News

Munți de flori și coroane la înmormântarea lui Gheorghe Mencinicopschi. Localnici şi foşti colegi de şcoală l-au condus pe ultimul drum. „Nu trebuia să moară chinuit, necăjt din cauza sistemului”

Gheorghe Mencinicopschi a fost înmormântat în localitatea natală. La ceremonie au participat localnici și foști colegi de școală
22.10.2022 | 17:45
Munti de flori si coroane la inmormantarea lui Gheorghe Mencinicopschi Localnici si fosti colegi de scoala lau condus pe ultimul drum Nu trebuia sa moara chinuit necajt din cauza sistemului
Gheorghe Mencinicopschia fost înmormântat în comuna natală Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Profesorul Mencinicopschi a decedat miercuri, 19 octombrie, la vârsta de 73 de ani. Cercetătorul a fost înhumat în localitate natală, în comuna argeşeană Domneşti.

Munți de flori și coroane la înmormântarea lui Gheorghe Mencinicopschi

La funeralii au participat mulţi localnici, rude şi foşti colegi de şcoală şi de liceu. În faţa casei lui Gheorghe Mencinicopschi sunt munţi de flori şi de coroane din partea celor care l-au cunoscut şi l-au apreciat.

ADVERTISEMENT

„De mic copil ne dădeam seama cu toţi că va fi un om deosebit. A învăţat foarte bine, a luat mereu premiul I. Când a mers la facultate şi a început să se afirme ca om de ştiinţă, pentru noi, pentru comună, era o mândrie. Am primit vestea dispariţiei cu mare tristeţe. Nu trebuia să moară chinuit, necăjt din cauza sistemului.

A fost foarte bolnav, iar boala i s-a agravat în detenţie. Noi ştim că nu a avut nicio vină. Dispariţia profesorului lasă un mare gol pentru comuna noastră şi pentru întreaga Românie”, a declarat pentru România TV fostul coleg de bancă din şcoala generală şi din liceu al profesorului Mencinicopschi.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Mencinicopschi s-a stins în urma unei fibroze pulmonare, boală care i se agravase în perioada în care a stat în detenţie. Potrivit sursei citate, profesorul Mencinicopschi a început să se confrunte cu probleme grave cu respiraţia în luna martie a anului trecut.

Apropiații cercetătorului susțin că boala s-a agravat în perioada detenţiei, profesorul fiind condamnat în 2014, în dosarul ”Telepatia”, la opt ani de închisoare. A stat după gratii doi ani şi o lună, timp în care starea lui s-a agravat considerabil.

ADVERTISEMENT

În luna martie anul trecut, au apărut în spațiul public informații despre starea precară de sănătate a lui Gheorghe Mencinicopschi.

Cercetătorul nu mai putea respira fără oxigen și  obosea imediat, având organismul foarte slăbit. La acel moment, profesorul a fost diagnosticat cu fibroză pulmonară, urmând un tratament prescris de Flavia Groşan.

ADVERTISEMENT
Tags: