Stiri sportive

Mititelu şi Mitică, ameninţări cu PUŞCĂRIA la Tribunal! Vezi TOATE detaliile din dosarul penal Craiova

UPDATE 14:17 / Instanţa a stabilit, joi, termen pentru 30 ianuarie 2014, ora 12.00, în dosarul privind dezafilierea clubului Universitatea Craiova de la Judecătoria Sectorului 2 în care...
05.12.2013 | 10:58
Mititelu si Mitica amenintari cu PUSCARIA la Tribunal Vezi TOATE detaliile din dosarul penal Craiova

UPDATE 14:17Instanţa a stabilit, joi, termen pentru 30 ianuarie 2014, ora 12.00, în dosarul privind dezafilierea clubului Universitatea Craiova de la Judecătoria Sectorului 2 în care preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, sînt acuzaţi de abuz în serviciu.

Conform Mediafax, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat la finalul termenului de joi în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova de la Judecătoria Sectorului 2, că patronul grupării oltene, Adrian Mititelu, va merge la puşcărie înaintea sa deoarece a devalizat clubul.

Întrebat ce părere are despre afirmaţia lui Adrian Mititelu care la intrarea în sala de judecată declarase ca vrea să îl vadă “la Jilava şi în cîrje”, Dumitru Dragomir a răspuns: “La puşcărie se va duce el (n.r. – Adrian Mititelu) înaintea mea. Sigur asta, pentru că a devalizat clubul, iar eu am făcut doar lucruri bune. Eu am fost convins de preşedintele FRF şi de consilierul juridic asupra unei probleme şi am votat aşa cum am crezut de cuviinţă în mod democratic în Comitetul  Executiv Asta este o mare escrocherie a Craiovei, a lui Mititelu”, a spus Dragomir.

El a adăugat că noul preşedinte ales al LPF, Gino Iorgulescu, nu a fost încă înregistrat. “Ei vroiau să mă duc înapoi la Ligă. Noul preşedinte nu a fost încă înregistrat”, a menţionat Dragomir.

În timpul declaraţiilor pe care le făcea reprezentanţilor mass-media, Dragomir a fost apostrofat de un suporter al formaţiei Universitatea Craiova care i-a strigat în mai multe rînduri: “Du-te la puşcărie, mă, du-te după Gigi”. Fostul preşedinte al LPF i-a răspuns acestuia numindu-l “golan”.

Lipsă de procedură la termenul de joi

Judecătoarea a hotărît citarea inculpatei Liga Profesionistă de Fotbal pentru că în momentul de faţă există un alt preşedinte. La noul termen LPF va trebui să depună hotărîrea prin care a fost ales noul preşedinte Gino Iorgulescu.

Totodată, judecătoarea a adresat o rugăminte suporterilor echipei Universitatea Craiova să nu mai depună înscrisuri pentru că acestea nu vor fi acceptate deoarece nu sunt părţi în dosar.

La termenul de joi au fost prezenţi preşedintele FRF, Mircea Sandu, fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, şi fostul secretar general al LPF, Valentin Alexandru.

La ieşirea din sala de judecată, Dumitru Dragomir a fost apostrofat de trei suporteri ai formaţiei oltene care i-au transmis să se ducă la puşcărie.

La 17 iunie, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, şi cel al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova. Sandu şi Dragomir sînt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor formă calificată, folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.

În acelaşi dosar au fost trimise în judecată instituţiile conduse de cei doi, respectiv FRF şi LPF, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.

Rechizitoriul DNA

Potrivit anchetatorilor, la 20 iulie 2011, la o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF s-a hotărît excluderea provizorie a SC Fotbal Club “U” Craiova SA, excluderea fiind pusă pe seama încălcării grave a statutului Federaţiei, fără a se detalia şi motiva în ce au constat încălcările şi gravitatea lor.

Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea căreia nu s-au respectat prevederile statutare, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, în calitatea lor de conducători ai Federaţiei Române de Fotbal, respectiv ai Ligii Profesioniste de Fotbal şi-au folosit influenţa şi autoritatea faţă de ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF, susţin procurorii.

“Convingerea membrilor Comitetului Executiv s-a format doar pe baza materialului succint încheiat de un consilier juridic şi pe susţinerile celor doi reprezentanţii ai FRF, respectiv LPF, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. La baza acuzaţiilor formulate împotriva S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A au stat o serie de acţiuni civile intentate de club fostului antrenor şi manager, acţiuni care au fost prezentate, în mod nereal, ca fiind îndreptate împotriva federaţiei, ceea ce a fost considerat de cei doi inculpaţi drept încălcare gravă a statutului. Deşi măsura urma să fie supusă validării Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal, ea fiind una provizorie, Comitetul Executiv a stabilit că respectiva hotărîre intră în vigoare de la data adoptării sale, respectiv 20 iulie 2011”, a precizat DNA, la 17 iunie.

Procurorii au menţionat că, la 25 iunie 2012, printr-o sentinţă civilă, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că măsura excluderii provizorii a Craiovei a fost adoptată cu “un manifest exces de putere, iar prin punerea sa în aplicare s-au produs deja consecinţe iremediabile din punct de vedere material şi al activităţii sportive, care se perpetuează în timp”.

În rechizitoriu s-a precizat că, urmare a deciziei de excludere a SC Fotbal Club “U” Craiova SA din FRF, contractele civile dintre club şi jucătorii săi de fotbal au fost desfiinţate, iar aceştia au fost legitimaţi la alte cluburi sportive, fără nici o contraprestaţie aferentă drepturilor federative ale acestora. Toate acestea în condiţiile în care drepturile federative fuseseră puse sub sechestru legal, aplicat pe seama clubului craiovean, ca urmare a existenţei unor obligaţii faţă de bugetul statului.

“Mai precis, la data de 31 ianuarie 2011, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj, dispusese sechestrarea bunurilor mobile ale S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. şi totodată indisponibilizase un număr de 39 de jucători de fotbal care aveau încheiate contracte civile cu clubul respectiv, sub aspectul valorii de contract, ca drepturi federative apreciate la suma de 15.800.000 lei”, au adăugat procurorii anticorupţie, menţionând că suma de 15.800.000 lei este considerată a fi prejudiciu cauzat prin infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile ale inculpaţilor Sandu Mircea, Dragomir Dumitru şi ale Ligii Profesioniste de Fotbal.

DNA a mai precizat că ceilalţi zece membri ai Comitetului Executiv al FRF au fost scoşi de sub urmărire penală, în condiţiile în care votul din şedinţa de excludere a Craiovei s-ar fi dat “numai ca urmare a exercitării influenţei şi autorităţii de către Sandu şi Dragomir, fără a fi în deplină cunoştinţă de cauză referitor la conţinutul a ceea ce s-a susţinut că este o abatere disciplinară gravă”.

––––––––––––––––-

UPDATE 12:50 /  Magistraţii au decis amînarea procesului în cazul dezafilierii Universităţii Craiova pentru data de 30 ianuarie 2014, pentru lipsă de procedură.

UPDATE 12:18 / Vasile Avram, preşedinte CCA în momentul dezafilierii Craiovei şi component al Comitetului Executiv al FRF, a declarat pentru FANATIK că decizia instanţei a trecut pe plan secund. “Nu este o veste bună pentru mine, nu ştiu ce a declarat domnul Mititelu, însă pot să vă spun că ziua mea fost salvată că sînt bunic! Vă rog să mă înţelegeţi că mai multe nu am ce să declar”

UPDATE 12:15 / Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu au ajuns la Tribunal! Surprinzător, fostul şef al LPF s-a arătat destul de îngrijorat şi a refuzat să facă declaraţii în faţa presei. “Voi m-aţi dat jos de la Ligă, lăsaţi-mă în pace”, a spus Dragomir. În faţa Tribunalului, şi-au făcut apariţia şi mai mulţi suporteri ai Universităţii Craiova, în frunte cu Blondu’ şi Poştaşu’, care i-au luat imediat la rost pe Sandu şi Dragomir. La instanţă este prezent şi Adrian Mititelu, dar şi o armată de avocaţi.

UPDATE / “Nu am nici o emoţie, am votat conform materialului juridic pe care îl aveam. Nu am făcut nimic care să contravină regulamentului” – Cristi Bobar, reprezentant al cluburilor din liga a 3-a, actualmente team manager Dinamo.

“Merg înainte cu sufletul curat, sînt nevinovat. Atît eu, cît şi colegii mei! Este o veste neplăcută, dar nu am făcut nimic ilegal!”, Cornel Şfaiţer, reprezentant al cluburilor din liga a 2-a, preşedinte FC Botoşani

–––-

Lovitură grea pentru FRF! După ce Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de DNA pentru excluderea Craiovei din 2011, joi dimineaţă, Judecătoria sector 2 a decis ca şi ceilalţi membri ai Comitetului Executiv să fie trimişi în judecată, după ce DNA i-a scos de sub urmărirea penală!

Astfel, Octavian Goga, Cornel Şfaiţer, Marian Rusen, Ştefan Stana, Cristi Bobar, Paul Costaş, Vasile Avram, Marian Pălărie şi Marius Stan vor fi judecaţi în dosarul excluderii Craiovei, cu excepţia lui Sorin Ţerbea, decedat, Dumitru Costin şi Cristi Borcea, ultimii doi neluînd parte la şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 20 iulie 2011!

“În sfîrşit s-a făcut dreptate, iar de acum încolo vor începe marile probleme pentru oamenii care au făcut atîta rău mie şi fanilor Universităţii Craiova. Cînd au votat excluderea, trebuiau să se gîndească de 100 de ori că vor ajunge într-o zi în faţa judecătorilor. Am încredere în justiţia din România, pentru că este singura armă legală pe care o mai am să mă bat cu aceşti oameni”, a declarat Adrian Mititelu pentru FANATIK.

“Sînt consternat, nu credeam nici în cele mai negre vise că voi ajunge aici! Dacă a ajuns Mititelu omul dreptăţii în România, nu mai am nimic de comentat!”, a comentat şi Marian Rusen!

 

Tags: