Fotbal international

Muntenegru și-a demis selecționerul din motive politice! Ce s-a întâmplat la meciul împotriva Kosovo

08.06.2019 | 15:12
Oficialii Federației de Fotbal din Muntenegru au decis demiterea selecționerul Ljubisa Tumbakovic din motive politice

Oficialii Federației de Fotbal din Muntenegru au decis demiterea selecționerul Ljubisa Tumbakovic din motive politice. Decizia a venit după o întâmplare ciudată petrecută la întâlnirea cu reprezentativa Kosovo, din preliminariile Campionatului European din 2020. Cele două formații au remizat, scor 1-1, în partida disputată vineri seară fără spectatori la Podgorica, în etapa a treia a Grupei A.

Muntenegru și-a demis selecționerul din motive politice

Selecționerul sârb al Muntenegrului, Ljubisa Tumbakovic, a refuzat să stea pe banca tehnică la întâlnirea de vineri seară, în urma presiunilor venite de la Belgrad, deoarece Serbia nu a recunoscut independența Kosovo. În aceeași situație s-au aflat și internaționalii muntenegreni de origine sârbă, Mirko Ivanic şi Filip Stojkovic, care au refuzat să joace împotriva celor din Kosovo.

Conform BBC, decizia selecționerului Ljubisa Tumbakovic i-a înfuriat pe oficialii din Muntenegru și aceștia s-au întrunit imediat într-un Comitet Executiv și au decis demiterea lui din motive politice. ”FSSG a decis în unanimitate demiterea lui Ljubisa Tumbakovic în urma hotărârii sale de a nu conduce echipa la meciul cu Kosovo, ceea ce reprezintă o surpriză dezagreabilă şi o încălcare a obligaţiilor sale profesionale”, se arată în comunicatul federației.

Ljubisa Tumbakovic în timpul conferinței de presă dinaintea meciului Muntenegru – Anglia din preliminariile Euro 2020

Tumbakovic a întâlnit de patru ori România

Ljubisa Tumbakovic, în vârstă de 66 de ani, se află pe banca tehnică a Muntenegrului din ianuarie 2016 și a fost de patru ori adversarul echipei naționale a României, două meciuri având loc în preliminariile Campionatului Mondial din 2018, iar celelalte două în toamnă în Liga Națiunilor. În cele patru întâlniri s-au înregistrat două rezultate de egalitate și fiecare formație a câștigat câte un joc, cu scorul de 1-0.

Îaninte de a ajunge pe banca tehnică a primei reprezentative a Muntenegrului, Ljubisa Tumbakovic a mai antrenat formațiile Radnicki Belgrad, Obilic, Khaitan, Partizan Belgrad, AEK Atena, Al Nasr, Shandong Luneng, Steel Azin și Wuhan Zall. Muntenegru a recunoscut Kosovo, stat declarat independent din 2008, însă fosta provincie nu este recunoscută de Serbia, care se opune cu înverşunare independenţei acestei regiuni.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri