Rețeta de musaca de cartofi cu soia este perfectă în timpul Postului Crăciunului. Este la fel de delicioasă ca varianta originală și nu necesită prea mult efort.
Pe 15 noiembrie a început Postul Crăciunului, care durează până pe 24 decembrie.
Chiar dacă cei care aleg să-l țină nu pot consuma alimente de origine animală, asta nu înseamnă că nu pot adapta anumite preparate care conțin carne.
Sunt multe rețete pe care le poți încerca în această perioadă, mai ales că se prepară ușor, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui.
De exemplu, dacă ții post, poți încerca să faci musaca cu soia în loc de carne. Se prepară foarte ușor, este delicioasă și cu siguranță va fi pe placul tuturor celor dragi.
Ai nevoie doar de o oră pentru a pregăti acest fel de mâncare. Pentru ca această rețetă să-ți iasă așa cum trebuie, este important să urmezi toți pașii necesari și să respecți ingredientele și cantitățile menționate.
Citește în continuare și află de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare pentru acest fel de mâncare.
Ingrediente:
Se pun la fiert în apă granulele de soia și se lasă 30 de minute, după care se lasă la scurs.
În alt vas se pun cartofii timp de 15 minute. De asemenea, în două linguri de ulei încins, se pun la călit ceapa tăiată mărunt și soia.
Se potrivește cu sare și piper după gust, apoi se adaugă orezul, potrivit retete.unica.ro. Se toarnă apoi 100 ml de apă și se lasă la fiert până când se evaporă.
Se pune apoi, într-un vas de cuptor, o lingură de ulei, după care se așază straturi de cartofi și amestec de orez, ceapă și soia.
Tava se dă la cuptor timp de 15 minute. Musacaua se poate servi alături de murături. Poftă bună!