Sport

Plecarea lui Mureșan înseamnă întoarcerea “clanului” Șerdean-Cortacero la Dinamo: “Nu ascund că am discutat despre acest lucru!”. Exclusiv

Iuliu Mureșan a vrut în mai multe rânduri să plece de la Dinamo, fiind întors din drum de fiecare dată. Plecarea administratorului special ar fi sinonimă cu revenirea la putere a "clanului" Șerdean - Cortacero.
11.03.2022 | 12:52
Plecarea lui Muresan inseamna intoarcerea clanului SerdeanCortacero la Dinamo Nu ascund ca am discutat despre acest lucru Exclusiv
Cortacero, Şerdean şi Mureşan. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Administratorul special de la Dinamo, Iuliu Mureșan, a vrut de mai multe ori să plece de la echipă, pe parcursul acestui sezon. A fost convins de fiecare dată să renunțe la acest demers, unul dintre oamenii care l-au sfătuit să contiue fiind reprezentantul administratorului judiciar RTZ, Răzvan Zăvăleanu.

Plecarea lui Mureșan înseamnă întoarcerea “clanului” Șerdean-Cortacero la Dinamo

Plecarea administratorului special de la echipă ar însemna întoarcerea “clanului” Șerdean-Cortacero la cârma clubului. În sezonul 2020-2021, în timpul managementului spaniol, Dinamo a acumulat datorii de peste 7.000.000 de euro, acesta fiind şi motivul pentru care clubul a intrat în insolvenţă.

ADVERTISEMENT

Iuliu Mureşan a declarat că nu renunţă la gândul de a pleca de la Dinamo şi o va face după ce va depune dosarul de licenţă: „Nu știu dacă mă mai prinde sfârșitul sezonului. Dacă nu luăm licența, e totul degeaba. Trebuie până la finalul lunii . Suntem în regulă, așa cum am fost și cu clasificarea academiei.

Eu am vrut să plec chiar înaintea lui Stoican, dar am spus că nu e moral. După ce depunem dosarul de licențiere voi pleca – nu neapărat să așteptăm și răspunsul, pentru că știi dacă obții licența. Noi vom lua sigur licența. Apoi, aș putea să plec”, a spus Mureşan la Digisport.

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu pentru FANATIK: “Dacă domnul Mureşan va pleca, noul administrator special va fi numit de acţionari”

FANATIK l-a contactat pe reprezentantul administratorului judiciar, Răzvan Zăvăleanu, care a declarat că a discutat cu Iuliu Mureşan, reuşind să îl convingă să continue alături de club:

“Eu am discutat cu domnul Mureşan şi am convenit că echipa are mare nevoie de aportul lui în această perioadă în care avem de depus şi dosarul de licenţiere şi alte probleme de rezolvat din punct de vedere sportiv.

ADVERTISEMENT

Nu vă ascund că am discutat şi despre acest lucru (n.r. revenirea acţionarilor principali în funcţiile de decizie). Într-adevăr, dacă domnul Mureşan va pleca, noul administrator special va fi numit de acţionari, iar acţionarul majoritar este firma Lotus“. 

Administratorul special, singurul cu drept de semnătură la club!

Astfel, în cazul în care Iuliu Mureşan va pleca de la echipă, acţionarul majoritar va avea puterea de a numi noul administrator special, persoana foarte importantă în cadrul clubului, care are drept de semnătură. Fără acordul administratorului special, nu pot fi semnate contracte e angajare, de reziliere.

ADVERTISEMENT

În condiţiile în care administraţia spaniolă a dus clubul pe marginea prăpastiei, faptul că Pablo Cortacero sau Dorin Şerdean pot numi administratorul special la club, un om care să poată fi manevrat, ar crea din nou pericol.

S-ar pune gaz pe foc, în condiţiile în care tensiunile sunt şi aşa la cote maxime în club, având în vedere locul ocupat de echipă în Casa Pariurilor Liga 1. Iar ultimul lucru de care Dinamo ar avea nevoie ar fi un administrator special care să nu colaboreze cu administratorul judiciar.

“Îmi convine că Iuliu Mureșan este administratorul special de la Dinamo, îi cunosc modul de lucru, am încredere în ceea ce știe, am încredere în ceea ce face”

Răzvan Zăvăleanu a declarat într-un interviu acordat pentru FANATIK în luna septembrie a anului trecut cât de importantă este colaborarea între cele două entităţi care conduc clubul în insolvenţă:

“Există dese discuții, zilnic, în contradictoriu. Dar ceea ce ne leagă este faptul că tragem la aceeași căruță și ne propunem același obiectiv. Chiar dacă uneori nu avem aceeași opinie, ne punem la masă și încercăm să rezolvăm problemele și până acum nu s-a întâmplat ca lucrurile să stea altfel.

Îmi convine că Iuliu Mureșan este administratorul special de la Dinamo, îi cunosc modul de lucru, am încredere în ceea ce știe, am încredere în ceea ce face și cred că este persoana potrivită să conducă clubul în această situație de criză”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

Dinamo porneşte în acest weekend în play-out cu 9 puncte şi un nou antrenor: Dusan Uhrin. “Câinii” sunt pe loc de baraj, iar obiectivul pentru acest sezon este salvarea de la retrogradare.

  • 7.000.000 de euro au fost datoriile acumulate de Dinamo în sezonul 2020-2021
  • 4 victorii a obţinut Dinamo în cele 30 de meciuri din sezonul regulat
ADVERTISEMENT