A murit unul dintre marii scriitori contemporani. Era unul dintre specialiştii Noului Roman

Mirela Apostol   
in Hotnews
25/07/2016, 08:44
A murit unul dintre marii scriitori contemporani. Era unul dintre specialiştii Noului Roman

Scriitorul francez Jean Ricardou, teoretician al Noului Roman, a murit la Cannes, la vârsta de 84 de ani, a anunţat luni unul dintre editorii săi.

“Jean Ricardou a murit la Cannes, unde se afla în vacanţă”, a precizat Marc Avelot, director asociat al editurii Les impressions nouvelles. Jeab Ricardou este cunoscut îndeosebi pentru publicarea, în 1965, a lucrării “Cucerirea Constantinopolelui” (“La prise de Constantinople”, Minuit), distinsă cu Premiul Fénéon.

În 1958, el l-a cunoscut pe Alain Robbe-Grillet, “şeful” Noului Roman, o mişcare literară care dorea să reînnoiască codurile genului. Ulterior, Jean Ricardou a devenit specialist în opera lui Claude Simon şi a publicat mai multe lucrări teoretice, printre care “Problemele Noului Roman” (1967), “Pentru o teorie a Noului Roman “(1971), “Noul Roman”(1973) şi “Noi probleme ale romanului” (1978).

Citeste mai mult pe RTV.NET

Ştirea MOMENTULUI

Clasament WTA actualizat. Câte puncte are Simona Halep după finala de la Cincinnati

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×