Sport

Marele Premiu de Formula 1 de la Baku LIVE VIDEO! Bottas câştigă cursa. Hamilton şi Vettel au completat podiumul

28.04.2019 | 15:13
Marele Premiu de Formula 1 de la Baku LIVE VIDEO Bottas castiga cursa Hamilton si Vettel au completat podiumul

MP al Azerbaidjan a avut loc duminică, 28 aprilie, pe circuitul stradal din Baku. Valtteri Bottas a reuşit să se impună într-o cursă fără safety car. Finlandezul a fost urmat de Lewis Hamilton şi Sebastian Vettel. Cel mai rapid tur a fost înregistrat de Charles LeClerc, cel care a încheiat pe locul 5.  A fost a 4-a cursă din acest sezon, după MP ale Australiei, Bahrain și Chinei și prima din era 1000, evenimentul jubiliar din istoria Formulei 1 producându-se la ultima întrecere, la Shanghai, la MP al Chinei.


FINAL DE CURSĂ! Valtteri Bottas se impune la Baku după o cursă cu puţine incidente. Nu a fost niciun safety car, iar Mercedes a reuşit să aibă o strategie prin care să îşi păstreze primele două locuri în cursă. Este a doua victorie din acest sezon pentru finlandez, care redevine liderul în clasamentul general.

Clasament cursă: 

Turul 46: Valtteri Bottas este pe primul loc în cursă, fiind urmat de Hamilton şi Vettel. Este aceeaşi ordine ca şi la start. Este incredibil cum pe un circuit stradal precum cel din Baku nu a existat niciun safety car până în acest moment. Cursa a fost foarte calmă.


Turul 20: Charles LeClerc conduce cursa. Pilotul Ferrari este pe pneuri medii, în timp ce Mercedes a efectuat prima oprire la boxe prin Hamilton şi Bottas, care au început cursa cu pneuri soft.


START de cursă! A fost un start curat, Bottas a rezistat atacului lui Hamilton şi conduce în începutul cursei 

MP al Azerbaidjan Live Stream Online pe Digi Sport și Telekom Sport

MP al Azerbaidjan se desfășoară duminică, 28 aprilie, de la ora 15:00, la Baku și este transmis în direct de cele două posturi care au preluat în România și acest seon de Formula 1, respectiv Digi Sport și Telekom Sport. Puteți fi la curent cu desfășurarea cursei și dacă veți alege varianta de a accesa site-ul FANATIK.RO, pentru o urmări în format LIVE VIDEO.

Nu e nici un secret pentru cei care urmăresc îndeaproape Formula 1 ca să înțelegi repede că datorită îmbunătățirilor aduse monposturilor de specialiștii în cea mai înaltă tehnologie echipele Mercedes și Ferrari sunt la ani lumină de restul competitoarelor, iar acest lucru nu are cum să nu se răsfrângă inclusiv în campionatul piloților, unde tandemului de la Mercedes, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas i se mai opune cât de cât cel de la Ferrari, Sebastian Vettel și Charles Leclerc.

Sebastian Vettel nu pare capabil în acest sezon să se bată la titlu cu Lewis Hamilton și cu Valtteri Bottas
Sebastian Vettel nu pare capabil în acest sezon să se bată la titlu cu Lewis Hamilton și cu Valtteri Bottas

MP al Azerbaidjan a fost ambiția președintelui Ilham Aliyev

Ultimul e socotit un mare talent, fiind și foarte tânăr și extrem de curajos, însă mai are până când să devină cu adevărat un rival pentru un pilot cu experiența și abilitatea britanicului Lewis Hamilton, care și acum e considerat principalul favorit, urmat de coechipierul său, Valtteri Botas. De altminteri, finlandezul chiar pare o nucă tare, pentru că are MP al Australiei câștigat și două pole-position, ultimul chiar la Baku.

MP al Azerbaidjan. Acesta este circuitul stradal din Baku, care are 6 kilometri
MP al Azerbaidjan. Acesta este circuitul stradal din Baku, care are 6 kilometri

MP al Azerbaidjan este o cursă nouă din calendarul Formulei 1, prima ediție având loc în 2016 și este o ambiție personală a șefului statului, Ilham Aliyev, azerii plătind cei mai mulți bani pentru a intra în Formula 1. Este un circuit stradal, care poate provoca probleme din cauza celor 300 de canale existente, are oarecum forma unei chei și măsoară 6 kilometri. Se aleargă 51 de tururi, în total 300 kilometri. Recordul stabilit pentru o tură aparține lui Sebastian Vettel, din 2017, 1,43 minute.