Fotbal intern

Mugur Mihăescu, discurs fabulos pe Facebook după U Craiova – CFR Cluj 1-3: „Ce făcurăți, mă, mămicule?” Video

04.08.2020 | 16:26
Mugur Mihaescu discurs fabulos pe Facebook dupa U Craiova  CFR Cluj 13 Ce facurati ma mamicule Video
ADVERTISEMENT

Oltenii au fost foarte implicați emoțional în derby-ul de ieri, dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj. În Bănie, fotbalul este privit ca o religie.

Luni seara a fost vorba despre sentimente. Atașamentul fanilor „alb-albaștri” pentru echipa favorită este dincolo de performanță și rezultate.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă au pierdut titlul în meciul decisiv, craiovenii se bucură de simpatia a milioane de oameni, printre care și Mugur Mihăescu, celebrul actor din grupul de umor: „Vacanța Mare”.  Oltean pur sânge, Mihăescu a comentat în stilul caracteristic partida: „Ce făcurăți, mă, mămicule?”

Suporterul Mugur Mihăescu a suferit pentru Universitatea Craiova și îi ceartă pe clujeni: „Ce făcurăți, mă, mămicule?”

Mugur Mihăescu este unul dintre cei mai apreciați comedianți români. Actorul a pus bazele grupului „Vacanța Mare, alături de Radu Pietreanu și Dan Sava. A dat viață unor personaje ca „Leana” și „Garcea”, rămase în conștiința românului de rând.

ADVERTISEMENT

Născut în Sadova, județul Dolj, Mihăescu este fan al echipei de fotbal Universitatea Craiova. Chiar dacă este stabilit de foarte mulți ani în București, acesta mergea des la jocuri pe stadionul „Ion Oblemenco” „Noi, oltenii, începând de la sugari și până la cei mai bătrâni, ținem cu toții cu Craiova”spunea Mugur cu ceva timp în urmă.

Eterna Terranova???? Olteanu’ trist…

Posted by Mugur Mihaescu on Tuesday, August 4, 2020

Chiar și personajul celebrul „Garcea” este inspirat din echipa Științei. Tonul folosit de către Mugur Mihăescu este împrumutat de la carismaticul Gică Craioveanu, unul dintre cei mai mari jucători din istoria Craiovei: „La un moment dat, am fost la un chef cu băieții de la Universitatea Craiova, cu Gică Craioveanu. Și Gică, când băga câte un șpriț începea să vorbească cu tonul ăsta „așea”, mi-a plăcut tonul, l-am copiat și așa Gică Craioveanu este nașul lui Garcea.”

ADVERTISEMENT
mugur mihaescu
Suporterul Mugur Mihăescu: „Ce făcurăți, mă, mămicule?” Actorul, mare fan al Universității Craiova sursă foto: imphoto.ro

Actorul a stat cu sufletul la gură la meciul decisiv pentru titlu, însă nu a putut să se bucure de o victorie a favoriților. Olteanul a comentat jocul pe pagina sa de Facebook: „Ce făcurăți, mă? De ce ne băturăți, mă, mămicule? Păi, bine, mă, mămicule.. Ne băturăți la noi acasă..noi vă primirăm și vă omenirăm ca pe vorba aia și voi alergarăți pe teren și ne dădurăți boabele în poartă că văzurăți că nu avem apărare.. 

Păi, bine, mă, mămicule, voi știți ce fu în Craiova înainte de meci? Nu se mai certa PSD cu PNL, cu USR, toți se pupau și strigau ‘hai, Craiova’. Acum, uite, iar se înhamă unii de alții. Așa aveam și noi o săptămână de liniște până se trezeau din beție. Nu, voi alergați pe teren.”

ADVERTISEMENT

Ciprian Deac, amendat de „Garcea”. Actorul speră ca Universitatea să-și rezolve problemele cu defensiva

Ciprian Deac a fost ținta lui Mugur Mihăescu. „Decarul” clujenilor a fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren: „Deacule (nr. Ciprian Deac), alergai tu, Deacule, pe teren ca pe urmă să sărbătorești tu cu pălinca și slana ta, hă? La prazul nostru nu vă gândirăți? La lubenițele noastre  de Dăbuleni, că strângem lubenițe de 29 de ani de când n-am mai luat titlu, că poate, poate..”

Dincolo de glume, actorul i-a felicitat pe campioni pentru faptul că au luptat în meci și speră ca CFR Cluj să aibă rezultate bune în cupele europene. De asemenea, Mihăescu nu a putut să nu îi certe pe fundașii craioveni: „Nu se face, mă..’Forța, forța, CFR’..dar la Terra Nova vă gândirăți, mă? La ‘Oltenia Eterna Terra Nova’, la zaibărul ăla care stă și se acrește că nu mai are cine să-l mai bea.. Sau mă rog..poate se găsește cineva..

Auzi, știi ceva? Bravo, vouă, felicitări! Jos pălăria în fața voastră, ați meritat, ați fost mai buni, să ne reprezentați cu cinste în cupele europene. Bravo și vouă, craiovenilor! Știți ceva, poate la anul, facem și noi rost de apărare, ce ziceți? Până atunci.. .’Forța, forța, CFR’. Nu, bă, „Oltenia Eterna Terra Nova”. Hai, v-am pupat!”

ADVERTISEMENT