News

Mutu S-A POCĂIT! “Mi-am schimbat RELIGIA, dar nu sînt SECTANT!”

Adrian Mutu nu încetează să ne surprindă! Fotbalistul de 35 de ani le-a făcut pe toate în cariera lui puternic colorată. A dat 100 de goluri în campionatul italian, a fost cel mai scump...
19.07.2014 | 00:13
Mutu SA POCAIT Miam schimbat RELIGIA dar nu sint SECTANT

Adrian Mutu nu încetează să ne surprindă! Fotbalistul de 35 de ani le-a făcut pe toate în cariera lui puternic colorată. A dat 100 de goluri în campionatul italian, a fost cel mai scump transfer din istoria României (22,5 milioane de euro, de la Parma la Chelsea), a avut conflicte cu ospătarii, dar l-a şi egalat pe Hagi în topul golurilor înscrise la echipa naţională (35). Mai nou, aşa cum a scris „Libertatea”, atacantul Petrolului s-a convertit de la religia creştin-ortodox la cultul Creştini după Evanghelie! FANATIK.RO vă dezvălui circumstanţele ce l-au condus pe Adi către această schimbare spirituală.

Un preot a stat cu el la Cesena

Apropiaţi ai ex-internaţionalului român au afirmat că fostul decar al Fiorentinei a recurs la această măsură ca să-şi salveze căsnicia. În sezonul pe care l-a petrecut la Cesena (2011-2012), Mutu s-a aflat în pragul divorţului de Consuelo. Aceasta şi fetiţele locuiau în Republica Dominicană, iar jucătorul ducea o viaţă libertină în Italia. Consuelo ar fi vrut să rupă căsnicia, însă Adi a făcut o mişcare de geniu. A acceptat, vreme de o lună, să stea de vorbă constant cu un preot trimis de soţie din Dominicană la Cesena. La finalul respectivului sezon, înainte de a semna cu Ajaccio, Mutu a plecat în vacanţă în ţara din care este originară Consuelo.

Soţia şi fetele au crescut în această dogmă

Şi acolo a făcut schimbarea cea mare. Fotbalistul a trecut de la religia creştin-ortodoxă la cultul Creştini după Evanghelie, dogmă în care crede Consuelo şi în care sînt crescute şi fetiţele cuplului. Mutu a ţinut secretă această convertire, însă a început să-şi afişeze partea spirituală tot mai mult. „Briliantul” a postat pe reţelele de socializare poze în care spunea rugăciuni, dar a şi scris cuvinte sfinte.

Mutu: „Nu este o sectă”

Elevul lui Lucescu junior a confirmat că a trecut la altă religie, dar a ţinut să precizeze că nu este sectant. „Nu ştiu ce se scrie despre mine, dar nu sînt sectant. Ce pot să spun este că nu mai sînt creştin-ortodox, acum sînt doar creştin. Am trecut în religia familiei mele, a afirmat Mutu pentru FANATIK.

mutu

Obligaţiile practicanţilor

Ca practicant al cultului Creştini după Evanghelie, Mutu trebuie să respecte următoarele: Duminică, ziua întîi a săptămînii, cînd are loc Cina Domnului. Adunarea propriu-zisă, cea de Duminică dimineaţă, începe în jurul orei 9,00 cu o rugăciune a unui om mai vîrstnic (numit şi presbiter) -rugăciune rostită „după cum îi dă duhul”, apoi diverse lecturi biblice. Sărbători principale (mai mult de influenţa tudoristă):Botezul Domnului (6 ianuarie); Bunavestire (25 martie); Paştele(Ziua I-a si a II-a); Înălţarea Domnului (la 40 de zile după Paşte); Rusaliile (Coborarea Duhului Sfînt, întemeierea Bisericii); Sf. Ap. Petru şi Pavel (29 iunie); Sf. ProorocIlie (20 iulie);Schimbarea la Faţă (6 august); Mihai şi Gaxniil (8 noiembrie); Naşterea Domnului (25 şi 26 decembrie).

Vrea să mai joace fotbal un an

Adi Mutu se află în faţa ultimului său sezon din carieră. Jucătorul de la Petrolul le-a mărturisit apropiaţilor că doreşte să-şi încheie cariera ca un rege. A slăbit înainte de startul sezonului, în cantonamentul din Slovenia, 5 kilograme. A marcat şi 4 goluri în 5 partide. De asemenea, Mutu l-a impresionat şi pe Răzvan Lucescu. Nici cînd îl aveam elev la naţională, Adi nu era atît de receptiv. S-a schimbat în bine, a fost printre evidenţiaţii stagiului de pregătire, le-a Lucescu junior colaboratorilor săi. În vara anului 2015, Mutu va avea 36 de ani şi jumătate. A plănuit să înscrie cel puţin 20 de goluri în sezonul ce urmează. Marele său obiectiv este revenirea la echipa naţională. Cu Victor Piţurcă selecţioner, este mai dificil, din cauză că antrenorul tricolorilor l-a exclus pe perioadă nedeterminată, pe considerente disciplinare.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: