Sport

Muzică înainte de fotbal! Universitatea Craiova și FC U Craiova, izgonite de pe „Ion Oblemenco” de „IntenCity Festival”

Mai bine de o lună și jumătate cele două echipe din Craiova, FC U 1948 și Universitatea, vor juca meciurile de acasă, în deplasare. Organizatorii unui festival de muzică au închiriat arena.
22.06.2022 | 14:25
Muzica inainte de fotbal Universitatea Craiova si FC U Craiova izgonite de pe Ion Oblemenco de IntenCity Festival
Universitatea Craiova și FC U Craiova vor fi izgonite de pe arena ”Ion Oblemenco” în perioada 10 august - 30 septembrie
ADVERTISEMENT

Universitatea și FC U Craiova sunt obligate de autorități să-și caute noi stadioane pe care să își dispute meciurile de acasă, în perioada 10 august – 30 septembrie. Arena ”Ion Oblemenco” a fost închiriată.

Artiștii invadează Craiova, Universitatea și FC U 1948, alungate de pe „Ion Oblemenco”

Pe modelul Untold, Saga, sau Neversea, organizate la Cluj, Costinești și București, și Craiova va avea un mega festival.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost botezat „IntentCity”, se va derula în perioada 26-28 august și va fi găzduit de Stadionul „Ion Oblemenco”, anunță Oltenia TV.

Vestea pică cum nu se poate mai prost pentru cele două echipe de fotbal din Bănie, Universitatea și FC U 1948, care au primit acordul autorităților să împartă arena din Bănie din martie anul trecut, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Deși festivalul va avea loc abia la finalul lunii august, pregătirile arenei pentru acest eveniment sunt extrem de costisitoare și de durată, astfel că stadionul va deveni indisponibil pentru cele două formații încă din 10 august.

Și mai mult vor dura operațiunile de readucere a arenei la starea inițială. Din experiența anilor trecuți se știe că, spre exemplu, suprafața de joc de pe Cluj Arena, gazda festivalului Untold, similar celui din Craiova, este impracticabilă vreme îndelungată.

ADVERTISEMENT

Gazonul stadionului din Craiova a fost înlocuit în toamna anului trecut, eveniment anunțat în exclusivitate de FANATIK.

Universitatea Craiova încasează lovitura în plin

Ambele echipe de fotbal din Craiova vor fi afectate de organizarea festivalului de muzică, însă cel mai mult va avea de suferit Universitatea. Viitoarea ediție de campionat în Casa Pariurilor Liga 1 începe pe 16 iulie.

ADVERTISEMENT

Două săptămâni mai târziu, pe 28 iulie, echipa lui Laszlo Balint are programat acasă returul cu Vllaznia, din turul 2 preliminar în Conference League.

Dacă va trece de albanezi, Universitatea va juca pe 4, respectiv 11 august meciurile din runda a treia de calificare. Asta înseamnă că dacă oltenii vor juca manșa a doua pe teren propriu, aceasta se va disputa pe alt stadion.

Există, totuși, și varianta ca oficialii Universității să ajungă la un acord cu omologii viitoarei adversare ca primul meci să aibă loc la Craiova.

De asemenea, dacă Universitatea va avea un parcurs lung în competiția continentală intercluburi, inclusiv primele potențiale meciuri din faza grupelor se vor juca în alt oraș decât Craiova.

Conform sursei citate, cele două echipe din Bănie își vor disputa meciurile de pe teren propriu, cel mai probabil, la Turnu Severin.


  • (P) Cota BETANO pentru Vllaznia – Universitatea Craiova: 2,18 este cota pentru „2 şi sub 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT