News

Muncitor la drumuri, mort după ce a fost lovit de o mașină din Ucraina. Bărbatul mai avea câteva luni până la pensie, iar fiul său avea nuntă luna viitoare

Un bărbat de 59 de ani, ce făcea parte dintr-o echipă ce lucra la drumul european E581 din Vaslui a murit vineri după ce a fost lovit de o mașină
06.07.2024 | 23:07
Muncitor la drumuri mort dupa ce a fost lovit de o masina din Ucraina Barbatul mai avea cateva luni pana la pensie iar fiul sau avea nunta luna viitoare
Din primele date, bărbatul nu s-ar fi asigurat când a traversat strada. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Situația este cu atât mai tragică cu cât bărbatul de 59 de ani, Jănică Blănaru, angajat la Direcția Regională de Drumuri și Poduri, urma să se pensioneze peste jumătate de an, iar fiul său avea programată nunta chiar luna viitoare. Bărbatul a fost accidentat grav vineri după-amiază de către un șofer ucrainean în momentul în care a traversat drumul fără să se asigure.

„Drumar” accidentat mortal cu câteva luni înainte de pensionare

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, o subsidiară a CNAIR, a anunțat vineri seară decesul colegului Jănică Blănaru, un „drumar” în vârstă de 59 de ani, cu o experiență în compania de construcții de peste 30 de ani. Potrivit sursei citate, bărbatul a fost lovit de un autoturism înmatriculat în Ucraina în momentul în care adunase de pe marginea drumului un cauciuc vechi.

ADVERTISEMENT

„DRDP Iași anunță cu tristețe stingerea din viață a colegului Jănică Blănaru, lucrător la Secția Drumuri Naționale Bârlad – District Bârlad, în urma unui tragic accident suferit în această după-amiază, în timpul executării sarcinilor de serviciu.

Accidentul s-a produs pe DN 24, km 88+200, între localitățile Sârbi și Sălcioara, județul Vaslui, când Jănică Blanaru a fost spulberat de un autoturism înmatriculat în Ucraina, în momentul în care voia să transporte spre autoutilitară un rest de anvelopă distrusă și abandonată pe marginea drumului. Deși a fost transportat de urgență la spital, din păcate, Jănică Blănaru nu a supraviețuit gravelor traumatisme suferite”, se arată în anunțul publicat pe Facebook de către DRDP Iași.

ADVERTISEMENT

Fiul său avea programată nunta luna viitoare

Colegii bărbatului de 59 de ani au transmis condoleanțe familiei și au subliniat deplina tragedie a situației, în contextul în care colegul lor urma să se pensioneze în următoarele luni. Mai mult, aceștia au spus că fiul acestuia avea programată nunta chiar luna viitoare.

„Jănică Blănaru avea 59 de ani, cu o experiență de 30 de ani ca drumar, iar peste jumătate de an se pregătea să se pensioneze. Durerea este cu atât mai mare cu cât lasă în urmă o familie și un fiu care la sfârșitul acestei luni se pregătea de nuntă.

ADVERTISEMENT

Până la stabilirea cu exactitate a cauzelor accidentului de către organele de anchetă, decesul prematur al colegului nostru arată încă o dată riscurile la care sunt supuși drumarii în activitatea lor zilnică.

Un motiv în plus de a reînnoi apelul la înțelegere din partea participanților la trafic și de reducere a vitezei atunci când traversează sectoare pe care acționează echipajele de drumari, indiferent de tipul activității desfășurate”, se mai arată în comunicatul celor de la DRPD Iași.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 59 de ani, care făcea parte dintr-o echipă care lucra pe drumul european E581, a fost accidentat grav de către un șofer ucrainean. Echipajele de salvare l-au găsit într-o stare gravă, acesta decedând la spitalul din Bârlad. Potrivit News.ro, care citează surse judiciare, din primele date se pare că acesta nu s-a asigurat când a traversat drumul unde lucra cu colegii săi.

ADVERTISEMENT