Mutu a scăpat de Chelsea. Vezi pe cine obligă FIFA să achite cele 21.000.000 €!

UPDATE Ora 18:14 / "Mă aşteptam ca acesta să fie verdictul. E normal ca cluburile să răspundă în solidar cu jucător. Nu este problema noastră ce se întîmplă cu Livorno, e problema lor....
18.10.2013 | 20:20
Mutu a scapat de Chelsea Vezi pe cine obliga FIFA sa achite cele 21000000 E

UPDATE Ora 18:14 / “Mă aşteptam ca acesta să fie verdictul. E normal ca cluburile să răspundă în solidar cu jucător. Nu este problema noastră ce se întîmplă cu Livorno, e problema lor. Legat de Lazăr, vreau să cred că este adevărată a doua declaraţie a lui, nu prima. Deşi am auzit-o şi pe aia. Nu poţi ca român să spui aşa. Trebuie să ştii să fii rezervat, indiferent de simpatiile pe care le are. El trebuie să înţeleagă că e o mîndrie să porţi tricoul echipei naţionale. Mutu vrea să vină la naţională, însă forma de la echipa de club nu-l recomandă. Mi-aş dori să jucăm la baraj cu Grecia sau Ucraina”, a declarat Victor Becali la sport.ro.

––––––

Celebrul caz Mutu e aproape de final. La nouă ani de cînd a fost dat afară de la formaţia londoneză după ce a consumat cocaină şi multe procese desfăşurate, FIFA a luat azi o decizie favorabilă “Briliantului”.

FIFA a decis că Chelsea trebuie să primească 21 de milioane de euro, dar banii trebuie să fie achitaţi de Juventus şi Livorno, cluburi care au fost atacate în instanţă de gruparea londoneză. Decizia FIFA este definitivă şi poate fi atacată doar la TAS. Cele două cluburi au la dispoziţie 21 de zile pentru a face apel.

Abramovici i-a reziliat contractul la sfîrşitul lui octombrie 2004

Recursul va fi făcut la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne şi se bazează pe faptul că patronul lui Chelsea, miliardarul rus Roman Abramovici i-a reziliat contractul lui Adrian Mutu pe data de 29 octombrie 2004, pentru consum de cocaină. Juventus l-a legitimat pe 12 ianuarie 2005, cu ajutorul lui Livorno, care a acceptat să îl legitimeye pe internaţionalul român întrucît avea locuri libere de jucătpri extracomunitari, spre deosebire de bianconeri, care trebuiau mai întîi să rezolve problema numărului prea ridicat de extracomunitari din lot. Şi, întrucît contractul jucătorului a fost reziliat unilateral, avocaţii lui Juventus susţin că era absolut normal ca Luciano Moggi, care conducea pe atunci squadra bianconera şi fostul impresar al lui Adrian, Alessandro Moggi, să hotărască aducerea lui Mutu pentru că era jucător liber de contract. 

”Juventus a respectat întocmai decizia luată de Chelsea şi apoi de Federaţia engleză faţă de jucătorul român Adrian Mutu, depistat pozitiv la un control antidoping pentru consum de cocaină, a aşteptat ca patronul grupării londoneze să ia decizia oficială de reziliere unilaterală a contractului cu fotbalistul, ceea ce duce imediat pentru acesta la statutul de jucător liber şi l-a achiziţionat, prin intermediul lui Livorno, conform normelor FIFA la parametri zero. De aceea clubul consideră injustă şi nefondată hotărîrea luată de Camera de soluţionare a litigiilor din cadrul FIFA, care obligă ca suma solicitată drept despăgubire din partea lui Chelsea, 17,4 milioane euro plus alte cheltuieli care o aduc la totalul de 21 de milioane euro, să fie plătită de Juventus şi Livorno.”

Ioan Becali susţine că londonezii pot cîştiga

Nu la fel de sigur în privinţa demersurilor pe care le face Juventus pentru anularea deciziei FIFA este Ioan Becali, care a fost impresarul lui Adrian Mutu pînă la scandalul uzului de cocaină, după care fotbalistul a fost preluat timp de doi ani de către fiul lui Moggi de la Juventus, Alessandro. Ioan Becali cunoaşte toate dedesubturile contractului încheiat de Mutu şi Juventus şi spune că există acolo unul sau sau două paragrafe care se referă exact la ipotetica situaţie în care Chelsea ar ieşi la atac la adresa internaţionalului român şi ar cere daune. În acele paragrafe ar scrie că Juventus se obligă să achite valoarea acestor despăgubiri, întrucît este direct interesată de folosirea lui Mutu, care nu percepe de la clubul italian decît salariul. Deci, partea care obţine beneficii de pe urma prestaţiilor fotbalistului este clubul, prin urmare el se angajează să rezolve astfel de litigii.

Chelsea a cerut să se pună sechestru pe proprietăţile lui Mutu din SUA

Pînă ca situaţia să ia această turnură favorabilă lui Adrian, prin trecerea obligaţiei de a achita nu mai puţin de 21 de milioane de euro londonezilor pe umerii lui Juventus şi Livorno, avocaţii lui Abramovici nu au încetat nici o clipă să facă pressing la FIFA, respectiv la Camera de soluţionare a litigiilor, pentru ca Mutu să poată fi executat pe proprietăţile deţinute în Statele Unite, la Miami. Nici un moment Chelsea nu a arătat înţelegere faţă de acest caz, deşi se ştie că Adrian Mutu nu este singurul fotbalist care a îmbrăcat tricoul albastru şi care a greşit consumînd cocaină. Fostul portar al Australiei, Mark Bosnich, a fost depistat pozitiv pe acelaşi motiv, dar niciodată londonezii nu i-au cerut daune de imagine. Gurile rele susţin că altul ar fi motivul pentru care Abramovici a pornit cu înverşunare această campanie la adresa lui Mutu, de a-l vedea pur şi simplu ruinat financiar, un motiv pe care îl cunosc doar ei doi. Pentru că e greu de înţeles cum de nici un moment miliardarul rus nu a lăsat-o mai moale, să mai reducă din pretenţii, faţă de un fotbalist care a fost idolul propriului său băiat, care umbla numai cu tricoul cu numărul lui Mutu şi nu vorbea despre alt fotbalist din trupa pregătită prima dată de Claudio Ranieri şi apoi de Jose Mourinho.

 

Tags: