Sport

Totul despre Muntenegru – România, etapa 1 din Liga Naţiunilor. Joc întrerupt după torțele aprinse de fanii români. Video

Ce nu s-a văzut la TV din meciul Muntenegru - România 2-0, care s-a jucat sâmbătă, 4 iunie, de la ora 21:45, în prima etapă din grupa din divizia B a Ligii Naţiunilor 2022.
04.06.2022 | 22:55
Totul despre Muntenegru  Romania etapa 1 din Liga Natiunilor Joc intrerupt dupa tortele aprinse de fanii romani Video
Fanii români au făcut o atmosferă frumoasă și la Muntenegru - România. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
04-06-2022
20:00

Joc întrerupt după torțele aprinse de fanii români

Aproximativ 300 de fani români asistă la partida disputată de “tricolori” la Podgorica. În startul reprizei secunde s-au aprins torțe în sectorul “ultrașilor” veniți din România. Partida a fost întreruptă aproximativ un minut, iar organizatorii au cerut românilor ca show-ul pirotehnic să înceteze.

Aproximativ 8.000 de fani au fost, în total, în tribunele arenei din Podgorica.

04-06-2022
16:56

”Tricolorii” pregătiți pentru duelul cu Muntenegru

Vestiarul echipei naționale a României este pregătit să-i întâmpine pe ”tricolori” înaintea meciului cu Muntenegru, primul din noua ediție a Ligii Națiunilor.

Tricourile albe îi așteaptă pe elevii lui Edi Iordănescu.

04-06-2022
13:17

8.000 de suporteri vor asista la meciul dintre Muntegru și România

Edi Iordănescu debutează într-un meci oficial pentru echipa națională a României, iar la primul meci din Liga Națiunilor de la Podgorica vor fi prezenți 8.000 de spectatori.

Dintre aceștia, 300 vor fi români, anunță FRF: „Ultimele informații de la ședința tehnică înainte de Muntenegru – România: jucăm în echipament alb + sunt așteptați 8.000 de spectatori, din care aproape 300 vor fi fani tricolori! #HaiRomania”.

04-06-2022
13:04

Suporterii naționalei pot câștiga un tricou aniversar special

Fanii echipei naționale a României pot intra în posesia unui tricou aniversar special cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la primul meci al „tricolorilor”.

„Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la primul meci al echipei naționale a României, FRF a pregătit mai multe momente aniversare. Tricolorii aflați acum la Podgorica, pentru meciul cu Muntenegru din Nations League, au fost primii care au descoperit tricoul vintage, replică la cel din 1922. Tricoul este disponibil în ROMANIA STORE (Mega Mall, etaj 1) și pe https://magazin.frf.ro/”, anunță FRF pe pagina oficială de Facebook a echipei naționale.

04-06-2022
10:16

Alexandru Maxim, din nou „decarul” României

Edi Iordănescu i-a ales pe cei 23 de fotbaliști cu care vrea să câștige meciul din Muntenegru. Selecționerul României a lăsat șapte „tricolori” în afara lotului: Ștefan Târnovanu, Marius Ștefănescu, Nicolae Păun, George Pușcaș, Marius Marin, Deian Sorescu și Virgil Ghiță.

Un motiv pentru care Pușcaș nu a prins lotul la acest prim meci este că s-a alăturat mai târziu lotului echipei naționale, după ce a jucat cu Pisa barajul pentru promovarea în Serie A.

În ceea ce privește numerele de pe tricou, Alexandru Maxim este din nou purtătorul numărului 10, după ce, la precedentele meciuri ale naționalei, acesta a mai trecut pe la Dennis Man sau Iansi Hagi, care nu fac parte din lot la această acțiune.

04-06-2022
07:23

Virgil Ghiță și-a serbat ziua de naștere în cantonament

Sâmbătă, 4 iunie, Virgil Ghiță a împlinit 24 de ani. Stoperul și-a sărbătorit ziua de naștere în cantonament și a primit din partea staff-ului și a coechipierilor un tort. Ghiță a bifat până acum o singură selecție la prima reprezentativă a României.

„Azi îi urăm ‘La Mulți Ani!’ tricolorului Virgil Ghiță! Tortul l-a primit ieri, cu o zi înaintea duelului cu Muntenegru”, a scris echipa națională a României, pe Facebook.

03-06-2022
18:31

Antrenamentul oficial al naționalei României

Echipa națională a României a efectuat vineri seară antrenamentul oficial înaintea partidei cu Muntenegru, prima din campania pentru Liga Națiunilor.

muntenegru - românia

”Tricolorii” au efectuat alergări, mișcări de încălzire și au efectuat diferite scheme sub privirile selecționerului Edi Iordănescu.

muntenegru - românia

03-06-2022
14:30

UEFA a anunțat brigada de arbitri și faptul că meciul va beneficia de asistență video

Primul meci al naționalei României din noua ediție a Ligii Națiunilor, contra reprezentativei statului Muntenegru, va fi oficiat de o brigadă de arbitri din Suedia.

La centru a fost desemnat Andreas Ekberg. În vârstă de 37 de ani, oficialul britanic a mai condus duelurile Dudelange – CFR Cluj 2-0, în august 2018, și Anglia U21 – România U21 2-4, la EURO U21 din 2019.

Ekberg va fi asistat de Mehmet Culum și Niklas Nyberg, iar Fredrick Klitte va fi cel de-al patrulea oficial. De asemenea, forul european a anunțat că partida de la Podgorica va beneficia de sistemul VAR. 

03-06-2022
12:59

Plimbare în parc pentru ”tricolori”

Selecționerul Edi Iordănescu a ”comandat” o plimbare în parcul hotelului unde este cazată delegația ”tricoloră” la Podgorica.

În prima parte a dimineții ”tricolorii” au avut o ședință de analiză video a adversarului din noua ediție a Ligii Națiunilor.

Imediat după aceasta, selecționerul a propus o plimbare, iar fotbaliștii au părut extrem de relaxați după ce și-au studiat oponenții.

02-06-2022
18:23

Naționala lui Edi Iordănescu a ajuns la Podgorica

După o călătorie de circa o oră și jumătate, aeronava care i-a transportat pe tricolori a aterizat la Podgorica.

O poveste frumoasă pentru fotbalul românesc ar putea începe aici, la Podgorica. Tricolorii au ajuns în Muntenegru pentru meciul de sâmbătă, ora 21:45”, scrie site-ul oficial al FRF.

02-06-2022
18:21
02-06-2022
12:56

România, ultimul antrenament înainte de plecarea în Muntenegru

„Tricolorii” au efectuat joi, 2 iunie, ultimul antrenament înainte de plecarea către Podgorica, capitala Muntenegrului, unde se va desfășura meciul din Liga Națiunilor.

Vineri, 3 iunie, echipa naționala a României va face antrenamentul oficial în Muntenegru, pe stadionul Gradski din Podgorica.
 
 

02-06-2022
08:17

Visul lui Darius Olaru este să se califice la EURO 2024

Desemnat ”tricolorul lunii aprilie”, Darius Olaru a vorbit într-un interviu acordat platformei FRF.TV despre obiectivele pe care și le-a fixat pentru luna iunie, când România va disputa primele patru meciuri din noua ediție a Ligii Națiunilor.

”N-am mai jucat niciodată patru meciuri într-un interval atât de scurt (11 zile – n.r.). Să ne calificăm la Campionatul European ar fi un vis împlinit. Am participat la două ediții de Campionat European de tineret, ar fi extraordinar să mă calific și cu naționala mare.

Noi ne dorim victoria în fiecare din cele patru meciuri. Sper să obținem toate punctele de la meci la meci. Primul joc este cel mai important, apoi vor urma și celelalte, dar trebuie să trecem de primul. Dacă vom câștiga vom aborda cu un moral bun și celelalte partide. Eu sper să obținem maximum de puncte”, a spus Olaru.

01-06-2022
16:59

Duel între Denis Alibec și Adrian Rus

Denis Alibec și Adrian Rus au avut parte de un duel interesant, în care au încercat să ghicească câți mai mulți fotbaliști de top după pozele din copilărie.

Deși fundașul „tricolorilor” începuse mai bine, Denis Alibec a revenit pe final și a câștigat concursul, scor 6-5.

VEZI VIDEO AICI

01-06-2022
13:38

Cinci fotbaliști nominalizați pentru trofeul ”tricolorul lunii”

Suporterii echipei naționale își pot vota favoritul la câștigarea trofeului ”tricolorul lunii” în cadrul unui sondaj-concurs lansat pe site-ul Federației Române de Fotbal.

Termenul limită pentru exprimarea opțiunilor este 7 iunie, iar cei cinci nominalizați sunt:

  • Alexandru Maxim. 2 goluri și un assist în 3 meciuri, inclus în echipa sezonului în Turcia.
  • Florin Tănase. 2 goluri și un assist luna trecută, a fost golgeterul Ligii 1, cu 20 de reușite.
  • Marius Ștefănescu. 3 goluri și un assist în mai, a decis returul semifinalei Cupei României și finala contra Voluntariului.
  • Darius Olaru. A continuat forma bună din aprilie, contabilizând și în mai 2 goluri și 2 pase decisive.
  • Andrei Rațiu. Titular la Huesca în 4 meciuri, a reușit și un gol frumos în ultima etapă.

Premiul pus în joc de organizator constă într-un voucher în valoare de 1.000 de lei ce va putea fi folosit pentru achiziționarea de produse promoționale de pe platforma magazin.frf.ro.

01-06-2022
11:26

”Tricolorii”, antrenamente pe toate terenurile de la Buftea

Selecționerul Edi Iordănescu a profitat de plecarea naționalei de tineret din cantonamentul de la Buftea și a programat o ședință de pregătire pe două grupuri distincte.

Iordănescu are la dispoziție nu mai puțin de 30 de fotbaliști, astfel că a decis să împartă lotul în două grupuri.

Sursa foto: FRF

Fiecare s-a pregătit pe câte un separat, antrenamentul de azi fiind structurat pe detalii tactice, conform platformei frf.ro.  

01-06-2022
09:01

Deian Sorescu ratează primul meci din Liga Națiunilor

Mijlocașul echipei Rakov, Deian Sorescu s-a accidentat la ultima ședință de pregătire a tricolorilor și va rata cel puțin primul meci al ”tricolorilor” în noua campanie din Liga Națiunilor.

Conform FRF.ro, fotbalistul de 24 de ani are probleme musculare și a fost nevoit să întrerupă antrenamentul derulat în sala de forță.

România va debuta în actuala ediție a Ligii Națiunilor, sâmbătă, 4 iunie, în deplasare cu Muntenegru.

31-05-2022
14:25

Sergiu Hanca: ”Sunt la nivelul optim ca să ajut echipa națională”

Sergiu Hanca a îmbrăcat ultima oară tricoul echipei naționale pe 4 septembroe 2020 contra Irlandei de Nord, meci încheiat la egalitate 1-1, la București.

Mijlocașul Cracoviei a mai fost convocat la acțiunile ”tricolorilor” din toamna acelui an, după care a ieșit din circuitul echipei naționale. Edi Iordănescu l-a convocat din nou, iar fotbalistul simte că este într-un moment bun al carierei.

”Am avut un sezon constant, din punct de vedere al statisticilor. Am 6 assist-uri sezonul acesta, e mai bun decât sezonul trecut. Statistic nu e cel mai bun, dar eu mă simt foarte bine față de cum eram în anii precedenți.

E foarte important să joci (a evoluat în 31 de meciuri, 29 ca titular pentru Cracoivia, în campionatul Poloniei – n.r), pentru că ai ritm, acumulezi experiență, treci prin momente bune, sau mai puțin bune.

Mai ales pe final de sezon când e important să ai ritm. Eu cred că sunt la nivelul fotbalistic necesar atât ca experiență încât pot să ajut echipa națională ca să termine pe primul loc în grupă”, a spus Hanca, într-un interviu pentru FRF.ro.

Fotbalistul a adăugat că numărul mare de jucători tineri pe care Edi Iordănescu i-a convocat este un semn că fotbalul românesc continuă să producă. Este intrigat de perioada scurtă în care România va juca patru meciuri și speră că ”tricolorii” vot încheia această campanie cu maximum de puncte.

”Sunt mulți jucători noi și asta  e o bucurie. Înseamnă că fotbalul românesc produce în continuare jucători buni care au ce învăța de la cei experimentați, și sunt sigur că această experiență îmbinată cu tinerețea poate să aducă ceva bun.

Este o curiozitate cum va fi această perioadă, sunt patru meciuri importante și va fi foarte importantă partea mentală. Cea mai mare parte a carierei am jucat mijlocaș dreapta, dar sunt un jucător de echipă, joc oriunde pot să-mi ajut echipa. 12 puncte sper să obținem”, a mai spus Hanca.

30-05-2022
20:17

Naționala, pregătire într-un joc-școală cu FC Voluntari 2

Selecționerul echipei naționale a României, Edi Iordănescu, a decis ca antrenamentul de luni după-amiază să constea într-un test de verificare cu formația FC Voluntari 2.

muntenegru - românia

”Tricolorii” au pus la punct pe stadionul Giulești detalii tactice înainte de meciurile din Liga Națiunilor. Poarta ilfovenilor a fost apărată pe rând de Niță și Aioani.

muntenegru - românia

Partida a avut două reprize de câte 40 de minute și a fost un bun prilej pentru jucătorii lui Iordănescu jr. de a se acomoda cu arena unde vor întâlni Finlanda și Muntenegru, pe 11, respectiv 14 iunie.

30-05-2022
18:24

Pregătire specială pentru ”tricolori”

Echipa națională a României va juca 4 meciuri în 11 zile în Liga națiunilor, iar preparatorul fizic Andrei Dragotă, care lucrează și la campioana CFR Cluj, a pus la punct un plan pentru ca ”tricolorii” să fie în cea mai bună formă.

”Atenția se îndreaptă spre volumul și intensitatea antrenamentelor până la primul meci oficial. Trebuie sa ținem cont că nu toți jucătorii au terminat campionatul în aceeași perioadă, unii jucătorii chiar nu au avut nici măcar o zi de vacanță, deci uzura este mare, majoritatea dintre ei venind după un sezon încărcat atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

Gestionarea celor 4 meciuri în 11 zile este o provocare pentru noi, întreg staff-ul tehnic. Legat de partea de recuperare între meciuri o să implementăm anumite teste care o să ne arate, prin valorile extrase, nivelul de oboseală musculară.

Un rol foarte important îl are și staff-ul medical, care, datorită experienței, poate ajuta la o recuperare fiziologică mai rapidă între meciuri.

Cred că rolul cel mai important este cel al jucătorilor, contează modul cum se alimentează, cum se odihnesc, cum folosesc puținele zile dintre meciuri pentru a se reface din punct de vedere fizic. Cea mai eficientă metodă de recuperare fiziologică este somnul.

Acest program încărcat reprezintă o provocare pentru toți cei care ne aflăm aici, dar sunt sigur că putem trece cu brio peste toate obstacolele. Hai România!”, a declarat Dragotă, pentru frf.ro.

30-05-2022
07:31

Atacanții „tricolori”, show la ultimul antrenament

„Tricolorii” lui Edi Iordănescu par să fie din ce în ce mai pregătiți pentru debutul în UEFA Nations League. La ultimul antrenament al naționalei, atacanții s-au întrecut în execuții care mai de care mai spectaculoase.

Ședința de pregătire s-a terminat cu un exercițiu la care jucătorii au fost împărțiți în trei echipe și s-au înfruntat pe teren redus. Denis Alibec și, surpriză, Adrian Rus au avut cele mai spectaculoase reușite.

În evidență a ieșit și Virgil Ghiță. Fundașul central s-a antrenat cu o mască după ce, în urmă cu două săptămâni, un adversar i-a spart nasul în Cracovia – Wisla Plock 3-0.

 

Meciul Muntenegru – România se va juca sâmbătă, 4 iunie, de la ora 21:45, în prima etapă din grupa a 3-a a Diviziei B  a Ligii Naţiunilor şi este primul meci oficial pe banca tehnică a naţionalei noastre pentru Edi Iordănescu. El este succesorul lui Mirel Rădoi, sub comanda căruia România a ratat pe rând calificarea la EURO 2020, unde a organizat trei partide la turneul final, şi la CM din Qatar.

Edi Iordănescu l-a înlocuit pe Mirel Rădoi pe banca naționalei și își face debutul oficial în Muntenegru

Ratările „tricolorilor” au venit în condiţiile în care aceştia au avut destule oportunităţi pentru a ajunge la turneul final al EURO 2020, unde ar fi jucat toate cele trei meciuri din grupe la Bucureşti, pe Arena Naţională, sau la barajul pentru calificarea la turneul final al CM.

ADVERTISEMENT

Acum este un nou început sub comanda lui Edi Iordănescu. Iar primele obstacole sunt partidele din cadrul grupei a 3-a din Divizia B a Ligii Naţiunilor, o grupă în care efectiv nu este nici o exagerare afirmând că toate cele patru naţionale prezente, România, Finlanda, Bosnia şi Herţegovina şi Muntenegru au şanse la primul loc, fiind o grupă accesibilă, dar echilibrată.

Obiectivul este o comportare cât mai bună în Liga Naţiunilor

Evident, marile obiective ale fotbalului românesc rămân calificările la turnee finale de CM, unde nu am mai fost tocmai din 1998, şi de EURO, ultima prezenţă în 2016, dar acum, pentru că tragerea la sorţi a grupei din divizia B a Ligii Naţiunilor nu a fost deloc rea, se aşteeaptă o evoluţie cât mai bună a echipei naţionale, pentru că nu există nici un adversar care să ne fie net superior.

ADVERTISEMENT

Există astfel o presiune pentru noul selecţioner încă de la primele meciuri. Jucăm primele două partide în deplasare, în Muntenegru şi apoi în Bosnia şi Herţegovina, dar seria de foc nu se opreşte aici, pentru că în luna iunie se vor juca numai puţin de patru dintrele cele şase partide programate în această grupă.

Doi absenţi importanţi şi trei nume noi la prima convocare a lui Edi Iordănescu

Edi Iordănescu a precizat de la bun început că nu închide uşa echipei naţionale pentru nici un jucător, dar totuşi nu va miza pe veteranii din Liga 1.  Cu toate acestea, nu se regăsesc la prima convocare a noului selecţioner mijlocaşii Nicolae Stanciu, care acum evoluează în China, la echipa din Wuhan, şi Dennis Man, nerefăcut complet după o accidentare.

ADVERTISEMENT

Trei jucători fac pasul cel mare spre echipa naţională. Este vorba de portarul Ştefan Târnovanu de la FCSB, de fundaşul Marius Ştefănescu şi de mijlocaşul Nicolae Păun, ambii de la câştigătoarea Cupei României, Sepsi Sf. Gheorghe. Edi Iordănescu a spus că oricând şi alţi jucători care se vor remarca şi vor evolua constant la echipele lor de club vor avea aceeaşi şansă.

Nu lipsesc jucătorii cu multe prezenţe la echipa naţională

Edi Iordănescu a chemat la primele sale acţiuni jucători care au numeroase prezenţe sub „tricolor”, vrând să asigure continuitate în tranziţia sa după mandatul lui Mirel Rădoi. Sunt prezenţi portarul Florin Niţă, fundaşii Vlad Chiricheş şi Nicuşor Bancu, mijlocaşii Alexandru Maxim, Răzvan Marin şi Alexandru Cicâldău, precum şi atacanţii Dennis Alibec sau George Puşcaş, toţi cu selecţii cuprinse între 20 şi peste 50.

ADVERTISEMENT

Noul selecţioner se arată mulţumit de modul în care au fost primele contacte cu jucătorii şi crede că se poate face performanţă. “Avem oportunitatea să construim din nou o generație bună care să fie respectată și apreciată. Asta aș remarca, disponibilitatea echipei”. Iordănescu este convins că jucătorii au receptat corect cuvintele lui.

Lotul României

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 15/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0)

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 6/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 16/2), Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 12/0), Iulian Cristea (FCSB, 3/0), Virgil Ghiță (KS Cracovia | Polonia, 1/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 71/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 9/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 23/1), Mario Camora (CFR Cluj, 7/0), Marius Ștefănescu (Sepsi OSK, 0/0)

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow Czestochowa | Polonia, 5/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 22/3), Darius Olaru (FCSB, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 52/6), Sergiu Hanca (KS Cracovia | Polonia, 5/0), Florin Tănase (FCSB, 11/1), Octavian Popescu (FCSB, 2/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 0/0), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 7/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 17/3), Alexandru Crețu (Universitatea Craiova, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 37/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 3/0)

ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 23/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 15/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 27/8). Selecţioner: Eduard Iordănescu

Lotul Muntenegrului

PORTARI: Milan Mijatovic (MTK), Danijel Petkovic (Angers), Lazar Carevic (Barcelona B).

FUNDAȘI: Stefan Savic (Atletico Madrid), Zarko Tomasevic (Tobol), Marko Simic (Liepaja), Adam Marusic (Lazio), Marko Vesovic (Qarabag), Risto Radunovic (FCSB), Igor Vujacic (Partizan), Nikola Sipcic (Tenerife), Andrija Vukcevic (Rijeka).

MIJLOCAȘI: Marko Jankovic (Hapoel Tel Aviv), Aleksandar Scekic (Zaglebie), Sead Haksabanovic (Djurgardens), Milutin Osmajic (Bandirmaspor), Marko Vukcevic (UTA), Vukan Savicevic (Samsunspor), Ilija Vukotic (Boavista), Driton Camaj (Kisvarda).

ATACANȚI: Stevan Jovetic (Hertha Berlin), Stefan Mugosa (Incheon United), Uros Djurdjevic (Sporting Gijon), Uros Djuranovic (Kolubara), Nikola Krstovic (Dunajska Streda). Selecţioner: Miodrag  Radulovic


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,37 este cota pentru „2 solist” la Muntenegru – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT