ADVERTISEMENT
Life

Mr Bean, declarații tranșante despre ”cancel culture.” Cum vede Rowan Atkinson noul fenomen

| 05.01.2021 | 21:15
Mr Bean, declarații tranșante despre ”cancel culture.” Cum vede Rowan Atkinson noul fenomen
Rowan Atkinson, despre noul serial în care joacă și despre "cancel culture”

Actorul britanic Rowan Atkinson, devenit cunoscut în întreaga lume pentru interpretarea personajului Mr. Bean va putea fi văzut într-un nou serial pe Netflix.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat Radio Times a vorbit despre forma de ostracizare online „cancel culture” și a declarat că va putea fi văzut anul acesta în serialul „Man vs Bee”.

Rowan Atkinson, în vârstă de 65 de ani, a fost ales de The Observer drept unul dintre cei mai amuzanți 50 actori din comedie britanică și printre cei mai buni 50 de actori de comedie din toate timpurile, într-un sondaj din 2005 despre comedianți.

Rowan Atkinson, declarații despre noul serial în care joacă și despre “cancel culture”

Într-un interviu acordat Radio Times, Rowan Atkinson a abordat mai multe subiecte de actualitate. Celebrul actor a vorbit despre forma de ostracizare online „cancel culture”, care constă în eliminarea persoanelor publice din cercurile sociale sau profesionale, atât în mediul online, cât și în lumea reală.

ADVERTISEMENT

„Problema pe care o avem online este că un algoritm decide ce vrem să vedem, ceea ce creează o viziune simplistă şi binară a societăţii. Devine un fel de eşti cu noi sau împotriva noastră. Şi, dacă eşti împotriva noastră, meriţi să fii «anulat» (…) dar ce avem acum este echivalentul digital al găştii medievale care merge pe străzi în căutarea cuiva pe care să îl ardă. (…)”, a spus actorul.

În plus, Rowan Atkinson a declarat că este îngrijorat pentru viitor cu privire la aceasta formă de ostracizare online și că se teme pentru oricine va fi victima acestei ,,găști”.

,,Aşadar, este înspăimântător pentru oricine este victima acestei găşti şi pe mine mă sperie legat de viitor”, a mai adăugat Rowan Atkinson.

ADVERTISEMENT

În același interviu, actorul a mai adăugat că nu îi mai face plăcere să interpreteze rolul lui Mr. Bean și își dorește să încheie cât de curând proiectul care i-a adus celebritatea.

„Toată responsabilitatea nu este plăcută. Găsesc că e stresant şi epuizant şi abia aştept să îi pun capăt”, a mai spus actorul.

ADVERTISEMENT

Noul serial în care joacă Rowan Atkinson,„Man vr. Bee”, va fi lansat anul acesta de Netflix. Actorul britanic joacă rolul unui bărbat care trăieşte într-un conac şi care duce o luptă aprigă cu o albină.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!