Life

Munții din România, în clasamentul celor mai bune trasee pentru drumeție din Europa. Turiștii au parte de un peisaj fabulos

Munții din România, în topul celor mai frumoase trasee montane din Europa. Călătorii se bucură de o priveliște superbă.
12.05.2024 | 15:50
Muntii din Romania in clasamentul celor mai bune trasee pentru drumetie din Europa Turistii au parte de un peisaj fabulos
Munții din România, în topul celor mai frumoase trasee montane din Europa. Călătorii se bucură de o priveliște superbă. Sursa foto: romania-insider.com
ADVERTISEMENT

Munții din România, în clasamentul celor mai bune trasee pentru drumeție din Europa. Turiștii au parte de un peisaj fabulos. Descoperă în rândurile de mai jos care este lanțul montan recomandat de publicațiile internaționale.

Munții din România, în topul celor mai frumoase trasee montane din Europa. Călătorii se bucură de o priveliște superbă

Munții din România, în topul celor mai frumoase trasee montane din Europa. Călătorii se bucură de o priveliște superbă. Foarte mulți bloggeri de călătorii și jurnaliști consideră că Munții Apuseni sunt ideali pentru a fi escaladați, indiferen de sezon.

ADVERTISEMENT

Amplasați în vestul Transilvaniei, aceștia sunt descriși ca o destinație turistică care nu trebuie ratată datorită cărărilor pustii ce șerpuiesc prin pădurile seculare. De asemenea, oamenii se bucură de creste calcaroase.

Cel mai înalt vârf muntos din Apuseni este Vârful Bihor, care are o altitudine de 1.849 de metri. Acest lucru, cât și natura înconjurătoare au convins vestita publicație CNN să includă Munții Apuseni în topul atracțiilor turistice din Europa.

ADVERTISEMENT

Nu doar natura virgină și fauna sălbatică sunt singurele motive pentru care turiștii ajung aici, ci și traseele montane care nu sunt dificile. În plus, aici parcă timpul nu se mișcă atât de repede și ai senzația că stă pe loc.

Munții Apuseni, a șaptea recomandare a publicației CNN

Munții Apuseni din România reprezină a șaptea recomandare a publicației CNN când vine vorba de cele mai bune trasee din Europa. Lanțul montan dispune de un parc natural, creste înalte, vreme umedă și peisaje fabuloase.

ADVERTISEMENT

„Munții Apuseni din vestul României, care fac parte din lanțul Carpați, neîmblânziți, oferă o perspectivă asupra unei părți a Europei în care timpul încă se mișcă încet, iar modul de viață este impregnat de tradiție.

Mergând pe jos printre dealurile maiestuoase și pădurile aparent nesfârșite, puteți vedea șoimii pelerini care se învârt în cerc pe termicele de la înălțime, în timp ce urmele de lupi și urși bruni europeni indică prezența unora dintre cele mai evazive creaturi ale continentului”, au transmis jurnaliștii de la CNN.

ADVERTISEMENT

Publicația americană le recomandă turiștilor să meargă în drumeții în Munții Apuseni prin intermediul agențiilor care cunosc deja regiunea. Traseele pot fi urcate atât în sezonul de iarnă, cât și în restul anotimpurilor.

Oaspeții sunt cazați la familii românești și au parte de o primire locală adecvată, începând de la locuințele unde dorm până la mâncarea tradițională. Lanțul montan din Transilvania este un loc care merită văzut măcar o dată-n viață.

Printre recomandările pe care le mai are CNN pentru pasionații de drumeții se mai numără Camino Frances, Franța și Spania; Alta Via Uno, Dolomiți, Italia: traseul panoramic Engadine și Elveția: Tour du Mont Blanc.

De asemenea, nu trebuie ignorate traseele montane din Franța, Italia și Elveția: Rota Vicentina Fishermen’s Trail, Portugalia: traseul de drumeție Laugavegur, Islanda și drumul Sheep’s Head, Cork, Irlanda.

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Fenomen spectaculos şi extrem de rar la Arad: Cerul s-a colorat cu fulgere...
Fenomen spectaculos şi extrem de rar la Arad: Cerul s-a colorat cu fulgere roz
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula...
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula Miliardarilor, a apărut pe stradă fără sutien!
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate...
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate să facă asta! Cum a apărut supermodelul / FOTO
RUSIA AMENINȚĂ DIRECT ROMÂNIA! Avertisment grav de la Moscova
RUSIA AMENINȚĂ DIRECT ROMÂNIA! Avertisment grav de la Moscova
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat...
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat ultimele ore din viața maestrului
CRBL a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a divorțat de...
CRBL a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a divorțat de marea sa iubire
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Trei zodii protejate de Dumnezeu după Luna Plină din mai 2024. Noroc, bani,...
Trei zodii protejate de Dumnezeu după Luna Plină din mai 2024. Noroc, bani, călătorii și o nouă iubire pentru acești nativi