News

Musk anunță că va demisiona de la conducerea Twitter imediat după ce va găsi un înlocuitor „suficient de nebun pentru a accepta postul”

Elon Musk a anunțat că va demisiona din funcția de CEO al Twitter după o scurtă perioadă, plină de controverse, la conducerea gigantului din social-media
21.12.2022 | 08:32
Musk anunta ca va demisiona de la conducerea Twitter imediat dupa ce va gasi un inlocuitor suficient de nebun pentru a accepta postul
Deciziile luate de Musk la conducerea Twitter au fost controversate. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Anunțul miliardarului american vine după unul dintre „sondajele” pe care acesta le-a instituit după preluarea Twitter, întrebând utilizatorii dacă ar trebui să demisioneze din funcția de director executiv al companiei.

Musk anunță că va demisiona de la conducerea Twitter

Aproape 60% din cei peste 17 milioane de utilizatori care au răspuns „sondajului” făcut de Musk au votat pentru ca acesta să părăsească conducerea executivă a companiei.

ADVERTISEMENT

“Voi demisiona din funcţia de CEO de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de nebun pentru a accepta postul! După aceea, voi conduce doar echipele care se ocupă de software şi de servere”, a scris Musk pe Twitter în răspuns la rezultatul acestui vot.

Deși anterior acestui anunț Musk a pus la îndoială corectitudinea sondajului inițiat chiar de el, o practică pe care el a inițiat-o, duminica trecută a precizat că va respecta rezultatul acestui vot.

ADVERTISEMENT

De altfel CNBC a scris, citând surse din companie, că Musk caută în mod activ un nou director general pentru Twitter. Duminică însă, Musk a scris într-un tweet că în acest moment ”nu există niciun succesor”.

Musk a vrut să ignore rezultatul sondajului

Musk a inițiat acest tip de sondaje pe Twitter în momentul în care a preluat conducerea executivă a companiei și le-a folosit pentru a-și justifica o serie de decizii controversate, precum reactivarea contului fostului președinte SUA, Donald Trump, dar și a altor personaje controversate.

ADVERTISEMENT

Deși Musk a precizat că va respecta rezultatul acestui sondaj, într-o serie de răspunsuri ulterioare el susținea că rezultatul ar fi fost distorsionat de votul boților.

De altfel, institutul HarrisX a realizat propriul sondaj cu un eșantion de utilizatori ai platformei de de microblogging, 61% dintre cei chestionaţi au susţinut rămânerea lui Elon Musk în funcţia de CEO. “Interesant, acest lucru pare să sugereze că avem o uşoară problemă cu boţii pe Twitter”, a fost reacția lui Musk la analiza făcută de institutul de sondaje, spunând apoi că orice noi sondaje vor fi limitate la utilizatorii Twitter plătitori.

ADVERTISEMENT

Preluarea Twitter de către Musk la finalul lunii octombrie a fost urmată de o serie de controverse, conducerea sa ducând la reduceri masive de personal, o creştere a discursurilor de ură rasială, la fuga unor advertiseri şi reducerea cheltuielilor pe platformă, precum şi restabilirea conturilor interzise anterior.

ADVERTISEMENT