Life

Mugur Mihăescu nu este de acord cu măsurile autorităților! Vrea să înființeze un „cartel” anti-COVID

21.07.2020 | 15:10
Mugur Mihaescu nu este de acord cu masurile autoritatilor Vrea sa infiinteze un cartel antiCOVID
ADVERTISEMENT

Chiar dacă a fost criticat în termeni duri pentru că a luat parte la protestele îndreptate împotriva actualei Guvernări și a măsurilor luate în contextul pandemiei de coronavirus, Mugur Mihăescu nu vrea nici în ruptul capului să renunțe la convingerile sale.

Ba chiar vine cu ideea înființării unui spațiu online în care 20-30 de lideri de opinie uniți sub forma unui „cartel” să dezbată situația în care se află țara noastră, precum și așa-zisele încercări de manipulare în problema COVID-19. Îndrăgitul comediant își dorește ca acest canal independent să fie o replică pentru declarațiile „absurde” ale oficialilor, pe care le putem urmări pe toate posturile de televiziune.

ADVERTISEMENT

Am strânge 4-5 milioane de oameni”, e convins „Garcea”, care vede proiectul său drept „un pas către o țară ca afară”. Cât despre alegerea de a se exprima mai mult în mediul online, Mugur Mihăescu susține că doar așa poate discuta liber despre problemele societății, începând cu măsurile anti-COVID și modul în care autoritățile aleg să le pună în practică.

Mugur Mihăescu își face „cartel” anti-COVID

Mi-a venit o mare idee. Eu cred că știu cum să facem să ne ajutăm și guvernele care vor veni și guvernul actual, pentru că trebuie acționăm ca o țară ”zdravănă”. Și ca să ”șuntăm” televiziunile. Eu cred că ar trebui să facem ca o… s-o numesc așa, ”cooperativă”, că e de pe vremea mea, când ”turnam” eu la securitate…

ADVERTISEMENT

O cooperativă în care noi, cei care avem audiență și suntem lideri de opinie pe mediul virtual să ne unim într-un mic cartel sau într-un fel de canal unic în care să transmitem la anumite ore mesajele către populație așa cum le pricepe lumea.

Adică să-ți vină, nu știu, dacă punem toți oamenii care se uită la noi, cred că am strânge 4-5 milioane de oameni. Să zicem, o mână de 20 de oameni din… Să transmitem mesajele astea de pertinență și de bun simț și să nu cadă în capcana de tip ”șoc-groază, cutremur în România, stai acasă. Să propunem genul ăsta de dezbatere, poate că și ăsta ar fi un pas către o țară ca afară. Un mod de conștientizare a societății”, a explicat Mugur Mihăescu într-un dialog online cu Mădălin Ionescu.

ADVERTISEMENT

Este impresionat de Selly: „Ce pertinență are băiatul ăsta!”

Totodată, umoristul s-a arătat impresionat de discursul tânărului Andrei Șelaru, cunoscut publicului larg drept Selly și curajul acestuia de a critica sistemul de învățământ din țara noastră, în condițiile în care a avut rezultate excepționale la examenul de Bacalaureat. Deși multe dintre argumentele sale pot fi combătute, vloggerul știe să transmită mesaje importante „pe limba” generației sale și are o pertinență pe care „nu o vezi pe nicio televiziune și nu o vezi în societate”.

Spre exemplu, toată lumea îl critica pe băiatul ăla, pe Selly. Tu l-ai ascultat vreodată? Ce pertinență are băiatul ăla… O pertinență a generației lui și eu găsesc în tipul ăsta… nu este erudit, dar are o pertinență și vine cu argumente…

ADVERTISEMENT

Chiar dacă pe unele poți să i le combați, el acceptă acest dialog din care învață. Ori asta nu o vezi pe nici o televiziune și nu o vezi în societate. De asta m-am gândit, și ascultându-l pe el în ultimul timp și văzându-i argumentația și nivelul prin care se poate adresa unei generații, am zis că poate asta e metoda prin care țara asta se poate schimba”, a spus Mugur Mihăescu.

ADVERTISEMENT