A murit „părintele” Nutella, Michele Ferrero!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
15/02/2015, 13:08
A murit „părintele” Nutella, Michele Ferrero! GALERIE FOTO

Michele Ferrero, cel mai bogat om din Italia, a încetat din viaţă sâmbătă, la domiciliul său din Monte Carlo. Avea 89 de ani şi era bolnav de mai multe luni

Averea sa este estimată la 23,4 miliarde de dolari, fiind pe locul al 30-lea în clasamentul bogaţilor lumii, potrivit Forbes.

El era patronul companiei Ferrero Group, pe care, împreună cu fratele, o moştenise de la tatăl său în 1957 şi a făcut-o celebră în toată lumea prin patru produse devenite extrem de populare: Nutella, ciocolata Kinder, bomboanele Ferrero Rocher şi Tic Tac.

Tatăl lui Michele, Pietro, a pus bazele companiei la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, după ce a deschis un laborator pentru produsele de patiserie ale soţiei. El mai deţinea brandurile Nutella, Mon Chéri, Kinder Chocolate, Ferrero Rocher, Tic Tacs şi Kinder Eggs.

Grupul Ferrero are în prezent peste 22.000 de salariaţi în întreaga lume şi o cifră anuală de afaceri de peste 8 miliarde de euro.

Din 1997 fii săi Giovanni Ferrero şi Pietro Ferrero conduc compania. Pietro a decedat pe 18 aprilie 2011, într-un accident în Africa de Sud.

În 2014 s-au împlinit 50 de ani dulci de Nutella!

De-a lungul timpului, Nutella a devenit poveste, emoţie, şi în multe părţi ale lumii, parte indispensabilă a micului dejun. Oameni din peste 160 de tari asociază experienţe memorabile din viaţa lor cu delicioasa crema de ciocolată.

142398874196c3551f

Pe cât este de apreciat acest tip de dulce, dacă ţinem cont că se cumpără 2,5 borcane, în medie, în fiecare secundă, la nivel mondial, pe atât de interesantă este istoria reţetei.

Totul a început în 1940, când Pietro Ferrero, un patiser din Piemont, în Italia, a folosit o veche reţetă, inventată în apropiere de Torino, în timpul lui Napoleon, care se prezenta sub forma unei paste de ciocolată numită giandua, numai bună de întins pe pâine.

Sursă:www.observator.tv

Închide ×