Life

Muntele pe care nu l-a escaladat nimeni până la vârf. Este considerat un loc sacru

Muntele de pe Pământ pe care nu l-a escaladat nimeni până în vârf. Se spune că este un loc sacru, de neatins de către om.
29.03.2024 | 17:47
Muntele pe care nu la escaladat nimeni pana la varf Este considerat un loc sacru
Unde se află acest munte. Sursa foto: About Outdoors
ADVERTISEMENT

Există multe locuri misterioase pe Terra, iar unele sunt precum o enigmă deoarece nu au fost atinse niciodată de către om. Acest lucru nu s-a întâmplat fiindcă sunt considerate sacre și, astfel, nimeni nu ar trebui să aibă acces la ele.

Ce munte nu a fost escaladat de nimeni până la vârf. Este considerat un loc divin

În masivul Annapurna, din provincia Gandaki, nordul-centrul Nepalului, se găsește muntele Machapuchare, al cărui vârf nu a fost explorat de nimeni. Nici măcar de către cercetători sau turiști dornici de aventuri montane.

ADVERTISEMENT

Guvernul nepalez interzice urcarea pe muntele Machapuchare, până la vârf, după ce oamenii din provincia Gandaki au insistat că este un loc sacru și că nicio persoană nu ar trebui lăsată, astfel, să atingă ”finalul”.

Hindușii sunt convinși că în vârful din Machapuchare se află locuința zeului Shiva, potrivit Discovery World Treckking. Mai mult decât atât, ei nu asociază avalanșele cu o catastrofă naturală, ci cu un semn din partea zeilor, de care ei trebuie să țină  cont.

ADVERTISEMENT

Muntele Machapuchare din Nepal, cuprins de legende

Se mai consideră că este dezastruos să deranjezi zeitățile. Doar în 1957 nepalezii au făcut concesie și au permis unei echipe de britanici să exploreze muntele, însă nu până la vârf. Deși aceștia au promis că nu se vor atinge de vârf, unii locuitorii au dubii față de seriozitatea vizitatorilor din 1957.

De asemenea, după expediția britanicilor din acel an, Machapuchare a fost închis pentru cățărare. Dincolo de acestea, mai aflați despre obiectivul turistic din Nepal faptul că este pe locul 32 în țara asiatică, în ceea ce privește dimensiunea vârfului.

ADVERTISEMENT

Localnicii din Gandaki, chiar dacă nici ei nu au atins vârful muntelui, îl pot vedea din depărtare și asistă în fiecare zi la un adevărat spectacol al naturii. Acesta se produce și datorită formei perfecte de piramidă și a vârfurilor gemene, similare cu o coadă de pește uriașă.

Totodată, se mai crede că vârfurile muntelui nepalez simbolizează doi frați divini, pe nume Nara și Naravan, care i-ar veghea pe oameni și i-ar feri de pericole. Tot despre ei se mai spune că se pot înfuria și declanșa o avalanșă.

ADVERTISEMENT

Păstorii de animale care stau prin împrejurul muntelui se roagă adesea la el pentru bunăstarea lor și siguranța animalelor pe care le au în grijă, în fiecare zi. De altfel, spre deosebire de om, animalele nu au nicio interdicție referitor la vârf.

ADVERTISEMENT
Tags: