A murit Marin Moraru! Prietenul care i-a fost alături în ultimele clipe: “I-am strîns mîna şi am simţit că îmi iau rămas bun pentru totdeauna”

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
22/08/2016, 00:04
A murit Marin Moraru! Prietenul care i-a fost alături în ultimele clipe: “I-am strîns mîna şi am simţit că îmi iau rămas bun pentru totdeauna”

Actorul Marin Moraru a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 79 de ani, în spitalul Elias din Bucureşti, unde era internat din 10 august.

Colegii şi prietenii deplîng trecerea în nefiinţă a marelui actor.

Actorul Vladimir Găitan a afirmat că l-a vizitat astăzi la spital pe prietenul lui, Marin Moraru, ”parcă presimţind ce urmează să se întâmple”.

”M-am dus la spital, parca presimţind ce urmează să se întâmple. I-am strâns mâna şi am simţit că îmi iau rămas bun pentru totdeauna. Nu pot să vă spun ce am simţit văzând cum se stinge în faţa mea un om care în viaţa mea m-a onorat cu o prietenie superbă. (…) Eu am pierdut un uriaş prieten”, a spus Vladimir Găitan, la Antena 3.

Actorul Alexandru Arşinel a declarat că Marin Moraru a fost un actor excepţional, de o discreţie şi de o delicateţe extraordinare.

“Mor în ultimul timp mari personalităţi artistice ale ţării. Au murit de curând Adrian Enescu, un mare compozitor, maestrul Beligan, mi-a murit şi un coleg de promoţie de la Târgu-Mureş, Mihai Gingulescu (…) Şi iată că a dispărut şi Marinuş, un actor excepţional, de o discreţie şi de o delicateţe extraordinare. Forma un cuplu cu soţia lui de invidiat şi de respectat, oameni care şi-au dedicat toată viaţa artei şi teatrului. Mă refer mai ales Marinuş, care niciodată n-a încercat să iasă în faţă, fiind unul dintre cei mai mari actori ai noştri. Regret din tot sufletul dispariţia lui”, a spus Alexandru Arşinel pentru Agerpres.

Actriţa Florina Cercel a spus că dincolo de scenă a fost foarte bună prietenă cu Marin Moraru în ultimii 20 de ani, iar acum, după aflarea veştii despre decesul acestuia, se află “sub imperiul unei profunde dureri”.

“Sunt încă sub imperiul unei profunde dureri pentru că ştiam de tot, de boală, pentru că, dincolo de scenă, noi am fost foarte prieteni, mai ales în ultimii 20 de ani. Am jucat împreună, am făcut călătorii împreună, revelioane, ne-am distrat, am glumit. Vestea bolii lui a fost un trăsnet pentru mine”, a declarat Florina Cercel.

Marin Moraru a fost un mare artist, dar şi un om cu un suflet foarte larg, aşa cum l-a descris actorul Ion Besoiu.

“Dumnezeu ne lasă tot mai săraci. A mai dispărut un mare artist, un mare actor, un prieten, un camarad, un om cu un suflet foarte larg. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Ion Besoiu.

Ion Dichiseanu spune ca stia ca Marin e bolnav, dar nu se gandea ca e atat de grav.

“Dumnezu sa-l odihnesca! Vestea m-a luat prin surprindere. M-am intalnit cu el acum mai bine de un an, l-am intrebat “Marinus, ce faci?”. Mergea sa-si faca niste analize, mi-a zis ca are ceva probleme de sanatate, dar nu mi-a zis ca ar fi ceva foarte grav. Dumnezeu sa-l odihneasca”, a declarat Ion Dichiseanu pwtnru WowBiz.

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×