Sport

Mykhailo Mudryk, starul de 70 de milioane de euro al lui Chelsea, despre trauma păriniților săi, aflați în mijlocul războiului din Ucraina: “Îi sun în fiecare zi”

Mykhailo Mudryk a precizat că părinții săi se află încă în Ucraina, măcinată de război. Starul lui Chelsea a făcut dezvăluiri tulburătoare înaintea partidei cu Anglia.
26.03.2023 | 13:42
Mykhailo Mudryk starul de 70 de milioane de euro al lui Chelsea despre trauma parinitilor sai aflati in mijlocul razboiului din Ucraina Ii sun in fiecare zi
Mudryk a făcut o serie de dezvăluiri tublurătoare înainte de Anglia - Ucraina. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Mykhailo Mudryk se pregătește pentru debutul Ucrainei în preliminariile Campionatului European din 2024. Țara invadată de Rusia joacă pe Wembley împotriva Angliei, duminică, 26 martie, de la ora 19:00. Fotbalistul lui Chelsea a dezvăluit că părinții săi se află în continuare în Ucraina.

Mykhailo Mudryk, dezvăluiri tulburătoare înainte de Anglia – Ucraina

Mykhailo Mudryk a ajuns în această iarnă la Chelsea de la Șahtior Donețk pentru 70 de milioane de euro. Convocat în lotul Ucrainei pentru meciul cu Anglia din preliminariile Euro 2024, Mykhailo Mudryk a profitat de ocazie pentru a le mulțumi englezilor pentru felul în care au tratat Ucraina în contextul invaziei ruse.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul în vârstă de 22 de ani a dezvăluit că părinții săi se află în continuare în țara sfâșiată de război. „Părinții mei sunt încă acolo, în Ucraina, și în fiecare zi îi sun și îi întreb ce se întâmplă, care este situația acum și cum sunt. Oamenii de aici (n.r. Anglia) mă întreabă despre situația din Ucraina. 

Sunt recunoscător tuturor oamenilor care au ajutat Ucraina în această situație, înseamnă foarte mult”, a declarat Mykhailo Mudryk, conform Daily Mail. Din lotul Ucrainei pentru partida cu Anglia va face parte și Oleksandr Zinchenko. Starul lui Arsenal i-a mulțumit, de asemenea, Angliei pentru solidaritatea față de Ucraina.

ADVERTISEMENT

Oleksandr Zinchenko, recunoscător înainte de Anglia – Ucraina în preliminariile Euro 2024

Totodată, fotbalistul ajuns de la Manchester City la Arsenal a mulțumit armatei ucrainene, mărturisind că echipa de fotbal a Ucrainei își reprezintă cu mândrie țara. „Chiar și acum este atât de dificil, dar fără sprijinul Angliei, nici nu îmi pot imagina ce ar fi. 

Îmi amintesc, în prima lună după invazie, mă duceam la magazin, iar copiii mici veneau la mine și îmi spuneau: Suntem cu toții cu voi, ne rugăm pentru voi. Și sperăm că totul va fi bine. Pentru mine, astfel de lucruri sunt cele mai sensibile decât orice alte evenimente. Înseamnă că și copiii mici trăiesc cu tine în această situație.

ADVERTISEMENT

Aș dori să mulțumesc masiv armatei noastre ucrainene. Încă mai putem juca pentru Ucraina. Pentru a ne reprezenta țara la acest nivel, bineînțeles că toată lumea înțelege presiunea… fiecare oportunitate pe care o avem de a juca împotriva cuiva, jucăm pentru insigna noastră, țara noastră. Cu toții înțelegem responsabilitatea”, au fost cuvintele lui Oleksandr Zinchenko.

Mudryk și Zinchenko s-au întâlni cu copiii evacuați în Anglia din cauza războiului din Ucraina

Mudryk și Zinchenko, alături de ceilalți coechipieri din lotul Ucrainei, i-au vizitat la începutul acestei săptămâni pe copiii ucraineni care au ajuns în Anglia ca urmare a invaziei ruse. Dacă pentru selecționata lui Oleksandr Petrakov este primul meci din campania de calificare la Euro 2024, Anglia a evoluat deja și a făcut-o cu succes.

ADVERTISEMENT

Trupa lui Gareth Southgate a învins Italia, scor 2-1 după golurile marcate de Rice și Kane. Pentru italieni a punctat Retegui. Atacantul lui Tottenham a devenit cel mai bun marcator al Angliei (53 de goluri), depășindu-l pe Wayne Rooney.

ADVERTISEMENT