Sport

FC U Craiova 1948 nu l-a uitat pe Adrian Mutu. Mesajul transmis de Adrian Mititelu Junior în ziua în care „Briliantul” a împlinit 43 de ani

Cu ocazia împlinirii vârstei de 43 de ani, Adrian Mutu a avut parte de o surpriză din partea fostului său patron. Adrian Mititelu Junior i-a transmis un mesaj special.
08.01.2022 | 11:26
FC U Craiova 1948 nu la uitat pe Adrian Mutu Mesajul transmis de Adrian Mititelu Junior in ziua in care Briliantul a implinit 43 de ani
Adrian Mutu a rămas în relații foarte bune cu fostul său patron. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Deși a rezistat doar 11 etape în funcția de antrenor principal al echipei FC U Craiova 1948, Adrian Mutu a rămas în relații bune cu familia Mititelu. Stă mărturie mesajul special publicat de fostul său patron.

Adrian Mutu a împlinit 43 de ani. Mesajul emoționant al lui Adrian Mititelu Junior

La mulți ani celui mai mare fotbalist român”, a transmis Adrian Mititelu Junior, prin intermediul rețelelor de socializare, chiar în ziua în care „Briliantul” a împlinit 43 de ani. În scurtul său mandat pe banca oltenilor, acesta a înregistrat trei victorii, dintre care una în Cupa României, trei remize și șase înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Potrivit spuselor sale, eșecul suferit în fața rivalei U Craiova, scor 0-2, a cântărit cel mai mult în luarea deciziei de a pune punct colaborării. „Acest meci a fost picătura care a umplut paharul de răbdare al patronatului. Sunt ambiții mari la Craiova.

Când un antrenor nu îndeplinește dorințele patronatului, se întâmplă și astfel de lucruri. În toată această experiență, este important pentru mine că și despărțirea de club s-a întâmplat cum trebuie. Nu țin de scaun, nu fac antrenorat pentru bani. Lucrurile s-au închis în 5 minute, ne-am urat baftă unii altora”, a dezvăluit Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

Mutu a fost aproape să preia echipa națională. Maghiarii de la Kisvarda îl vedeau deja selecționer

Deși oficialii lui Kisvarda – cu care fostul mare internațional a negociat în această iarnă – erau convinși că acesta va prelua frâiele echipei naționale a României, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță s-au orientat spre un tehnician cu experiență. Ladislau Boloni este în momentul de față principalul favorit pentru postul de selecționer.

De la plecarea lui Joao Janeiro, ne-am consultat cu câțiva candidați pentru postul de antrenor, dintre care cea mai lungă discuție a fost cea cu Adrian Mutu, nu întâmplător a urmărit personal meciul echipei noastre împotriva lui Fehérvár. 

ADVERTISEMENT

Era interesat de job, dar între timp a indicat că marele său vis s-ar împlini dacă ar putea fi antrenorul echipei naționale a României, iar de atunci s-a dovedit că el este principalul candidat pentru acest post.

Prin urmare, am luat decizia de a continua cu Gabor Eros, antrenorul care a încheiat sezonul de toamnă. El va conduce echipa, jucătorii și-au dorit să rămână pe linia pe care se aflau. Gabor se bucură de o popularitate foarte mare și în rândul suporterilor”, a declarat Attila Revesz, directorul sportiv al formației din Ungaria.

ADVERTISEMENT

Ciprian Marica, lobby pentru numirea lui Adrian Mutu: „Știu ce simţea atunci când îmbrăca tricoul României”

În schimb Ciprian Marica nu a ezitat să-și susțină fostul coleg de la echipa națională în cursa pentru postul de selecționer. Potrivit spuselor sale, acesta este omul potrivit să-i conducă pe „tricolori” în următoarele campanii de calificare, chiar dacă momentan nu se poate lăuda cu o carieră pe măsura contracandidaților.

Personal sper ca Adi Mutu să fie alegerea şi nu doar pentru că mi-a dat o căruţă de pase de gol la echipa naţională. Ci pentru că ştiu ceea ce simţea Adi Mutu atunci când îmbrăca tricoul primei reprezentative, ştiu ce simţea el şi vreau să cred că lucrul ăsta contează în CV-ul pe care îl are.

Am vorbit cu el şi ştiu filozofia şi ceea ce îşi doreşte el să joace. La echipa naţională, nu trebuie să fii antrenor, trebuie să fii selecţioner. Selecţionerul necesită alte atuuri în viziunea mea şi anume să ai ochi la fotbalişti, în primul rând.

Un antrenor la echipa naţională trebuie să ştie să gestioneze situaţiile dificile. Sper să fie inteligent, dacă el va fi alegerea, şi să compenseze acest lucru printr-un secund sau prin secunzi mai experimentaţi”, a spus Ciprian Marica.

ADVERTISEMENT