Fotbal international

În ce situaţie a ajuns! A jucat la Manchester City până în 2017, acum se antrenează cu o echipă din Liga a 4-a

14.08.2019 | 20:09
n ce situaţie a ajuns! A jucat la Manchester City până în 2017, acum se antrenează cu o echipă din Liga a 4-aWilfried Bony este liber de contract după despărțirea de Swansea. Sursă Foto: Twitter.com

Rămas fără echipă după despărțirea de Swansea City, Wilfried Bony a ajuns să se antreze cu o echipă din liga a patra din Anglia. Doar 4 patru ani au trecut de când ivorianul era cumpărat de Manchester City, pentru 30 de milioane de euro, iar acum este liber de contract, participând la antrenamentele formației din liga a patra, Newport City.

Wilfried Bony se antrenează cu Newport City

Wilfried Bony se antrenează cu echipa din Liga a patra din Anglia, Newport City. Fost golgheter în Premier League, atacantul ivorian a rămas fără echipă în această vară, când Swansea City i-a reziliat contractul. Antrenorul formației cu care Bony se antrenează, Mike Flynn, a avut doar cuvinte de laudă pentru fotbalist pe Twitter, unde a postat o poză cu Bony la pregătirile celor de la Newport: “Dă dovadă de profesionalism, etică a muncii și standarde ridicate în antrenament. Jucătorii mei au multe de învățat de la el“.

În ianuarie 2015, Bony era cumpărat de Manchester City pentru 30 de milioane de euro, după ce ivorianul a marcat cele mai multe goluri în anul calendaristic 2014, peste atacanți precum Sergio Aguero, Wayne Rooney sau Daniel Sturridge, aflați în plină formă la acea perioadă. Însă, după mutare pe “Etihad Stadium”, lucrurile au luat o turnură negativă pentru Bony. Aflat mereu pe banca de rezerve, ivorianul a reușit doar 6 goluri în 36 de apariții în campionat pentru “cetățeni”, care l-au cedat în 2017 la Swansea, după un an de împrumut la Stoke City.

Bony, la antrenamentele celor de la Newport City. Sursă Foto: Twitter.com
Bony, la antrenamentele celor de la Newport City. Sursă Foto: Twitter.com

“Încă mai pot juca în Premier League”

În luna mai, Wilfied Bony a acordat un interviu pentru publicația britanică BBC. Ivorianul declara că speră să rămână în Premier League, chiar dacă a fost dat afară de formația din a doua ligă engleză, Swansea.

Am calitățile necesare și înca mai pot juca în Premier League, de fapt, ăsta este obiectivul meu. Sunt în Marea Britanie de șase ani, îmi place aici, dacă se va ivi o oportunitate, voi vorbi cu agentul meu. Mulțumesc divinității că încă sunt în viață și că pot juca fotbal“, spunea Bony în mai.

  • 30 de ani are Wilfried Bony
  • 5.5 milioane de euro este cota atacantului, conform Transfermarkt.de
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri