Sport

EXCLUSIV! Adrian Mutu a decis să se retragă din fotbal

„Briliantul” şi-a anunţat prietenii că în iarnă va face anunţul oficial în privinţa retragerii sale din cariera de jucător profesionist de fotbal....
07.11.2014 | 20:57
EXCLUSIV Adrian Mutu a decis sa se retraga din fotbal
ADVERTISEMENT

„Briliantul” şi-a anunţat prietenii că în iarnă va face anunţul oficial în privinţa retragerii sale din cariera de jucător profesionist de fotbal.

Partida cu Pandurii Tîrgu Jiu, de pe 15 septembrie, va rămîne în memoria microbiştilor ca fiind cea de retragere din fotbal al celui mai talentat fotbalist român din ultimul timp! Desfăşurarea evenimentelor din momentul anunţului făcut de oficialii Petrolului în privinţa plecării lui Adrian Mutu la Pune City au făcut ca partida contra gorjenilor să fie ultima dintr-o carieră strălucită, dar şi presărată cu greşeli a celui supranumit „Il Fenomeno”. Refuzul vizei de către oficialii indieni, problemele din viaţa conjugală, precum şi lipsa unei oferte consistente de la altă echipă l-au făcut pe jucătorul de 35 de ani să anunţe în cercul de prieteni că a luat decizia să spună adio fotbalului, după o carieră începută în Trivale, în urmă cu mai bine de 25 de ani. Asta chiar dacă în momentul reîntoarcerii sale în România a anunţat că are de gînd să mai joace pentru cel puţin două sezoane la nivel înalt!

ADVERTISEMENT

STEAUA. Campionii i-au găsit ÎNLOCUITOR lui Arlauskis! 

Perioada negativă din viaţa lui Adi Mutu şi-a pus amprenata asupra atacantului, care a calculat priorităţile asupra cărora trebuie să îşi focuseze calităţile şi banii dobîndiţi de-a lungul carierei. Noul obiectiv al „Briliantului” e să devină un manager. Şi nu unul oarecare ci, fireşte, unul de succes!

 S-a dedicat afacerilor

Oameni din anturajul lui Adrian Mutu au dezvăluit pentru FANATIK că fostul lider al Fiorentinei s-a axat, din momentul în care i-a fost refuzată viza pentru India, pe afaceri, fostul decar investind cîteva milioane euro în noi proiecte. „Adi este ocupat cu afacerile sale, a mai iniţiat cîteva proiecte care necesită atenţie şi multă muncă. Acesta este şi primul motiv pentru care nu doreşte să mai activeze ca jucător, este conştient că pe teren nu mai poate să dea randamentul pe care îl oferea acum doi ani, dar este şi un moment bun de a începe să progreseze din punct de vedere managerial, să înveţe să creeze o afacere de succes. În paralel cu activitatea în domeniul afacerilor, Adi doreşte să fie mai aproape de familie, să încerce o remediere a relaţiei cu Consuelo, care s-a deteriorat foarte mult în ultimul timp”, au precizat apropiaţii „Briliantului”.

ADVERTISEMENT

STEAUA vrea un dinamovist: “E ADEVĂRAT, m-au OFERTAT!” 

 Nu s-a mai antrenat deloc

Cu siguranţă, ofertele pe adresa lui Adrian Mutu nu au încetat să curgă după despărţirea de Petrolul şi anunţul că Pune City, formaţia cu care „Il Fenomeno” se înţelesese pentru următorul sezon, nu îl mai doreşte din cauza problemelor de conduită. Însă, în ciuda ofertelor venite, Mutu nu are de gînd să răspundă afirmativ nici uneia, mai ales că, de aproximativ o lună şi jumătate, nu s-a antrenat absolut deloc! „Cînd spunem deloc, înseamnă nici măcar o secundă la intensitatea unui jucător profesionist. S-a mai dus la sala de forţă, a mai făcut un exerciţiu ca să se menţină el, ca bărbat, dar ca sportiv e la pămînt cu pregătirea fizică. Dacă ar accepta o ofertă, ar însemna să mai aştepte cel puţin două luni pînă cînd îşi revine, iar abia în primăvară ar putea să mai să joace. Pe lîngă acest aspect, a mai contat şi faptul că nu a avut nici o ofertă care să îi satisfacă pretenţiile şi dorinţele profesionale şi materiale. De altfel, asta ar fi singura portiţă ca el să mai revină pe teren: o propunere extraordinară din punct de vedere financiar!”, au punctat sursele FANATIK.

 Visul pierdut: a vrut să joace la Steaua

La începutul anului 2013, mass-media din România alimenta informaţiile conform cărora Gigi Becali şi Adrian Mutu sînt la un pas pentru realizarea celui mai răsunător transfer din istoria ultimelor decenii a Ligii 1. Însă reţinerea şi condamnarea lui Gigi Becali au făcut ca această înţelegere să cadă. „Vreau la Steaua, sînt jucător profesionist. Din păcate, mutarea nu se mai poate face”, afirma Adrian Mutu după condamnarea patronului stelist. La un an distanţă, visul „Briliantului” nu şi-a redus intensitatea, Mutu sperînd, inclusiv în momentul transferului la Pune City, că poate va evolua în Ghencea, alături de Sănmărtean. „Dorea să se înţeleagă cu Gigi şi să joace la Steaua în pauza competiţională din India, cînd trei luni campionatul e suspendat. Privea cu optimism posibilitatea, mai ales că, şi în acest sezon, cel mai bun om al Stelei e Sănmărtean, care are 35 de ani”, au încheiat apropiaţii lui Mutu.

ADVERTISEMENT

21 de partide a evoluat Adrian Mutu la Petrolul

500.000 euro pe an a fost contractul lui Mutu la formaţia prahoveană

6 apariţii în Europa League a bifat „Briliantul”

 „În 2014 o să mă retrag din fotbal, însă îmi doresc să mai particip la un turneu final” (Adrian Mutu, 5 aprilie 2013)

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!