Fotbal intern

MTS vrea să copieze modelul lui Gică Hagi de la Viitorul: “Avem nevoie de experienţa lui”

05.06.2020 | 10:30
MTS vrea sa copieze modelul lui Gica Hagi de la Viitorul Avem nevoie de experienta lui
ADVERTISEMENT

Gică Hagi este singurul patron din fotbalul românesc preocupat să crească jucători la Academia lui, iar exemplul său este apreciat de actualul ministru al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Gică Hagi a devenit un etalon pentru MTS

Gică Hagi, patronul antrenor de la Viitorul Constanţa, a ajuns un adevărat etalon pentru MTS. Munca depusă de ani de zile de cel mai bun jucător român al tuturor timpurilor l-a impresionat pe ministrul Ionuţ Stroe.

ADVERTISEMENT

Acesta spune foarte ferm că doreşte să se întâlnească cu Gică Hagi, pentru a pune la punct împreună un plan de colaborare, menit să ajute la revigorarea fotbalului românesc.

A avut o primă discuţie cu Gică Hagi

„Am avut o discuţie cu Gheorghe Hagi şi a rămas să ne vedem faţă în faţă în perioada următoare pentru a discuta mai în amănunt. Pentru că avem un interes comun: dezvoltarea sportului românesc şi asta pe termen lung.

ADVERTISEMENT

Iar pentru mine este foarte important să am alături, de fapt ca instituţie să avem alături oamenii din sport deschişi şi dornici să ne pună la dispoziţie expertiza lor.

Modelul Hagi, de a se investi în copii, trebuie aplicat tuturor sporturilor

Iar Hagi e un model, un model pentru întreaga societate românească. Avem nevoie de expertiza lui. El e unul dintre sportivii de legendă care nu numai că a făcut performanţă, dar el a ales să împărtăşească generaţiilor care au urmat din cunoştinţele acumulate de-a lungul carierei. Ba mai mult, a ales să investească în sport şi a făcut-o cu succes” a declarat Ionuţ Stroe pentru Mediafax.

ADVERTISEMENT

Ministrul consideră că modelul propus de Gică Hagi, de a se investi în copii, este calea corectă nu numai în fotbal, ci pentru toate sporturile.

Laudă proiectele lui Hagi la Viitorul

„Omul acesta a avut succes şi în partea de educaţie şi formare, dar şi în cea de business, reuşind totul pe picioarele lui, fără niciun fel de sprijin extern sau fonduri publice.

ADVERTISEMENT

Şi mă gândesc aici la cel mai de succes proiect din fotbalul românesc pentru copii de după ’89, această academie pe care o are Gheorghe Hagi. E un proiect care în câţiva ani a adus un titlu de campioană la seniori echipei FC Viitorul, lucru pentru care alţii se chinuie zeci de ani.

Contribuţie decisivă la calificarea la JO de la Tokyo

Şi e o performanţă cu atât mai mare cu cât a fost obţinută pe un principiu rar întâlnit în sportul de performanţă: promovarea tinerilor. Adică media de vârstă a echipei sale la vremea respectivă a fost undeva la 21-22 de ani dacă nu mă înşel.

Mai mult, la cea mai importantă performanţă a ultimilor ani a fotbalului românesc, atingerea semifinalelor şi calificarea la JO de la Tokyo de către naţionala Under 21, în lotul acela de 23 de jucători cred că 11 sunt formaţi la şcoala lui Hagi.

Exemplul lui Hagi e viitorul sportului românesc

Acestea sunt argumentele pentru care eu sunt un suporter al reconstrucţiei sportului românesc plecând de la exemplul lui Hagi, plecând de la sportul de masă, de la copii şi juniori.

Exact cum spune el, investiţia în copii şi juniori este esenţială. Altfel nu se poate. Exemplul lui Gheorghe Hagi ar trebui să-l multiplicăm în tot sportul românesc şi să-l oferim tuturor, indiferent de disciplină”

ADVERTISEMENT