Life

Mudi, tânărul din Zanzibar care știe limba română. A învățat-o de pe Internet în doar 9 luni

Mudi, africanul care a învățat singur limba română. Cât timp i-a luat tânărului și cum îl ajută în momentul de față în meserie.
02.12.2022 | 09:29
Mudi tanarul din Zanzibar care stie limba romana A invatato de pe Internet in doar 9 luni
Mudi, africanul care a învățat singur limba română. Cât timp i-a luat tânărului. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Tânărul din Zanzibar care știe limba română a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României. A învățat graiul nostru de pe Internet în doar 9 luni și spune că nu i-a fost deloc greu să se înțeleagă cu oamenii.

Mudi, africanul care a învățat singur limba română. Cât timp i-a luat tânărului

„Salutare. Eu sunt Mudi, ghid turistic, vorbitor de limba română și de Ziua României vă urez «La mulți ani tuturor!», oriunde v-ați afla”, a transmis tânărul pe pagina de Youtube.

ADVERTISEMENT

Mundi, pe numele său complet Muhammed Suleiman Yussuf, este un tânăr originar din Zanzibar care a reușit să învețe limba română de unul singur. Tânărul în vârstă de 22 de ani a declarat că Internetul i-a fost profesor.

Africanul a jucat o perioadă foarte lungă fotbal în țara sa natală, însă a renunțat pentru a fi ghid turistic. În momentul de față, a devenit dascăl pentru alții pentru că a deschis o clasă unde învață și alte persoane limba noastră.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, tânărul vorbește în română cu turiștii din România care pleacă în vacanță în Zanzibar. Ulterior, l-a cunoscut pe Marian Adventures, care l-a invitat să descopere munții Carpați, dar și alte locuri de la noi.

Vloggerul a dezvăluit că l-a văzut pe Mudi pe plajă cu un tricolor românesc legat pe cap. El este cel care l-a făcut celebru pe african, dar și conturile pe socializare pe care și le-a deschis și care se numesc Descoperă Zanzibar cu Mudi.

ADVERTISEMENT

Mudi, despre studierea limbii române și vizita în România

„Am învățat limba română prin limba franceză. Nu a durat mult să învăț limba română. Aproximativ nouă luni”, a spus Mudi în primul său interviu video.

Africanul a stat o lună în România, unde a vizitat Sibiu, Deva, Sighișoara, Poarta Sărutului din Târgu-Jiu, peștera Scărișoara, dar și Castelul Peleș de la Sinaia. În plus, tânărul cunoaște foarte bine imnul țării noastre.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, a gustat din preparatele culinare tradiționale românești. În final, Mudi s-a declarat îndrăgostit de România.

ADVERTISEMENT