Mutu, REINVENTAT: “E ULTIMUL MEU AN, vreau SĂ TERMIN ca un REGE!”

Adrian Mutu a impresionat în amicalele din această vară ale Petrolului, în care a marcat de patru ori în cinci partide. Atacantul de 35 de ani şi-a schimbat percepţia asupra fotbalului chiar...
11.07.2014 | 13:55
Mutu REINVENTAT E ULTIMUL MEU AN vreau SA TERMIN ca un REGE
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a impresionat în amicalele din această vară ale Petrolului, în care a marcat de patru ori în cinci partide. Atacantul de 35 de ani şi-a schimbat percepţia asupra fotbalului chiar înaintea ultimului său sezon din carieră, mărturisiri pe care le fac apropiaţii „Fenomenului”.

A pus osul ca niciodată!

Răzvan Lucescu a găsit un nou jucător la antrenamentele Petrolului din Slovenia. Nu este vorba despre unul dintre fotbaliştii transferaţi recent, ci de Adrian Mutu. Atacantul a impresionat în stagiul de pregătire, atît staff-ul tehnic, dar şi colegii. „Briliantul” a avut atîtea probleme extra-fotbalistice la viaţa lui, încît faptul că în această vară şi-a văzut de treabă a devenit o ştire. Mutu a „pus osul” la şedinţele de pregătire ale lui Lucescu junior, iar în partidele de verificare s-a străduit să şi marcheze, nu doar să-şi facă antrenamentul fizic.

ADVERTISEMENT

2.FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-FC VASLUI,LIGA 1 (7.05.2014)

Iar planurile i-au „ieşit”. A bifat unul dintre cele mai productive cantonamente din ultimii ani. De ce şi-a schimbat fostul internaţional optica acum, la a doua tinereţe? Pentru că, spun petroliştii, Adi se pregăteşte să părăsească scena ca un mare star. Mutu le-a dezvăluit apropiaţilor că sezonul care urmează va fi ultimul din cariera lui. Şi ştie că ultima impresie contează foarte mult.

5 kilograme mai puţin

Mutu a ţinut dintotdeauna la siluetă. Poate şi pentru că organismul său are tendinţe de îngrăşare. De aici i s-a tras şi cazul „Sibutramina”. La vizita medicală de la reunirea echipei, din urmă cu o lună, „Briliantul” a impresionat. A venit cu 5 kilograme mai puţin decît greutatea cu care terminase campionatul, iar pe durata stagiului din Slovenia a arătat o formă fizică de invidiat. Are ponderea optimă pentru performanţă. Adi şi-a impus şi a reuşit să ţină sub control şi viciile. Nu a mai consumat deloc băuturi alcoolice şi nici nu a mai întîrziat la vreun antrenament. În returul campionatului trecut mai călcase strîmb, la două-trei şedinţe de pregătire apărînd cîte o problemă.

ADVERTISEMENT

mutu4

„Staţi liniştiţi, vin eu şi în apărare!!!”

Mutu a reglat aceste probleme, ceea ce i-a atras şi respectul colegilor. Geraldo şi compania l-au acceptat în grup pe fostul atacant al Fiorentinei, după ce au observat că el nu beneficiază de vreun tratament preferenţial şi trage cot la cot cu ei. Gestul său din timpul unui amical a fost relevant. Răzvan Lucescu, supărat, i-a strigat lui Albin să revină în apărare, pentru a ajuta defensiva, iar „Fenomenul” a intervenit: „Staţi liniştiţi, vin eu şi în apărare! Lăsaţi-l pe Albin!”. Din acea clipă, antrenorul Petrolului a ştiut că are un nou elev sub comanda sa. Unul pe care nu-l avusese sub această formă nici măcar la echipa naţională cînd a fost selecţioner. Concluzia nu poate fi decît una singura. Şi este aceea pe care chiar Mutu le-a spus-o coechipierilor: „Este, foarte probabil, ultimul meu an, aşa că vreau să termin ca un rege!”.

mutu5

Şi-a propus 20 de goluri

Dacă perspectivele în privinţa campionatului par frumoase pentru atacant, relaţia lui Adi cu naţionala lui Piţurcă rămîne deteriorată. Selecţionerul l-a exclus pe Mutu dintre tricolori pe considerente de disciplină şi, dacă Burleanu nu schimbă antrenorul înainte de finalul sezonului de Liga 1 ce stă să înceapă, atunci „Briliantul” va rămîne cu cele 35 de goluri pentru România, performanţă ce-l situează pe primul loc, alături de Gică Hagi. „Să merg la Campionatul European ar fi o mare bucurie. Ar fi al treilea, dar sper în primul rînd ca echipa să-l prindă, şi nu eu”, a spus Mutu. Cel care şi-a propus şi un număr de goluri în tricoul Petrolului pentru anul următor: 20!

ADVERTISEMENT

2.FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-FC VASLUI,LIGA 1 (7.05.2014)

„Sînt motivat şi determinat să am evoluţii bune pentru Petrolul. După, ce se va întîmpla nu depinde de mine. Depinde de selecţionerul României. Problema mea e să joc bine, să dau goluri şi să-mi îndeplinesc obiectivul cu Petrolul”
Adrian Mutu, atacant Petrolul

Amicalele Petrolului din această vară:
Petrolul – Maribor 2-1 (un gol Mutu)
Petrolul – Slaven Belupo 2-0 (nici un gol Mutu)
Petrolul – Partizan Belgrad 1-0 (gol Mutu)
Petrolul – Volga Novgorod 5-0 (un gol Mutu)
Petrolul – Dinamo Zagreb 2-0 (un gol Mutu)

ADVERTISEMENT

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: