două, cît le permite programul”, anunţă sursele FANATIK din anturajul lui Giovani Becali.

Informaţia a fost confirmată şi de Dragoş Sîrbu, care a precizat termenii în care Mourinho poate să ajungă în România. „Aşa este, sînt discuţii ca în această vară Mourinho să ajungă în România. Antrenorul lui Chelsea doreşte să vină să-l viziteze pe Giovani, însă urmează să vedem cînd. Totul se va petrece în funcţie de programul pe care îl are portughezul în această vară. Vorbesc periodic, nu au întrerupt legătura”, a încheiat Dragoş Sîrbu.

„Giovani, mi hermano!”

Posibila vizită la Penitenciarul Slobozia nu este singurul mod prin care Jose Mourinho şi-a arătat ataşamentul faţă de Giovani Becali. Fiecare întrevedere între cei doi s-a soldat cu mesaje siropoase, de „frăţie”, şi cadouri simbolice. Elocvent este un mesaj al tehnicianului lusitan în momentul în care Chelsea s-a deplasat la Bucureşti pentru meciul cu Steaua din cadrul Ligii Campionilor, în 2013.

Mourinho a ţinut să îi ofere lui Giovani un tricou personalizat, cu un mesaj special. „Para mi hermano, Giovani Becali. Abraso, Mourinho”, au fost cuvintele care l-au impresionat pe fostul impresar machedon. Conform surselor FANATIK, Mourinho a rămas şocat în momentul în care Curtea de Apel l-a condamnat, definitiv, pe Ioan Becali la 6 ani şi patru luni cu executare. „Frate, spune-mi că nu este adevărat!”, a fost mesajul trimis de Mourinho imediat după ce a aflat decizia.

30 de trofee a adunat Jose Mourinho în cariera de antrenor