News

Municipiul Iași a depășit rata de infectare de trei la mie. Ce restricții au anunțat autoritățile

Iașul a depășit rata de infectare de trei la mia de locuitori, au transmis autoritățile.
28.09.2021 | 20:47
Municipiul Iasi a depasit rata de infectare de trei la mie Ce restrictii au anuntat autoritatile
ADVERTISEMENT

Cazurile de infectare cu coronavirus tot mai dese au adus și municipiul Iași la o incidență de peste trei la mia de locuitori, arată o informare a autorităților locale din ziua de marți.

Iașiul a depășit incidența de trei la mia de locuitori

Așadar, incidența a ajuns la 3,59 la mie în Iași, astfel că autoritățile au decis să se întrunească pentru a stabili care vor fi noile măsurile care vor fi instituite în acest oraș.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale au transmis că măsurile restrictive pentru populație vor începe chiar de miercuri, la o zi de când incidența de trei la mie a fost depășită.

Ele vor intra în vigoare începând de la miezul nopții și vor fi valabile pentru următoarele două săptămâni, adică pe data de 12 octombrie 2021, tot la miezul nopții.

ADVERTISEMENT

„În Municipiul Iași sunt instituite o serie de măsuri de combatere a pandemiei de COVID -19 începând de miercuri, 29 septembrie 2021, de la ora 0.00, pentru următoarele două săptămâni, până marți, 12 octombrie 2021, ora 24.00.

Măsurile sunt luate potrivit reglementărilor în vigoare întrucât în Municipiul Iași rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este 3,59 la 1.000 de locuitori”, au transmis autoritățile din Iași, într-un comunicat dat publicității în ziua de miercuri.

ADVERTISEMENT

Mesajul prefectului din Iași după ce municipiul a depășit incidența de trei la mie

Prefectul din acest județ a transmis un mesaj prin care îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze. De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că locurile din spitale se ocupă pe zi ce trece, iar medicii sunt greu încercați.

„Gestionarea pandemiei rămâne principala noastră provocare și preocupare. Este o problemă crucială de sănătate publică.

ADVERTISEMENT

Spitalele s-au reaglomerat și acest aspect pune la grea încercare tot corpul medical.

Recomandarea mea constantă este să respectăm regulile sanitare preventive, iar pentru cei care nu s-au vaccinat încă, să ia în considerare să o facă în aceste zile”, a spus Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi, scrie bzi.ro.

Măsurile restrictive care sunt puse în aplicare sunt cele pe care deja le știm, având în vedere că sunt deja 13 județe în scenariul roșu, alături de Capitală.

Pe scurt, în anumite locuri publice sau la diverse evenimente vor putea merge persoanele care sunt vaccinate, care au un test negativ sau care au trecut prin boală.

Lista completă a măsurilor poate fi consultată aici.

ADVERTISEMENT
Tags: