Life

Municipiul din România cu cei mai fericiți locuitori. Nu este vorba despre București

Unde trăiesc cei mai fericiți locuitori din România? Există un municipiu la noi în țară și nu, nu este vorba despre București.
26.06.2024 | 07:40
Municipiul din Romania cu cei mai fericiti locuitori Nu este vorba despre Bucuresti
Municipiul din România cu cei mai fericiți locuitori. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Municipiul din România cu cei mai fericiți locuitori nu este București. Acesta a fost inclus într-un top realizat recent. Unde se află și de ce oamenii de aici se simt mult mai bine decât ceilalți?

Municipiul din România cu cei mai fericiți locuitori

Se pare că nu în toate marile orașe din țară oamenii sunt și fericiți. Asta relevă cel mai recent TOP 250 Happy City Index. Unde trăiesc cei mai fericiți locuitori din Europa, dar și din România?

ADVERTISEMENT

Primul loc în top este ocupat de oraşul Aarhus din Danemarca. Cel de-al doilea de Zurich din Elveția, de altfel un oraș extrem de scump, iar mai apoi urmează capitala Germaniei, Berlinul.

Cum a fost realizat acest top? Realizatorii studiului spun că au contat calitatea vieții și sentimentul fericirii oamenilor care trăiesc aici. Totodată, au fost participat la studiu cetățeni care stau în aceste orașe de o bună perioadă de timp.

ADVERTISEMENT

„Clasamentul a fost creat pe baza a mii de indicatori minuțios dezvoltați de cercetătorii noștri, care au legătură directă cu calitatea vieții și sentimentul de fericire al locuitorilor săi. Este important de reținut că nu analizăm fericirea unui individ imaginar în fiecare locație din lume, ci oamenii care locuiesc efectiv în aceste orașe”, susțin realizatorii studiului.

Pe ce loc se află Brașovul

Care e municipiul din România cu cei mai fericiți locuitori? Din păcate nu Bucureștiul. Cluj Napoca a fost inclus în TOP 250 Happy City Index. Municipiul ocupă poziția 195. Și nu este singurul din România.

ADVERTISEMENT

Și Brașovul se regăsește în acest top, pe poziția 220, deci spre final. Chiar și așa, se pare că acestea sunt singurele municipii din România în care oamenii se simt cu adevărat bine și sunt încântați de viața pe care o au.

Realizatorii studiului spun că participanții au avut nevoi diferite. Pe de altă parte, o mare parte dintre ei au reușit să găsească în locul unde trăiesc mai tot ceea ce au nevoie, astfel încât să fie fericiți din mai multe puncte de vedere.

ADVERTISEMENT

„Orașele sunt alcătuite din oameni, iar sentimentul lor de fericire depinde de mulți factori. Fiecare persoană este diferită și are nevoi diferite care rezultă din condițiile istorice, geopolitice sau tradiționale.

Oamenii care trăiesc în orașe se implică în transformarea constantă a acestora prin activități sociale, politice sau economice. Locuitorii sunt, de asemenea, cei care creează viitorul orașelor, conferindu-le caracterul lor expresiv. În plus, un oraș este un peisaj în continuă schimbare”, mai spus realizatorii studiului.

ADVERTISEMENT