Fotbal intern

Mutu, în alertă! Ce soluţii de avarie ar avea pentru a-l înlocui pe Contra

Cosmin Contra este unul dintre favoriţii FRF pentru a-l înlocui pe Cristoph Daum la cârma echipei naţionale. Motiv suficient pentru ca la Dinamo să se declanşeze alerta de gradul zero. Adrian...
13.09.2017 | 19:50
Mutu in alerta Ce solutii de avarie ar avea pentru al inlocui pe Contra
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra este unul dintre favoriţii FRF pentru a-l înlocui pe Cristoph Daum la cârma echipei naţionale. Motiv suficient pentru ca la Dinamo să se declanşeze alerta de gradul zero. Adrian Mutu trebuie să stabilească noul antrenor al câinilor, în condiţiile în care despărţirea de Contra pare iminentă.

În acest moment, favoriţi pentru a-i lua locul lui Contra sunt doi oameni cu trecut dinamovist. Vasile Miriuţă şi Claudiu Niculescu sunt variantele pe care le are Adrian Mutu pe masă, iar negocierile vor începe chiar în următoarele zile, pentru ca numirea să se facă pe cât de repede posibil după posibilul anunţ de la FRF legat de numirea lui Cosmin Contra la cârma echipei naţionale. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Mutu îl preferă pe Niculescu, Negoiţă l-ar vrea pe Miriuţă

Aşa cum FANATIK a aflat, în acest moment părerile sunt împărţite la club. Ionuţ Negoiţă îl vede mai degrabă potrivit pe Vasile Miriuţă, în timp ce Adrian Mutu încearcă să îl convingă pe patron că primul care ar merita o şansă ar fi Claudiu Niculesc. Altfel, Mutu a mai luat în calcul şi varianta unui antrenor străin, dar se pare că a renunţat la această variantă. Numirea s-ar face prea din scurt, iar noul antrenor nu ar avea timp să se acomodeze la realităţile fotbalului românesc. Până s-ar întâmpla asta, Dinamo ar risca să piardă locul în play-off.

Atât Vasile Miriuţă cât şi Claudiu Niculescu sunt sub contract în acest moment, dar ambii ar încântaţi să îşi rezilieze înţelegerile pentru a îşi încerca norocul la Dinamo. Cel mai probabil, nici cluburile la care se află nu le-ar face prea mari probleme pentru a pleca. Vasile Miriuţă a fost numit la Concordia Chiajna în etapa a doua a acestui sezon, după demiterea lui Dan Alexa. Are un contract pe un singur sezon, dar rezultatele nu i-au convins pe ilfoveni că este varianta potrivită. În opt meciuri până acum a obţinut o singură victorie. Luni, pe terenul celor de la Mediaş, scor 2-1. În rest, cinci eşecuri şi două remize.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii oficialii Chiajnei nu ar pune beţe în roate pentru o eventuală plecare a lui Miriuţă. Cel mult ar fi nevoie ca antrenorul să renunţe la ultimul salariu. Ceea ce acesta ar accepta fără probleme, mai ales că visează de mult timp să o preia pe Dinamo. Ba chiar se ştie în anturajul său, aşa cum anunţase şi FANATIK , faptul că printre motivele pentru care Miriuţă a ales Chiajna a fost şi pentru a fi mai aproape de Bucureşti şi implicit de Dinamo.

Claudiu Niculescu a fost numit la FC Voluntari la începutul lunii aprilie şi a avut un final de sezon absolut fulminant. A salvat echipa de la retrogradare şi a câştigat Cupa României. Mai apoi, Voluntari s-a impus şi în Supercupă, cu Viitorul. Doar că, în ciuda victoriei din weekend cu Sepsi, FC Voluntari este departe de zona de play-off. Iar Niculescu nici nu vrea să conceapă că va juca şi în acest sezon în play-out. Are o relaţie excelentă cu oamenii din conducerea celor de la Voluntari, astfel că este foarte posibil să găsească înţelegere pentru a fi lăsat la Dinamo.

ADVERTISEMENT

198 de partide a jucat Claudiu Niculescu în tricoul lui Dinamo. A marcat 98 de goluri pentru “câini”

15 partide a jucat Vasile Miriuţă pentru Dinamo şi a marcat un gol