Sport

Mulţescu, prezentat oficial la Astra Giurgiu. Ce a spus despre Denis Alibec

05.09.2018 | 18:48
Multescu prezentat oficial la Astra Giurgiu Ce a spus despre Denis Alibec

Gigi Mulţescu a fost prezentat ca antrenor la Astra Giurgiu, pentru a doua oară în ultimele 6 luni. Cel poreclit “SMURD-ul” a vorbit despre situaţia în care a găsit formaţia giurgiuveană, dar şi despre situaţia atacantului Denis Alibec, cel care a fost transferat în această vară înapoi de la FCSB, după un sezon modest în tricoul roş-albaştrilor.

”Mă întorc la echipă după aproape trei luni și o găsesc, de această dată, într-o postură mult mai bună. Vom face retușurile necesare pentru a putea să ne îndeplinim obiectivul.  Ne dorim pătrunderea în play-off și, mai apoi, un loc pe podium la finalul campionatului”, a spus Gigi Mulțescu, în momentul în care a fost prezentat la Astra Giurgiu.

Acesta și-a început al patrulea mandat la Astra cu o serie de teste fizice conduse de secundul Yesilova urmate de organizarea unui cantonament de patru zile la Ploiești. Gheorghe Mulțescu a vorbit şi despre relaţia pe care o va aves cu Denis Alibec: “Îl cunosc foarte bine pe Denis și îi știu potențialul. Eu am vorbit în permanență cu el și i-am dat sfaturi, chiar când juca la altă echipă. Psihologic nu este ușor pentru el să revină. Era considerat unul dintre cei mai buni atacanți din țară iar acum trebuie să o ia de la capăt. Îl vom ajuta cu toții pentru că între mine și Alibec este o relație de respect și încredere reciprocă”, a punctat Mulțescu.

Gigi Mulţescu, prezentat oficial la Astra Giurgiu, după demiterea lui Măldărăşanu

Gigi Mulţescu începe noul mandat după demiterea lui Măldărăşanu. Antrenorul Astrei Giurgiu, din debutul acestui sezon, a explicat că nu are habar de ce a fost demis:  “Poate cei de acolo voiau să avem mai multe puncte după 7 etape, puteam să facem chestia asta, dar așa a fost să fie. Să nu uităm că Astra în acest moment e neînvinsă în clasament. Eram în grafic, dar probabil că ultimul egal cu Voluntari nu le-a picat bine. Da… Puteam face mai mult. Mi s-a propus să rămân secund, dar aș fi dat cu bâta-n baltă dacă acceptam. Nu am cum să accept așa ceva, să fim serioși”, a fost reacţia lui Măldărăşanu

Cel care a încercat să explice cauzele pentru debarcarea fostului mijlocaș rapidest de la conducerea băncii tehnice a Astrei este chiar înlocuitorul lui, Gigi Mulțescu: „Am înțeles că problemele cu Măldărășanu au venit după rezultatele de egalitate cu echipe accesibile. Era o anumită supărare din cauza asta. Acum vor veni meciuri foarte grele. N-am fost tratat rău la Astra, nici în timpul mandatelor anterioare, nici după. Nu am semnat încă. Mâine (n.r. marți), dacă ne ajută Dumnezeu, semnăm”, a declarat Mulțescu la o emisiune televizată.

Astra e pe 4 în Liga 1, cu 11 puncte, fiind singura echipă neînvinsă în această ediție. Giurgiuvenii au acumulat însă nu mai puțin de 5 egaluri: 1-1 cu Sepsi, 1-1 cu Poli Iași, 1-1 cu FC Botoșani, 1-1 cu Dunărea Călărași și 0-0 cu FC Voluntari. Etapa următoare, trupa celui poreclit „SMURD” va juca împotriva lui Dinamo.