Sport

De ce a picat amicalul FC U Craiova 1948 – AS Roma. Mourinho, refuzat de nou-promovată. „Pe Olimpico veneau 100 de mii de olteni sau ce?”

FC U Craiova va disputa un meci amical împotriva lui AS Roma, iar toate privirile vor fi ațintite spre Adi Mutu și Jose Mourinho.
17.07.2021 | 14:28
De ce a picat amicalul FC U Craiova 1948  AS Roma Mourinho refuzat de noupromovata Pe Olimpico veneau 100 de mii de olteni sau ce
Amicalul de lux dintre FC U Craiova și AS Roma anulat? Italienii au anunțat alte meciuri de pregătire
ADVERTISEMENT
17-07-2021
11:27

Victor Becali a dezvăluit de ce a picat amicalul FC U Craiova 1948 - AS Roma

FC U Craiova 1948 n-a mai dorit să joace amicalul de lux din această vară cu AS Roma, noua echipă a lui Jose Mourinho.

„A picat din cauza Craiovei. Ei nu au mai vrut. Mourinho acceptase meciul, dar asta e. Nu știu foarte bine, nu am fost implicat. S-ar fi jucat la Trigoria sau pe lângă”, a declarat Victor Becali la emisiunea „DigiSport Matinal”.

După declarațiile lui Becali, moderatorul emisiunii, Viorel Grigoroiu a lăsat să se înțeleagă că partida de verificare a picat din cauza faptului că oltenii și-ar fi dorit să joace pe Olimpico, și nu la baza de antrenament a gialorosilor.

„Dacă nu era pe Olimpico, ce? La Trigoria, când se reunește Roma, vin 4.000-5.000 de spectatori, la antrenamente. Dacă jucau pe Olimpico, veneau 100.000 de olteni, sau ce?”, a adăugat Becali.

Meciul dintre Roma și nou-promovata în Liga 1 trebuia să se dispute pe 25 iulie, dată la care italienii aveau de gând să își prezinte lotul pentru sezonul 2021-2022.

09-07-2021
19:58

AS Roma a anunțat alte meciuri amicale! FC U Craiova nu e inclusă în planul lor

AS Roma și-a anunțat pe pagina de Facebook meciurile amicale pe care le are de disputat, însă nicăieri nu apare FC U Craiova, deși la un moment dat părea dat ca sigur un duel între Jose Mourinho și Adi Mutu.

Mai mult decât atât, AS Roma va juca un meci amical cu Real Betis pe 7 august, iar noul sezon de Serie A va începe vineri, 13 august, așadar ar fi puțin timp rămas pentru un amical pe „Olimpico”.

Meciurile amicale programate de AS Roma:

  1.  AS Roma-Montecatini – 15 iulie
  2. AS Roma-Ternana – 18 iulie
  3. AS Roma-Triestena – 21 iulie
  4. AS Roma-Debrecen – 25 iulie
  5. AS Roma-Betis – 7 august

Meciurile amicale ale lui AS Roma. Sursă foto: Facebook/AS Roma
Meciurile amicale ale lui AS Roma. Sursă foto: Facebook/AS Roma
Meciurile amicale ale lui AS Roma. Sursă foto: Facebook/AS Roma
Meciurile amicale ale lui AS Roma. Sursă foto: Facebook/AS Roma

Este cunoscut scandalul dintre Adrian Mutu și Jose Mourinho, din 2004, pe vremea când „briliantul” se afla sub contract cu Chelsea, iar acum cei doi se vor întâlni din nou, însă din poziția de antrenori.

Adrian Mutu a devenit antrenor principal la FC U Craiova, echipă nou-promovată în Liga 1, după ce a fost selecționerul României U21, alături de care a participat la Campionatul European de Tineret.

ADVERTISEMENT

Amical de lux între FC U Craiova și AS Roma

FC U Craiova 1948 va juca un amical de lux împotriva lui AS Roma, pe 25 iulie, chiar pe Stadio Olimpico, impresarul Giovani Becali anunțând meciul:

„E entuziasmul asta, ți-o dau în premieră. Le-am aranjat și un meci cu Roma pe 25 iulie. Mutu a insistat să vorbesc eu cu Mourinho”.

ADVERTISEMENT

„Mou a eliminat tot și a zis: ’Giovani, dacă vii și tu la meci, se face meciul. Nici nu știe că e Mutu (n.r. antrenor)’. Dacă îi spuneam că e Mutu, poate cine știe ce zicea. L-am lăsat așa, dar nu e o problemă”, a recunoscut Giovanni Becali pentru as.ro.

Duelul dintre Jose Mourinho și Adrian Mutu

Adrian Mutu a fost dat afară de Chelsea imediat după scandalul „cocaina”, din 2004, Jose Mourinho luând o poziție importantă în decizie.

ADVERTISEMENT

În cartea sa autobiografică, Jose Mourinho recunoaște că a avut încredere în Adrian Mutu, însă lucrurile s-au derulat într-un mod nedorit pentru toată lumea.

„Adi, ești deja bogat, ai câștigat o mulțime de bani, ai un contract mare. Așa că nu-ți fă griji în privința banilor sau prestigiului. Când te vei întoarce în România vei fi rege.

ADVERTISEMENT

Dar după cinci ani de la retragerea din fotbal, nimeni nu-și va mai aminti de tine. Decât dacă realizezi lucruri mărețe. Doar așa faci istorie!”, a povestit Mourinho în cartea sa.

Jose Mourinho este noul antrenor al lui AS Roma, după ce în ultimul sezon a fost pe banca tehnică a lui Tottenham, alături de care nu a reușit să atingă obiectivele propuse, fiind eliminat și din Europa League, de Dinamo Zagreb, după ce în tur echipa sa câștigase cu scorul de 2-0.

Acum, „The Special One” vrea să îi aducă pe români în grupele Champions League, după o absență de patru ani.

ADVERTISEMENT