ADVERTISEMENT
Fotbal international

Mutare-șoc făcută de FC Barcelona! Catalanii l-au transferat pe Kevin-Prince Boateng!

Autor: Alin Miu | 21.01.2019 | 23:19
Mutare-șoc făcută de FC Barcelona! Catalanii l-au transferat pe Kevin-Prince Boateng!
Barcelona l-a transferat pe Kevin Prince Boateng

UPDATE ora 23:21. FC Barcelona a anunțat prin intermediul site-ului oficial împrumutul lui Kevin Prince Boateng de la Sassuolo. Jucătorul va fi prezentat într-o conferință de presă în cursul zilei de marți. 

ADVERTISEMENT

Boateng a avut și un mesaj pentru fanii catalani

Presa internațională dă ca sigur împrumutul lui Kevin-Prince Boateng de la Sassuolo la FC Barcelona până la finalul acestui sezon. Mutarea este cel puțin surprinzătoare, dacă ne gândim că jucătorul ghanez va împlini 32 de ani în mai puțin de două luni, iar cariera sa a luat o traiectorie descendentă în ultima perioadă.

Boateng a evoluat în urmă cu un sezon pentru Eintracht Frankfurt, iar în vara anului trecut s-a transferat la Sassuolo, formație pentru care a marcat cinci goluri și a oferit două assist-uri în 15meciuri oficiale.

ADVERTISEMENT

Barcelona îl transferă pe Kevin-Prince Boateng

Jucătorul va sosi în Spania în cursul zilei de luni, iar după ce va semna contractul, se va alătura direct lotului catalanilor. Barcelona trebuie să-l cumpere la vară cu opt milioane de euro.

Barcelona va fi cel de-al zecelea club din cariera lui Boateng. Acesta a debutat în fotbalul profesionist la Hertha Berlin, în 2007 fiind transferat de Tottenham, acolo unde a petrecut numai doi ani însă, dintre care un an fiind împrumutat la Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

S-a transferat apoi la Portsmouth, unde a reușit să facă un sezon bun și să intre în atenția lui AC Milan, care l-a transferat în 2010. A stat trei ani pe San Siro, până când Schalke l-a cumpărat în 2013.

A revenit la Milan pentru o scurtă perioadă în 2016, dar a plecat repede spre o destinație mai călduroasă, în Spania, la Las Palmas.

ADVERTISEMENT

Rival cu fratele său

Chiar dacă putea juca în naționala Germaniei, evoluând de altfel la grupele de juniori, Kevin-Prince Boateng a ales să reprezintă Ghana în fotbalul mare. În schimb, fratele său Jerome Boateng a ales să joace pentru Germania.

Am avut parte de un moment istoric la Mondialul din 2014, când cele două naționale s-au întâlnit în faza grupelor, iar cei doi frați au fost rivali, partida încheindu-se la egalitate, scor 2-2.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!