Fotbal international

Mutare surpriză în Premier League. Arsenal a pus ochii pe un jucător suspendat pentru dopaj

07.05.2021 | 18:19
Mutare surpriza in Premier League Arsenal a pus ochii pe un jucator suspendat pentru dopaj
ADVERTISEMENT

Suspendat timp de 12 luni pentru dopaj, după ce a confundat aspirina cu furosemidul, Andre Onana ar putea ajunge la Arsenal Londra, unde este dorit cu insistență atât de directorul sportiv Edu, cât și de antrenorul Mikel Arteta.

Având în vedere că portarul camerunez, legitimat la Ajax Amsterdam, va intra curând în ultimul an de contract, mutarea are mari șanse de reușită. Oferta concretă va veni, însă, abia în iunie, după judecarea apelului la TAS.

ADVERTISEMENT

Format la academia lui Samuel Eto’o, Onana (25 de ani) a ajuns în tabăra „lăncierilor” în 2015, după o experiență de cinci ani la grupele de copii și juniori ale Barcelonei. De serviciile sale s-au arătat interesate și alte echipe din Franța și Germania.

Suspendat pentru dopaj, Andre Onana ar putea ajunge la Arsenal

Arsenal ia în calcul acest transfer în condițiile în care titularul dintre buturi, Bernard Leno, mai are doi ani de contract și nu pare tentat să semneze prelungirea. În plus, oficialii „tunarilor” nu sunt deloc mulțumiți de prestația rezervei sale, australianul Alex Runarsson.

ADVERTISEMENT

De altfel, avocatul lui Onana s-a arătat optimist în privința șanselor ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne să-i reducă suspendarea de la 12 la 8 luni. Până la judecarea apelului, goalkeeper-ul camerunez este nevoit să se antreneze de unul singur, pe terenurile unui club de amatori.

„Nu aș fi avut nevoie să apelez la doping pentru a-mi îmbunătăți performanțele”

Andre Onana a fost suspendat timp de un an în februarie, după ce i s-a descoperit furosemid în urină. Acesta susține, însă, că a luat din greșeală o pastilă care îi aparținea soției, crezând că este aspirină, din pricina ambalajului aproape identic.

ADVERTISEMENT

Vreau să clarific și să spun că totul a fost rezultatul unei erori umane. Am luat din greșeală un medicament care conține o substanță interzisă de WADA. Medicamentul a fost prescris prietenei mele și l-am încurcat cu o simplă aspirină pentru că ambalajul era aproape identic, ceea ce regret.

Respect decizia UEFA, dar nu sunt de acord cu ea în acest caz. O consider excesivă și disproporționată, având în vedere că UEFA a înțeles că a fost vorba de o greșeală. Toată lumea știe că duc o viață sănătoasă, iar încă de la începutul carierei mele am fost împotriva dopingului de orice fel.

ADVERTISEMENT

Am 24 de ani, iar în ultimele sezoane am avut șansa să joc aproape toate minutele, atât la Ajax, cât și la echipa națională, fiind desemnat cel mai bun portar din Olanda din ultimii 4 ani și cel mai bun din Africa în ultimii trei.

Prin asta vreau să spun că nu aș fi avut nevoie să apelez la doping pentru a-mi îmbunătăți performanțele. Voi face apel la TAS pentru a-mi demonstra nevinovăția.

Sper să revin cât mai curând pe gazon, să fac ceea ce iubesc și să-mi ajut echipa. Le mulțumesc celor de la Ajax și naționalei Camerunului pentru susținerea arătată și încrederea pe care o au în mine”, spunea, la acea vreme, portarul camerunez.

ADVERTISEMENT