News

Myles Sanderson, canadianul care a ucis 10 oameni, a murit în arest. Bărbatul avea 59 de condamnări la activ

Myles Sanderson a murit în arest, urmându-și fratele criminal pe lumea cealaltă, anunță presa din Canada, pe surse.
08.09.2022 | 09:59
Myles Sanderson canadianul care a ucis 10 oameni a murit in arest Barbatul avea 59 de condamnari la activ
Myles Sanderson a murit în arest. Foto: CNBC
ADVERTISEMENT

Poliția va organiza o conferință de presă în jurul orei 19:30 pentru a oferi lămuriri. Nu se știe, așadar, dacă bărbatul a fost ucis de polițiști sau gardieni sau s-a sinucis.

A murit Myles Sanderson, fratele criminal din Canada

Bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost arestat, la câteva zile după ce a înjunghiat mortal 10 oameni și a rănit alți 18, împreună cu fratele său Damien. Ulterior, Myles l-a ucis pe Damien într-o pădure.

ADVERTISEMENT

”Nu putem spune cu siguranţă cum a murit Damien, dar se poate să fi fost ucis de fratele său”, au transmis autoritățile. Cu toate acestea, Damien a murit în urma înjunghierilor multiple, cel mai probabil după o dispută cu fratele său.

“Myles Sanderson a fost găsit şi luat în custodie lângă Rosthern, Saskatchewan, la aproximativ 15:30 (21:30 GMT). Nu mai există niciun risc pentru siguranţa publică legat de această investigaţie”, anunța Poliția, mulțumind locuitorilor din zonă care au colaborat cu autoritățile și au ajutat la prinderea suspectului.

ADVERTISEMENT

Bărbatul era căutat din luna mai 2021 pentru nerespectarea controlului judiciar. Potrivit presei din Canada, care a consultat documente oficiale, Myles Sanderson are un istoric penal de zeci de ani, inclusiv 59 de condamnări penale de la vârsta de 18 ani.

Printre acestea se numără infracțiuni de agresiune, amenințări și jaf. Dosarele indică, de asemenea, că întreaga sa copilărie a fost marcată de violența domestică și abuzul de substanțe din partea părinților.

ADVERTISEMENT

Victimele fraților Sanderson proveneau din comunitatea James Smith Cree Nation. Au fost uciși atât bărbați, cât și femei, cu vârste cuprinse între 23 și 78 de ani. 17 adulți și un adolescent au fost răniți, la rândul lor.

Anchetatorii au stabilit că unele victime au fost atacate cu un scop clar, fiind cunoscute de criminali, însă alte persoane au fost atacate și omorâte la întâmplare. Trei dintre răniți se află în stare gravă, la spital, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

ADVERTISEMENT

Atacul sângeros din ultimele zile este unul dintre cele mai groaznice din istoria Canadei, însă comunitățile de canadieni care descind din triburi amerindiene sunt mereu expuse acestor incidente.

ADVERTISEMENT
Tags: