News

Muncitorii arși în incendiul din Prahova vor fi tratați în străinătate. În ce stare se află

02.03.2021 | 12:08
Muncitorii arsi in incendiul din Prahova vor fi tratati in strainatate In ce stare se afla
ADVERTISEMENT

Cei doi muncitori arși în incendiul puternic produs luni la o hală din Prahova vor fi tratați în străinătate. Aceștia vor ajunge în centre speciale pentru mari arși din state în care România a mai transferat bolnavi.

Cei doi oameni care au suferit răni severe în incendiu respiră în acest moment cu ajutorul aparatelor, iar starea lor este gravă, necesitând transfer într-un centru de specialitate, care, din păcate, nu există în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății a informat, marți, că pentru unul dintre pacienții arși, DSU a obţinut accept pentru transfer de la Spitalul Militar ”Reine Astrid” din Belgia. Totodată, autoritățile anunță că se așteaptă un răspuns şi de la AKH Viena pentru al doilea pacient, informează Adevărul.

Muncitorii arși în incendiul din Prahova vor fi tratați în străinătate

Încă de ieri noapte, oficialii Ministerului Sănătății au anunțat că se vor face proceduri pentru transferul în străinătate a celor doi arși în incendiul din Prahova. Ministerul a anunțat că la UPU Ploiești s-a făcut evaluarea celor două victime.

ADVERTISEMENT

Marți au venit și rezultatele acestor demersuri. Deocamdată, pentru unul dintre pacienţii arşi, DSU a obţinut accept pentru transfer de la Spitalul Militar ”Reine Astrid” din Belgia. În ceea ce-l privește pe al doilea pacient, se așteaptă un răspuns şi de la cel mai bun spital din Austria, AKH Viena.

Medicul Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al Spitalului judeţean de urgenţă Ploieşti, declarat marţi, pentru News.ro, că cei doi bărbaţi răniţi în incendiul de la fabrica din Colceag respiră cu ajutorul aparatelor, iar starea lor este gravă, necesitând transfer într-un centru pentru mari arşi.

ADVERTISEMENT

În seara tragediei, cei doi au fost sedați şi intubați pentru ca medicul de gardă de la chirurgie plastică şi reparatorie să poată îngriji plăgile arse, iar în prezent pacienţii sunt in terapie intensivă.

”Conform informaţiilor transmise, pacientul de 59 de ani are arsuri de grad IIA, IIB şi III pe 60% din suprafaţa corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri de gradul IIA, IIB şi III pe 70% din suprafaţa corporală. Ambii pacienţi au arsuri ale căilor aeriene superioare”, precizează și ministerul Sănătății, despre starea răniților.

ADVERTISEMENT

Date noi despre incendiul din Prahova

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, cauza probabilă a incendiului care a cuprins luni seară o fabrică de produse pe bază de ţiţei o reprezintă folosirea, fără respectarea normelor, a unui dispozitiv de sudură.

Reamintim că luni seară, la o fabrică de produse din țiței din comuna prahoveană Colceag, a izbucnit un incendiu puternic. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 700 mp. După două ore și jumătate de luptă cu flăcările violente, pompierii au reușit să lichideze incendiul.

ADVERTISEMENT