Fotbal international

Totti nu l-a uitat pe Mutu: “Trebuia să vii de acum 10 ani!”

Adrian Mutu a asistat la meciul AS Roma - Lazio. Fostul internaţional a fost acompaniat de Cosmin Contra, selecţionerul echipei naţionale a României, în tentativa de a-l convinge pe Radu Ştefan să revină printre tricolori.
24.11.2017 | 15:43
Totti nu la uitat pe Mutu Trebuia sa vii de acum 10 ani

Cu această ocazie, Adrian Mutu s-a întâlnit cu Francesco Totti, legenda lui AS Roma. Cei doi au fost adversari în Serie A, cu toate că fostul atacant al romanilor a încercat să-l convingă să aleagă formaţia din capitala Italiei. 

Când am intrat pe uşă, Totti mi-a zis că trebuia să vin acum 10 ani, dar asta e. A fost alegerea pe care am făcut-o atunci în anumite circumstanţe. Important e că atât eu şi Cosmin am fost primiţi cu mult respect, ni s-au pus la dispoziţie toate informaţiile de care aveam nevoie”, a declarat Adrian Mutu când a revenit în ţară.

Mutu şi povestea transferului la AS Roma

În 2008, Francesco Totti a vrut să fie coleg cu Adrian Mutu la AS Roma, însă negocierile dintre clubul din capitala Italiei şi Fiorentina nu s-au concretizat. Momentul a fost rememorat de fostul internaţional român atunci când fotbalistul italian s-a retras.

“Se retrage unul dintre idolii mei, unul dintre cei mai puternici decari din lume, care mi-a marcat copilăria. Nu doar prin clasa şi stilul său, ci, mai presus de toate, prin golurile sale incredibile. France, a fost o onoare să joc împotriva ta, să te vad şi să-ţi admir meciurile. Ca jucător, nimeni nu-ţi poate reproşa nimic, iar ca om sunt sigur că pot spune acelaşi lucru. Îţi voi spune un episod care va rămâne mereu în mintea mea: îţi aduci aminte vara când trebuia să vin să joc la Roma?! Într-una din acele zile (eram pe picior de plecare de la Fiorentina), m-a chemat Francis şi mi-a spus «Adri, renunţ la un milion din salariu meu şi îl dau Fiorentinei pentru a juca cu tine în atac, aici, la Roma. Vrei să vii?». Să fiu sincer, pe moment nu am spus nu. După ce am stat să mă gândesc foarte mult, simţind dragostea fanilor viola, şi după ce am vorbit cu Cesare Prandelli (care a spus că dacă plec îşi dă demisia), m-am hotărât să resping oferta. Cu admiraţie faţă de acest om măreţ, Francesco Totti. Din păcate, timpul câştigă întotdeauna, chiar şi împotriva unuia dintre cei mai mari gladiatori ai Romei”, a postat Adrian Mutu pe contul său de Facebook atunci când Francesco Totti s-a retras.

Tags: