Fotbal international

A MURIT legendarul Muhammad Ali! Fostul boxer avea 74 de ani

UPDATE 4.06.2016, ora 8:00: „THE GREATEST” - „Cel mai mare” boxer de categorie grea, Muhammad Ali a murit în această dimineaţă, la vîrsta de 74 de ani, într-un  spital din Phoenix,...
04.06.2016 | 10:10
A MURIT legendarul Muhammad Ali Fostul boxer avea 74 de ani

UPDATE 4.06.2016, ora 8:00: „THE GREATEST” – „Cel mai mare” boxer de categorie grea, Muhammad Ali a murit în această dimineaţă, la vîrsta de 74 de ani, într-un  spital din Phoenix, Arizona.

Fostul campion mondial suferea de sindromul Parkinson de mai bine de 32 de ani. Înmormîntarea va avea loc zilele următoare în Louisville, Kentucky, oraşul în care s-a născut marele dispărut.

“Este o zi foarte tristă din viaţa mea, din viaţa tuturor. L-am iubit pe Muhammad Ali, era prietenul meu… Pentru mine Ali nu va muri niciodată”, a declarat cunoscutul promoter Don King, cel care a promovat o parte dintre cele mai importante meciuri ale fostului pugilist.

Muhammad Ali a fost primul boxer care a cîştigat de 3 ori titlul mondial, în 1964, 1974 şi 1978. S-a retras în 1981, după ce a obţinut 56 de victorii în 61 de meciuri.

Pe numele său adevărat Cassius Clay, „The Greatest” a cîştigat aurul olimpic la Roma în 1960 şi a trecut la profesionism în cursul aceluiaşi an. A devenind campion mondial WBA în 1964, după ce l-a învins prin KO în runda a 7-a pe Sonny Liston.

A şocat Statele Unite, dar şi comunitatea mondială, în 1967, cînd a refuzat să-şi satisfacă serviciul militar şi să lupte în războiul din Vietnam din cauza convingerilor sale religioase. A fost închis, deposedat de titluri şi i s-a interzis să boxeze timp de trei ani şi jumătate. A redevenit campion mondial în 1967, reunificînd titlurile WBA şi WBC în urma victoriei prin KO (runda 8) în faţa lui George Foreman, într-un meci la Kinshasa, devenit istoric sub numele de „The Rumble in the Jungle”, în Zair, Republica Democratică Congo. A pierdut titlul la puncte în faţa lui Leon Spinks pe 15 februarie 1978, dar l-a recuperat în meciul revanţă de pe 15 septembrie a aceluiaşi an.

Muhammad Ali şi-a încheiat cariera profesionistă în urma unei înfrîngeri la puncte în faţa lui Trevor Berbick, pe 11 decembrie 1981, la „Queen Elizabeth Sports Centre” din Nassau, Bahamas.

************************************************************************************************************************

Muhammad Ali, unul dintre cei mai mari boxeri din istorie, a fost internat la terapie intensivă din cauza gravelor probleme respiratorii. Alertaţi de medici, care au transmis că starea lui Ali este deosebit de gravă, membrii familiei s-au adunat la spitalul din Phoenix, Arizona.

Muhammad Ali, ajuns la 74 de ani, a fost diagnosticat încă din 1984. Mai fusese spitalizat şi în luna ianuarie a anului trecut, din cauza unei grave infecţii urinare.

Medicii încearcă să îl stabilizeze pe Muhammad Ali, dar în acest moment doar aparatele îl mai ţin în viaţă pe fostul mare sportiv.

Tags: