Life

Musaca de cartofi cu soia, rețeta perfectă pentru Postul Crăciunului. Este delicioasă și se prepară rapid

Cum să prepari musaca de cartofi cu soia, rețeta ideală pentru postul Crăciunului. Este delicioasă și se face foarte rapid.
17.11.2022 | 00:20
Musaca de cartofi cu soia reteta perfecta pentru Postul Craciunului Este delicioasa si se prepara rapid
Rețetă musaca de cartofi cu soia. Sursa foto: Pinterest/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețeta de musaca de cartofi cu soia este perfectă în timpul Postului Crăciunului. Este la fel de delicioasă ca varianta originală și nu necesită prea mult efort.

Musaca de cartofi cu soia. Rețeta pe care trebuie să o încerci în Postul Crăciunului

Pe 15 noiembrie a început Postul Crăciunului, care durează până pe 24 decembrie.

Chiar dacă cei care aleg să-l țină nu pot consuma alimente de origine animală, asta nu înseamnă că nu pot adapta anumite preparate care conțin carne.

ADVERTISEMENT

Sunt multe rețete pe care le poți încerca în această perioadă, mai ales că se prepară ușor, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui.

De exemplu, dacă ții post, poți încerca să faci musaca cu soia în loc de carne. Se prepară foarte ușor, este delicioasă și cu siguranță va fi pe placul tuturor celor dragi.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie doar de o oră pentru a pregăti acest fel de mâncare. Pentru ca această rețetă să-ți iasă așa cum trebuie, este important să urmezi toți pașii necesari și să respecți ingredientele și cantitățile menționate.

Citește în continuare și află de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare pentru acest fel de mâncare.

ADVERTISEMENT

Ingrediente: 

  • 2 cepe
  • 100 g orez
  • 3 linguri de ulei
  • 4 cartofi
  • sare şi piper
  • 200 g soia granule

Cum se prepară musacaua de cartofi cu soia

Se pun la fiert în apă granulele de soia și se lasă 30 de minute, după care se lasă la scurs.

În alt vas se pun cartofii timp de 15 minute. De asemenea, în două linguri de ulei încins, se pun la călit ceapa tăiată mărunt și soia.

Se potrivește cu sare și piper după gust, apoi se adaugă orezul, potrivit retete.unica.ro. Se toarnă apoi 100 ml de apă și se lasă la fiert până când se evaporă.

ADVERTISEMENT

Se pune apoi, într-un vas de cuptor, o lingură de ulei, după care se așază straturi de cartofi și amestec de orez, ceapă și soia.

Tava se dă la cuptor timp de 15 minute. Musacaua se poate servi alături de murături. Poftă bună!

ADVERTISEMENT