News

Mugur Isărescu, detalii despre munca Vioricăi Dăncilă la BNR: „Lucrează de la birou și este foarte disciplinată”

Mugur Isărescu a oferit detalii despre munca Vioricăi Dăncilă la BNR. Acesta a precizat că vine la birou și dă dovadă de disciplină.
07.07.2021 | 23:55
Mugur Isarescu detalii despre munca Vioricai Dancila la BNR Lucreaza de la birou si este foarte disciplinata
ADVERTISEMENT

Guvernatorul Băncii Naționale a României a vorbit, într-o conferință de presă, miercuri, despre activitatea Vioricăi Dăncilă la Banca Națională a României.

Fostul prim-ministru a obținut un post în cadrul Biroului Economie Verde, departament ce se va ocupa de trecerea la moneda euro. Isărescu a precizat că domeniul este unul nou.

ADVERTISEMENT

Mugur Isărescu, detalii despre munca Vioricăi Dăncilă la BNR: „Lucrează de la birou și este foarte disciplinată”

Isărescu nu a dorit să comenteze pe margine angajării Vioricăi Dăncilă: „motivele, ca și politica de resurse umane au fost explicate pe larg de directorul de resurse umane și se găsesc pe site-ul băncii. Nu am nimic de adăugat”.

Totuși, el a sugerat că nu era nevoie de experiență sau studii de specialitate pentru respectiva funcție, precizând că domeniul este unul nou.

ADVERTISEMENT

„În ceea ce privește domeniul în care dânsa lucrează, n-a luat locul niciunui specialist din Banca Națională. Domeniul în care dânsa lucrează, anume economia verde, este un domeniu relativ nou și pentru dânsa și pentru oricine,” a declarat guvernatorul Băncii Naționale.

„Nu avem absolvenți de facultate sau de orice studiu în domeniul acesta. Împreună cu colegii care formează lucrul respectiv, studiază, și probabil că în toamnă grupul respectiv va termina o lucrare, va ieși în public cu materialul respectiv,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Isărescu a fost întrebat dacă fostul premier își desfășoară activitatea de acasă sau de la birou. Acesta a indicat a doua variantă, adăugând că nu are de ce să se plângă: „lucrează de la birou și este foarte disciplinată”.

Cum a ajuns Viorica Dăncilă consultant la BNR

De la jumătatea lunii mai, Viorica Dăncilă ocupă un post de consultant pentru Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională.

ADVERTISEMENT

La momentul angajării acesteia, anunțul a făcut zgomot în spațiul public. Multă lume a comentat această decizie și a contestat modul în care fostul premier a primit postul respectiv.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a explicat că unul dintre criteriile de selecție a fost poziția de europarlamentar deținută anterior și nevoia de a angaja „oameni care deschid uși în Europa”.

„Înainte de a fi prim ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcționar european. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaște oameni mai ales din zona verde, ecologiști, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe,” a declarat acesta.

ADVERTISEMENT