Sport

Mutarea surprinzătoare pe care Mihai Rotaru o pregătește la Universitatea Craiova. Un fost campion al României este dorit în conducerea clubului

Mihai Rotaru, patronul celor de la Universitatea Craiova, pregătește o mutare surprinzătoare la Universitatea Craiova, după plecarea lui Marian Copilu.
19.10.2022 | 11:12
Mutarea surprinzatoare pe care Mihai Rotaru o pregateste la Universitatea Craiova Un fost campion al Romaniei este dorit in conducerea clubului
Mihai Rotaru, mutare surpinzătoare în conducerea Universității Craiova, după plecarea lui Marian Copilu, anunțată de FANATIK. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru dorește să umple golul lăsat de plecarea lui Marian Copilu de la Universitatea Craiova, anunțată în exclusivitate de FANATIK. Patronul „Științei” are în plan să aducă în conducerea clubului un fost campion al României.

Mihai Rotaru vrea să-l aducă pe Dani Coman la Universitatea Craiova

La o zi după victoria la limită cu Petrolul, scor 2-1, Marian Copilu și-a dat demisia din funcția de președinte executiv al Universității Craiova. „Vreau să fiu mai aproape de familie! Renunț la fotbal”, a declarat Marian Copilu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Astfel, Mihai Rotaru este nevoit să pregătească o mutare în conducerea Craiovei, iar patronul oltenilor vrea să-l aducă pe Dani Coman, conform gsp.ro. Fostul portar nu ar fi la prima experiență în conducerea unui club din SuperLiga.

Dani Coman s-a aflat la cârmele Astrei Giurgiu, alături de care a câștigat campionatul în sezonul 2015-2016. Fostul portar al Rapidului a condus-o și pe Hermannstadt, alături de care a promovat în SuperLiga, însă de care s-a despărțit în luna august din cauza problemelor financiare ale clubului.

ADVERTISEMENT

Marian Copilu a venit la Universitatea Craiova la începutul anului

Marian Copilu, fostul președinte executiv al Universității Craiova, a venit în cadrul clubului oltean la începului anului, informație dezvăluită la vremea respectivă în exclusivitate de FANATIK. Înainte să plece, Marian Copilu a contribuit decisiv la venirea portarului lituanian Giedrius Arlauskis, cu care este prieten după experiența de la CFR Cluj.

Plecarea lui Marian Copilu nu a fost una fără urmări. Alături de președintele executiv a plecat și Paul Pintilie, potrivit informațiilor FANATIK. Fost colaborator cu Marian Copilu și la CFR Cluj, Paul Pintilie ocupa funcția de team manager al „Științei”.

ADVERTISEMENT

Pe lângă aducerea lui Arlauskis, Marian Copilu a avut influență și în ceea ce privește postul de antrenor la Craiova. În vară, fostul președinte executiv al oltenilor l-a propus pe Laszlo Balint pe postul de tehnician, însă fostul antrenor al UTA-ei a rezistat doar 5 etape.

Dani Coman, campion cu Astra din postura de conducător de club

Dani Coman a pus capăt carierei de fotbalist în 2015, în momentul în care se afla în tabăra Astrei Giurgiu. Fostul internațional român nu a pus stop legăturii cu fotbalul și s-a implicat în conducerea clubului giurgiuvean.

ADVERTISEMENT

Cu Dani Coman la conducere, Astra Giurgiu a reușit să câștige campionatul României chiar în primul an de la venirea fostului portar, în sezonul 2015-2016. De asemenea, Astra Giurgiu a câștigat și Supercupa României în sezonul următor cu Dani Coman la conducere.

În vara lui 2021, după retrogradarea Astrei Giurgiu, Dani Coman a ajuns în postura de președinte executiv la Hermannstadt, aflată la acea vreme în eșalonul secund. Cu Dani Coman președinte al clubului, sibienii au reușit să revină în SuperLiga.

În vârstă de 43 de ani, Dani Coman nu este momentan sub contract cu vreun club, după plecarea din luna august, de la Hermannstadt, din cauza problemelor financiare.


  • Cota BETANO pentru U Craiova: 2,37 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate” la Hermannstadt – U Craiova Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT