Sport

Formula 1 MP al Austriei 2019. Cursă dramatică: s-au atins în momentul depăşirii din final. Prima victorie din sezon, Vettel şi Hamilton în afara podiumului

30.06.2019 | 17:43
Formula 1 MP al Austriei 2019 Cursa dramatica sau atins in momentul depasirii din final Prima victorie din sezon Vettel si Hamilton in afara podiumului

MP al Austriei, a noua cursă din calendarul Formulei 1 din acest sezon, a avut loc duminică, 30 iunie. Faptul că al doilea pilot de la Ferrari, tânărul monegasc de numai 21 ani, Charles Leclerc, a terminat în pole-position, înaintea liderului mondial Lewis Hamilton, dă mari speranţe iubitorilor acestui sport că vor vedea o dispută frumoasă între cei doi şi, de ce nu, primul succes pentru Leclerc într-un MP.


UPDATE, ora 17:40. Max Verstappen s-a impus dramatic în Marele Premiu al Austriei după o bătălie în final cu Charles Leclerc. Verstappen l-a depăşit pe pilotul Ferrari cu două ture înainte de final, iar Bottas a încheiat podiumul. Sebastian Vettel a terminat pe 4, chiar în faţa lui Lewis Hamilton.


MP al Austriei 2019 Live Stream Online Digi Sport şi Telekom Sport

MP al Austriei are loc duminică, 30 iunie, de la ora 16:00, pe circuitul din localitatea montană Spielberg şi va fi transmis în direct de Digi Sport şi Telekom Sport. De asemeni, veţi putea intra pe site-ul FANATIK.RO şi urmări în format LIVE VIDEO desfăşurarea MP al Austriei. Charles Leclerc a declarat după ce a câştigat al doilea pole-position din carieră, după cel din Bahrain, în a doua cursă din acest sezon, că se simte în stare să se lupte cu Lewis Hamilton.

Coechipierul lui Hamilton în echipa Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas, începe de pe locul 4 pe grila de start, iar primul pilot al lui Ferrari, germanul Sebastian Vettel, şi-a compromis practic de sâmbătă orice şansă la victorie, pentru că a terminat în calificări abia pe locul 9, având serioase probleme cu maşina. Deşi a obţinut pole-position specialiştii cred că Hamilton va reuşi să îl depăşească pe Leclerc şi va obţine un nou succes.

MP al Austriei 2019. Monegascul Charles Leclerc a obţinut pole-position şi acum vrea prima victorie într-un MP

Este ediţia a 29-a a MP al Austriei

Circuitul Red Bull Ring măsoară doar 4,3 kilometri şi se parcurg 71 de tururi de pistă, ceea ce înseamnă că în total piloţii vor străbate 306.452 kilometri în MP al Austriei. Sunt 10 viraje (trei de stânga şi şapte de dreapta), iar recordul absolut pentru străbaterea unui tur aparţine lui Valtteri Bottas, din 2017, care a făcut cei 4,3 kilometri în 1:04.251!

MP al Austriei se va afla la a 29-a ediţie, prima fiind în 1970, când circuitul se numea Osterreichring. A căpătat apoi denumirea de A 1 – Ring, iar abia din 2014 se numeşte Red Bull Ring. Cele mai multe victorii aparţin pilotului francez Alain Prost, trei (1983, 1985, 1986), iar la constructori McLaren are şase victorii, ultima în 2001.