Sport

Mutare surpriză la Dinamo! Un fotbalist a revenit la antrenamente: „Ar fi jucat titular. Burcă a vorbit cu el”. Update exclusiv

David Țone s-a reîntors la antrenamentele lui Dinamo, deși intrase în conflict cu Ovidiu Burcă. Ce se întâmplă cu fundașul central care era titular.
28.04.2023 | 17:04
Mutare surpriza la Dinamo Un fotbalist a revenit la antrenamente Ar fi jucat titular Burca a vorbit cu el Update exclusiv
Ovidiu Burcă a pus 5 jucători pe „lista neagră” la Dinamo. 2 și-au reziliat deja contractele. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
28-04-2023
14:12

David Țone, încă o șansă la Dinamo

David Țone s-a reîntors la antrenamentele lui Dinamo, după ce a avut o discuție cu antrenorul și cu cei din conducere: „E la mine, la antrenament. E crescut de noi, n-are cum să nu continue. E copil, n-a mai vrut un timp. A vorbit și Ovidiu cu el, încearcă să-l schimbe, n-a fost o rigiditate din partea lui, chiar dacă l-a nemulțumit la un anumit moment. N-are ranchiună, să nu-i arate copilului drumul bun”.

Gabi Răduță a dezvăluit că fundașul central nu a uitat fotbalul deși a făcut o pauză de câteva luni: „E foarte bun, se pregătește bine, l-am băgat la juniori, are drept de joc la Liga de tineret, ca să pot să-l țin în priză. Îl motivez, vorbesc cu el zilnic, îl mai și cert, în loc să fie unde trebuie… Ar fi jucat titular la prima echipă. Încă e la Dinamo, vedem în viitor.

Îmi doresc ca orice copil bun să rămână la Dinamo. Toți care se băteau cu pumnul în piept și făceau vâlvă au luat copiii și au plecat. Când au văzut că e greu au plecat, au lăsat baltă tot, nu mai sunt dinamoviști, sunt altceva. Au rămas caracterele și la Academie. O mână de oameni, dar foarte preocupați și implicați”, a declarat managerul Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo, conform playsport.ro.

Ovidiu Burcă și-a desființat pur și simplu jucătorii și i-a acuzat că au venit la Dinamo pentru bani. Pe „lista neagră” sunt mai multe nume importante, dar antrenorul a găsit deja și un înlocuitor pentru Alin Dudea.

Primul „transfer” al lui Ovidiu Burcă în această pauză de iarnă

FANATIK a aflat că David Țone, jucătorul care intrase în conflict cu Ovidiu Burcă și amenința că renunță la fotbal, va reveni în curând la antrenamentele echipei mari.

ADVERTISEMENT

Fundașul central în vârstă de 18 ani se află în continuare sub contract cu Dinamo și „câinii” nu au nevoie astfel să îl legitimeze și să încalce practic interdicția la transferuri dictată de FIFA.

Revenirea lui Țone este una importantă, ținând cont că Alin Dudea își va rezilia contractul cu Dinamo și Ovidiu Burcă are nevoie de un stoper. Iar de alte transferuri în Ștefan cel Mare nici nu poate fi vorba.

ADVERTISEMENT

David Țone a avut deja o primă discuție cu Ovidiu Burcă și conducerea clubului

Din informațiile FANATIK, David Țone și Ovidiu Burcă au îngropat „securea războiului” și au avut o primă discuție, precum și cu cei din conducerea clubului.

Astfel, este foarte probabil ca jucătorul să fie reprimit la antrenamente în următoarele zile. David Țone mai are contract cu Dinamo până la finalul acestui sezon.

ADVERTISEMENT

Ce spunea David Țone despre conflictul cu Ovidiu Burcă

David Țone l-a acuzat pe Ovidiu Burcă de minciună, într-un interviu pentru FANATIK: „Nu mi s-au părut niște declarații destul de adevărate și am vrut să intervin. Au fost unele lucruri care s-au întâmplat, însă pe de altă parte nu a spus lucrurile corect și m-a pus într-o lumină proastă. Nu faptul că nu am jucat a fost problema, ci tot ce s-a întâmplat de-a lungul anilor, când au fost tot felul de probleme.

A spus că era periculos ca un tânăr de 17 ani să pună condiții la Dinamo. Păi până la urmă mi-au făcut contract de profesionist. Nu contează că am 17 ani, 18 sau 35 de ani, trebuie să mă respecte ca jucător”, a spus tânărul jucător al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Ovidiu Burcă a ținut de asemenea să intervină în exclusivitate pentru site-ul nostru: „Pentru mine e caz închis. N am ce sa mai discut. Realitatea e cea pe care am prezentat o. Nu s-a mai prezentat la echipa. Poate sa declare ce vrea”. 

David Țone a fost în probe la Fiorentina și apoi a vrut să se lase de fotbal

David Țone a fost o săptămână în probe la Fiorentina, iar italienii erau interesați de un transfer. Dinamo a blocat însă negocierile, după ce a cerut suma de 250.000 de euro, considerată prea mare la acea vreme pentru un jucător de doar 16 ani: „Eu mi-aș dori să plec deși îmi place foarte mult la Dinamo, pentru că am crescut aici! Dar acolo sunt condiții ca la un club din străinătate.

Problema în primul rând e că nu au vrut să realizeze transferul meu la Fiorentina. Impresarul mi-a spus că ei sunt foarte interesați de mine și le-a plăcut. Fiorentina a trimis o scrisoare către Dinamo. Nu au vrut să răspundă în primă fază, apoi au dat un răspuns în bătaie de joc. Italienii au oferit 100.000 de euro, iar Dinamo a răspuns că nu acceptă mai puțin de 250.000”, spunea jucătorul.

Ulterior, apăsat de probleme personale și de faptul că nu a jucat atât cât își dorea, Țone a luat decizia să renunțe la fotbal și voia să plece în SUA: „Decât să mai fiu bătaia lor de joc, mai bine să îmi văd de viața mea. Pe de altă parte sunt dispus să plece în America să aplic pentru o bursă de fotbal. Să joc pentru echipa școlii și ei să îmi plătească facultatea. Ăsta este un alt plan al meu”.

  • 30 iunie 2023 e data la care îi expiră actuala înțelegere a lui David Țone cu Dinamo
ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat...
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat decizia imediat
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Schimbări majore la permise. Cine va fi obligat să îl reînnoiască la 2...
Schimbări majore la permise. Cine va fi obligat să îl reînnoiască la 2 ani
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același...
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același oraș din Mexic
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut...
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Mircea Badea, într-o postură nemaivăzută. Va deveni comentator
Mircea Badea, într-o postură nemaivăzută. Va deveni comentator
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Răzvan Fodor, DEVASTAT de SEPARAREA de Irina Fodor. Ce mesaj i-a transmis în...
Răzvan Fodor, DEVASTAT de SEPARAREA de Irina Fodor. Ce mesaj i-a transmis în momentul despărţirii FOTO
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la...
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la NATO
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume