Sport

Formula 1 MP al Monaco. Lewis Hamilton, cursă perfectă în Principat! Vettel sparge monopolul Mercedes

26.05.2019 | 18:07
Formula 1 MP al Monaco Lewis Hamilton cursa perfecta in Principat Vettel sparge monopolul Mercedes

Duminică, 26 mai, cu începere de la ora 16:00 a avut loc a şasea cursă din actualul sezon de Formula 1, MP al Monaco. Lewis Hamilton a condus cursa de la un capăt la celălalt și a adus a șasea victorie stagională pentru Mercedes și a patra a sa. El i-a dedicat victoria fostului pilot Niki Lauda, decedat în această săptămână. Celelalte două curse au fost câștigate de finlandezul Valtteri Bottas.


UPDATE, ora 18:08 / Pe circuitul stradal de la Monaco, pilotul german de la Ferrari, Sebastien Vettel, a reușit să spargă monopolul celor de la Mercedes și a ocupat locul secund, devansându-l pe Bottas. În primii 10 s-au mai clasat în ordine Max Verstappen (Red Bull), care a trecut linia de sosire al doilea dar a fost declasat, Pierre Gasly (Red Bull), Carlos Sainz (McLaren), Daniil Kvyat (Toro Rosso), Alexander Albon (Toro Rosso), Romain Grosjean (Haas) și Daniel Ricciardo (Renault).


Formula 1 MP al Monaco Live Stream Online Digi Sport şi Telekom Sport

MP al Monaco se desfăşoară duminică, 26 mai, în ziua în care statele membre ale Uniunii Europene au alegerile europarlamentare, pe circuitul stradal de la Monte Carlo, considerat cel mai dificil circuit stradal din Marele Circ şi este transmis în direct la televizor pe canalele Digi Sport şi Telekom Sport. De asemeni, aşa cum v-am obişnuit cu prilejul primelor cinci curse ale sezonului, puteţi intra şi pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări în format LIVE VIDEO întrecerea de la Monte Carlo.

Aşadar nimeni nu îşi face iluzii privind faptul că va exista cineva care să perturbe disputa dintre Lewis Hamilton şi Valtteri Bottas. Ferrari pare a fi o echipă doar de concurs de agrement pe lângă monoposturile Mercedes şi după încheierea sesiunii de calificări liderul scuderiei italiene, germanul Sebastian Vettel, a recunoscut cu francheţe această supăerioritate zdrobitoare, care, până la urmă, face mult rău competiţiei, pentru că polul de interes va fi din ce în ce mai scăzut.

MP al Monaco 2019. Cel mai frumos şi mai cel mai dificil circuit stradal din Formula 1 e cel de la Monte Carlo
MP al Monaco 2019. Cel mai frumos şi mai cel mai dificil circuit stradal din Formula 1 e cel de la Monte Carlo

Doar belgianul Max Verstappen mai poate pune piedici celor de la Mercedes

“Locul 4 pe care m-am clasat eu îl consider conform realităţii şi sunt chiar mulţumit de el, pentru că atât se poate la acest moment. Îmi pare rău de coechipierul meu Charles Leclerc, un pilot tânăr şi foarte talentat, care a comis câteva greşeli şi va pleca abia din a 15-a poziţie, deci practic nu va conta în cursa de la Monte Carlo, deşi e un circuit care i-ar fi putut scoate în prim plan abilităţile de pilot”.

În aceste condiţii singurul intrus care se poate strecura să incomodeze întrucâtva şi să emită pretenţii la locul 3 este Max Verstappen, şi el foarte tânăr, doar 21 de ani, belgianul alergând pentru Red Bull şi arătând calităţi deosebite, dar la el problema este comportamentul, de foarte multe ori având atitudini nesportive chiar şi prin maniera de pilotaj, care îi deranjează pe ceilalţi sportivi.