News

Mulți copii vor ajunge în spital din cauza Omicron. Fauci: “Este un lucru inevitabil”

Epidemiologul american Anthony Fauci a făcut un anunț îngrijorător. Acesta crede că mulți copii vor ajunge în spital din cauza Omicron, noua variantă a virusului COVID-19
06.01.2022 | 21:07
Multi copii vor ajunge in spital din cauza Omicron Fauci Este un lucru inevitabil
ADVERTISEMENT

Din ce în ce mai mulți copii vor ajunge în spital din cauza variantei Omicron. Anunțul îngrijorător a fost făcut de epidemiologul Casei Albe, Anthony Fauci, care spune că acesta este un lucru inevitabil.

Mulți copii vor ajunge în spital din cauza Omicron

Omul de știință american Anthony Fauci a făcut un anunț îngrijorător în ceea ce-i privește pe copiii care se infectează cu noua variantă a virusului COVID-19 care a creat panică în rândul întregii lumi.

ADVERTISEMENT

Principalul epidemiolog al Casei Albe a precizat că din ce în ce mai mulți minori vor ajunge să fie internați în spital, în urma infectării cu Omicron, mai ales în condițiile în care această tulpină se răspândește extrem de repede, iar numărul de cazuri noi crește de la o zi la alta.

“Se pare că Omicron provoacă o formă mai puţin gravă a bolii, însă volumul crescut al infecţiilor ca urmare a înaltei sale contagiozităţii înseamnă că tot mai mulţi copii vor fi infectaţi”, a declarat epidemiologul într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Acesta a menționat că minorii care au și alte boli au șansele cele mai mari să ajungă în spital, în cazul în care ar lua virusul.

“Este un lucru inevitabil”, a susținut Fauci.

Cum pot fi protejați copiii de infectarea cu COVID-19

Epidemiologul american Anthony Fauci a explicat care ar fi cea mai bună modalitate de protecție a copiilor care nu au încă vârsta necesară pentru a fi vaccinați.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, toate persoanele cu care micuții iau contact trebuie să fie imunizate împotriva SARS-CoV-2.

De asemenea, Fauci a mai reamintit și de celelalte măsuri de protecție.

“Când sunt afară şi dacă sunt suficient de mari pentru a tolera masca, protejaţi-i cu o mască sanitară, mai ales în locurile foarte aglomerate”, a precizat acesta.

ADVERTISEMENT

Vaccinarea copiilor în Statele Unite

Atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii copiii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani pot fi vaccinați.

În plus, potrivit Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA, copiii imunodeprimați, care dezvoltă tumori, au boli autoimune, boli cronice sau care sunt sub tratament imunosupresor, pot primi și o doză de rapel a vaccinului Pfizer.

De asemenea, un comitet ştiinţific al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor are în vedere vaccinarea cu doza de rapel a tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

ADVERTISEMENT