De ce se TEME Mutu: “Cînd vor creşte, copiii vor avea PROBLEME MARI”

Adrian Mutu a oferit un interviu inedit, în cadrul emisiunii “Jurnal pentru copii”, de la Digi 24. “Briliantul” a dialogat cu micuţa Miruna şi a răspuns, fără să se ascundă,...
08.12.2013 | 10:47
De ce se TEME Mutu Cind vor creste copiii vor avea PROBLEME MARI
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a oferit un interviu inedit, în cadrul emisiunii “Jurnal pentru copii”, de la Digi 24. “Briliantul” a dialogat cu micuţa Miruna şi a răspuns, fără să se ascundă, întrebărilor acesteia. Atacantul lui Ajaccio a vorbit despre copilăria sa, despre viitorul său în fotbal, dar şi despre momentele cele mai importante ale carierei. Mutu a mai dezvăluit că Mario, băiatul său din prima căsătorie, este îndrăgostit de baschet.

Cînd ai jucat prima oară fotbal şi cum de ai ştiut că ăsta este drumul tău?

– Prima oară am început să joc fotbal cînd aveam trei ani. Jucînd cu tatăl meu prin casă m-am îndrăgostit de acest sport. Apoi, începînd cu vîrsta de şase ani, m-am dus la fotbal în grup organizat şi mi-am dat seama că asta voi face.

ADVERTISEMENT

Ce ai făcut cu primii bani cîştigaţi din fotbal?

– Nu erau foarte mulţi. Mi-am luat un parfum, aveam 13 ani.

Ce năzbîtii făceai prin casă cînd erai mic?

– Deoarece mă jucam tot timpul fotbal, spărgeam tot prin casă, oglinzi, tot ce era de spart. În rest, alte lucruri nu făceam.

Dar copiii tăi?

– Cam ce faceţi şi voi acum, nimic grav. Problemele copiilor mici sînt probleme mici. Cînd vor creşte vor avea probleme mari. Nimic deosebit.

ADVERTISEMENT

Eşti fotbalist, dar şi tătic. Cum vei reacţiona atunci cînd un băiat o va invita pe una dintre fetiţele tale în oraş?

– Haha. Nu ştiu şi nu ai vrea să ştii! Sînt, încă, mici şi am timp să mă gîndesc.

Ce fac fetiţele tale? Mi-ar plăcea mult să le cunosc. 

– Fac bine, mulţumesc. Sînt la Miami cu mama lor. Mai am nişte treburi de rezolvat şi o să mă duc să stau cu ele de sărbători.

ADVERTISEMENT

Mario îţi va calca pe urme? Va ajunge un fotbalist celebru?

– Lui Mario nu prea îi place fotbalul. El este îndrăgostit de baschet, un sport care îmi place şi mie foarte mult. Sper să reuşească, eu îl voi susţine.

Îţi mai aminteşti cu ce echipă ţineai cînd erai mic?

– Da, cu Universitatea Craiova, pe timpul acela aveau jucători cu mare renunme. Tatăl meu era oltean şi mi-a insuflat această pasiune pentru echipă. Aveau jucători fantastici, de exemplu, pe Balaci. Eram îndrăgostit de acest fotbalist, în mod special.

ADVERTISEMENT

Care este echipa unde te-ai simţit cel mai bine în cariera ta?

– Cel mai mult mi-a plăcut în Italia la o echipă care se numeşte Fiorentina. Florenţa este un oraş foarte frumos. Am jucat acolo cinci ani.

Care este antrenorul de la care ai învăţat cele mai multe lucruri?

– Se numeşte Cesare Prandelli, un antrenor Italian. Îl respect foarte mult.

Care este cel mai frumos gol al carierei?

– Unul reuşit în Liga Campionilor, contra lui Bayern Munchen. A fost reuşit cu piciorul stîng, un gol foarte frumos.

Am înţeles că vii la Petrolul. Nu era mai frumos în Franţa?

– Era bine şi acolo, dar sînt convins că va fi bine şi la Petrolul. Nu am semnat, încă, actele. Sper că totul se va rezolva. Abia aştept această aventură.

De ce ţi se spune “Briliantul”?

– Mi se spune aşa pentru că jucăm foarte bine fotbal. Şi, cînd eram mai mic, Gigi Neţoiu, un om de afaceri, m-a cumpărat şi, imediat, a zis că a cumpărat un “briliant”.

Ce vei face după ce te vei lăsa de fotbal?

– Nu m-am gîndit pînă acum. Probabil îmi voi continua afacerile pe care le am şi, cel mai important, o să încerc să fiu un tătic şi mai bun decît am fost pînă acum.

 

 

ADVERTISEMENT