News

A murit Radu Cîmpeanu. Suferea de Alzheimer. Era de nerecunoscut

Radu Câmpeanu, primul preşedinte al PNL, după Decembrie 1989, a decedat miercuri seară. Fostul politician  împlinise pe 28 februarie, venerabila vârstă de 94 de ani. ...
20.10.2016 | 00:01
A murit Radu Cimpeanu Suferea de Alzheimer Era de nerecunoscut
ADVERTISEMENT

Radu Câmpeanu, primul preşedinte al PNL, după Decembrie 1989, a decedat miercuri seară. Fostul politician  împlinise pe 28 februarie, venerabila vârstă de 94 de ani.

Liderul liberal a candidat la primele alegeri prezidenţiale, de după căderea comunismului, fiind înfrânt la vot de Ion Iliescu. Radu Câmpeanu ca şi Ion Raţiu, acesta din urmă reprezentant al PNŢCD, au încercat fără succes democratizarea mai rapidă a României.

ADVERTISEMENT

Ambii au avut de a face cu minerii şi cu „socialismul cu faţă umană”, pe care-l propovăduia Ion Iliescu. După moartea soţiei sale Dina Câmpeanu, rămas singur, liderul liberal a avut mai mult funcţii onorifice în partid, iar de cîţiva ani suferă de o boală nemiloasă a bătrîneţii, Alzheimer.

Puţinii care-l mai vizitează spun că Radu Câmpeanu, cel care avea o logică impecabilă şi un discurs politic ferm, e de nerecunoscut. Nu mai recunoaşte pe nimeni şi pare desprins de lume, conform AM Press.

ADVERTISEMENT

Mesajul preşedintelui României Klaus Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a postat un mesaj emoţionant pe pagina sa de Facebook, la scurt timp de la anunţul decesului lui Radu Câmpeanu.

“Reconstrucţia Partidului Naţional Liberal şi renaşterea unei vieţi democratice în România sunt legate de numele lui Radu Câmpeanu. A vorbit în Exil despre o Românie liberă şi despre valori europene, iar după 1990 a luptat pentru acestea în ţară. Odată cu dispariţia sa, pleacă unul dintre seniorii autentici ai politicii româneşti. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, scrie Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT