Sport

MTS a aprobat noul protocol pentru revenirea fanilor pe stadioane! Ce trebuie să ştie suporterii

Ministerul Tineretului şi Sportului a aprobat noul protocol pentru revenirea fanilor pe stadioane. Care sunt principalele prevederi de care trebuie să ţină cont suporterii
19.05.2021 | 18:34
MTS a aprobat noul protocol pentru revenirea fanilor pe stadioane Ce trebuie sa stie suporterii
ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului au emis protocolul care reglementează revenirea fanilor pe stadioane. Arenele vor putea fi umplute la o capacitate de 25%, iar ordinul va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

MTS a aprobat noul protocol pentru revenirea fanilor pe stadioane!

Ministerul Tineretului şi Sportului a explicat principalele măsuri şi restricţii ale noului protocol, cei mai avantajaţi fiind suporterii deja vaccinaţi, care nu vor avea nevoie de un test PCR sau test rapid pentru intrarea în arenă.

ADVERTISEMENT

Reglementările noului protocol pentru eveniment:

  • Obligativitatea purtării măştii pe toată durata evenimentului, atât la spectatori, cât şi la personalul organizator;
  • Obligaţia marcajelor menite să ajute la fluiditatea circulaţiei şi evitarea aglomeraţiei;
  • Este interzisă comercializarea de mâncare;
  • Este obligatoriu ca organizatorii să distribuie dispensere cu gel dezinfectant
  • Accesul fanilor va fi etapizat şi controlat.

Ce trebuie să ştie fanii! Vaccinaţii nu mai au nevoie de test

Reglementările pentru fani:

  • Persoanele care sunt vaccinate împotriva COVID-19 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • Persoanele care prezintă rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;
  • Persoane care au rezultatul negativ certificat printr-un test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
ADVERTISEMENT

Ministerul Tineretului şi Sportului a venit cu o altă veste bună pentru cluburi. Sportivii vaccinaţi împotriva COVID-19, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sunt de acum exceptaţi de la testare. În acest fel, echipele vor putea scădea foarte mult costurile cu testările.

Eduard Novak: “Este un câștig pentru sport, pentru normalitate, pentru noi toți!”

Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului a spus că este bucuros că noile reglementări vor intra în vigoare şi că fanii se pot întoarce pe stadioane, spunând că este un mare câştig pentru sport:

ADVERTISEMENT

“Sunt foarte bucuros pentru această mare reușită. Este un câștig pentru sport, pentru normalitate, pentru noi toți. Mulțumesc Ministerului Sănătății pentru buna colaborare pe care am avut-o și acum, ca de fiecare dată, și pentru sprijinul pe care ni-l acordă, dar și colegilor din Guvernului României.

Suntem o echipă în care, ca și în sport, fiecare dintre noi este o rotiță într-un mecanism care urmărește un obiectiv comun. Și progresele pe care le facem confirmă faptul că suntem pe drumul ce bun”, a spus ministrul.

ADVERTISEMENT

Primul meci cu spectatori programat să se dispute în România va fi finala Cupei de sâmbătă, dintre Universitatea Craiova şi Astra Giurgiu, care se va desfăşura la Ploieşti. Aproximativ 4000 de fani vor avea acces pe stadion.

  • 25% din capacitatea stadionului va putea fi ocupată de spectatori
  • 14 luni au trecut de la ultimul meci cu fani în România
ADVERTISEMENT